The best way to learn is to do

International Analytics Academy

Op 1 november 2022 gaat de vijfde International Analytics Academy van Abovo Maxlead van start. Een intensief opleidingsprogramma waarbij je in circa 3 maanden samen met een internationale groep in Nederland, Duitsland en Slowakije wordt opgeleid tot Junior Web Analytics Consultant.

De experts van Maxlead, onze Duitse partner Morefire en onze analytics dochter DASE zullen deze opleiding samen met een aantal gerenommeerde externe specialisten verzorgen.

Heb jij al enige ervaring in online marketing en wil jij aan de slag als Junior Web Analytics Consultant bij onze mooie internationale klanten? Lees dan verder over wat deze Academy voor jou kan betekenen!

Wij zoeken nieuwe online helden met een passie voor data.

Wij zijn op zoek naar proactieve kandidaten die het leuk vinden om onze klanten verder te helpen met hun online marketing. Je hebt minimaal 1 jaar ervaring in één of meerdere van de online kanalen als SEA, SEO, Display of Social en bent bekend met Google Analytics. Je vindt het leuk je te ontwikkelen in het hele online speelveld als T-shaped professional. Communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk evenals kennis van de Engelse taal.

Wat is de Abovo Maxlead IAA dan?

Wij hebben ontdekt dat leren en groeien binnen een team veel meer vruchten afwerpt dan alleen. Daarom bieden we jou een leertraject van circa 3 maanden aan in een groep van 6 tot 10 personen, die samen met jou starten. Je wordt on-the-job getraind, krijgt opleidingen en wordt nauw begeleid door je eigen mentor. Daarna ga je zelfstandig aan de slag met klanten en ondersteun je je senior collega’s bij grote projecten. Afhankelijk van je ervaring is dat al na enkele maanden, maar we bouwen je klantenportefeuille langzaam op, zodat deze goed aansluit bij jouw learning curve. Na de Academy kun je zelfstandig voor klanten aan de slag of ondersteun je jouw Senior collega’s bij grote projecten.

Hoe lang duurt de Academy?

De Academy duurt circa 3 maanden. In deze 3 maanden heb je 4 weken met intensieve trainingen in Nederland (Oegstgeest), in Duitsland (Keulen) en in Slowakije (Bratislava). De overige weken ga je aan de slag met jouw persoonlijke mentor en je manager om zoveel mogelijk vakkennis op te doen en te leren van onze klanten; om te ontdekken waar jouw passie echt ligt binnen analytics. Na de opleiding gaan we werken aan je eigen klantenportefeuille.

Waar word je voor opgeleid?

We leiden je op tot Junior Web Analytics Consultant. Als Web Analytics Consultant help je klanten van Maxlead met hun online marketing op basis van data. Je zorgt voor het valideren van strategieën, het optimaliseren van advertising inzet en het verbeteren van de website. Daarnaast adviseer je klanten over de juiste KPI’s, zorg je voor een goede implementatie en je koppelt verschillende databronnen om goede analyses te maken.

Een soort stage dus? Nee, absoluut niet!

Je bent vanaf dag 1 een volwaardige collega waarin wij volledig gaan investeren. Je maakt deel uit van een team van 80 digitale consultants en specialisten en werkt afhankelijk van je woonplaats in Oegstgeest of Hoorn. Je krijgt een 6 maanden contract met een salaris en arbeidsvoorwaarden die horen bij jouw werkervaring.

En na de Academy?

Na 3 maanden ga je op weg naar je eigen klantenportefeuille. We bespreken samen hoe jij je de komende jaren kunt ontwikkelen in jouw vakgebied en welke andere doelen je daarnaast vakinhoudelijk of persoonlijk wilt stellen. Misschien wil je wel een nieuwe dienst op de kaart zetten of ontdek je dat jouw passie eigenlijk ligt bij de mensen en kan je niet wachten om je eigen klant teams te inspireren op weg naar de beste oplossingen voor onze klanten.

Aanmelden voor de International Analytics Academy 2022

Ben jij geïnteresseerd in de Academy? Bekijk hier de vacature of vul direct onderstaand formulier in, zodat we een beeld hebben van jou en je ervaring.

Curriculum Vitae
Max. 5MB pdf, docx, jpg, png

Je kunt ook meer informatie aanvragen bij Petra de Waal (jobs@maxlead.com).

Benieuwd naar onze andere vacatures? Bekijk ze hier

Reach your full potential

Keurmerk Talentontwikkeling

Digital talent ontwikkelt zich het beste bij Maxlead! In 2019 en 2020 kwam Maxlead als beste digital marketing agency uit de bus bij het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling. Dit keurmerk laat werkgevers zien hoe zij scoren op talentontwikkeling en biedt potentiële werknemers inzicht in de vraag: ‘Waar groei jij het snelst?’.