Conversionboost Kopenhagen 2023

Heb je vragen?

Conversieoptimalisatie schuurt in veel opzichten tegen SEO aan en de grenzen tussen die twee willen nog wel eens vervagen. De voorwaarden om een site goed te laten converteren helpen een site vaak goed te ranken. En omgekeerd. Zodoende verzeilden twee SE(CR)O consultants in Kopenhagen voor het jaarlijkse Conversionboost congres, een eendaags congres dat dit jaar alweer voor de tiende keer werd gehouden.

Nu willen CRO congressen nog wel eens (te) diep duiken in, het aan het experimenteren krijgen van grote en complexe organisaties. Maxlead is geen grote complexe organisatie en van het intern organiseren krijgen we bij onze grote klanten weinig mee. Dan wordt het al snel wat minder relevant en dus interessant. Conversionboost is daar wel een uitzondering op; de topics waren uiteenlopend, de inhoud in orde en de meeste sprekers (erg) goed, óók in Engels. En dat is wel een anders. De attentieboog bleef gedurende de dag goed gespannen en op een enkele uitglijder na (“Loading spinners zijn een goed idee”) was het hele programma een goede mix van kennis en inspiratie.

Het programma was als volgt:

 • The framework for a successful CRO-program
  Marianne Stjernvall · Queen of CRO
  Een ietwat arrogante naam om aan jezelf te geven, maar misschien wel enigszins verdiend. Deze talk ging ook in op het aan de praat krijgen van een CRO team/programma, maar had voldoende handvatten voor als het niet full-on zou gaan worden. Ook hier werd weer eens benadrukt hoe belangrijk het is om te zorgen voor data van hoge kwaliteit.
  Leerzaam            : 7/10
  Inspirerend        : 7/10
 • All hands on deck for the new EU directive on Price Anchoring. Symplify will walk through what this means for you.
  Nicolaus Benadet · CRO Manager at Symplify
  Een talk van de hoofdsponsor is altijd wat ‘verdacht’, maar het onderwerp was er een waar wij in ieder geval nog niet veel mee te maken hebben gehad. Hij gaf ons veel interessante praktijkvoorbeelden van A/B testing waarbij rekening werd gehouden met de redelijk nieuwe Price Anchoring Regulation. Nicolaus had wat ons betreft wat van de oppervlakte af gemogen en wat meer over de directive zelf mogen vertellen. Wel een fijne presenteerstem…
  Leerzaam           : 6/10
  Inspirerend       : 8/10
 • CRO Simplified: Strategies and Tactics for Webshop Optimization (including a case with Rains)
  Malthe Timm · Head of CRO at Obsidian Digital
  Een talk vanuit de bureaukant, interessant! Gefocust op één tool (Mouseflow) en de bevindingen daar uit. Op die bevindingen was soms wel wat aan te merken en de presentatie zelf was een beetje slordig, maar het kriebelde gelijk wel om wat meer klik/scroll analyse tools zoals Hotjar of Clarity aan te slingeren voor onze klanten.
  Leerzaam            : 5/10
  Inspirerend        : 7/10
 • Using the nudges and avoiding the sludges.
  Jens Balle · Author, Keynote Speaker, and owner of Average Joe
  Camouflage cargo pants onder een colbert met stropdas kan écht niet, maar desalniettemin een hele fijne spreker. Volgens eigen zeggen niet werkzaam in het ‘CROveld’, maar met zijn kennis over het menselijk brein, het systeemdenken, de invloed van ‘bias’ en bijvoorbeeld de theorieën van Cialdini, prima op zijn plek. Het praatje motiveerde zeker om wat vaker vanuit de psychologie naar CRO te kijken in plaats van alleen data.
  Leerzaam            : 7/10
  Inspirerend        : 9/10
 • CRO is not in the tools or the data. It’s how you work.
  Ole Gregersen · CRO consultant af Optuner
  Ole is zowel organisator, als aan-elkaar-prater en dus ook spreker van Conversionboost. Vandaar ook dat we niet zo in de gaten hadden dat dit een talk en niet een aan-elkaar-talk was. Dat er weinig van is bijgebleven wil misschien ook wel wat zeggen.
  Leerzaam            : 4/10
  Inspirerend        : 5/10
 • The 4 Most Critical Ecom Pages and How to Optimize Them
  Michael Aagaard · Senior CRO Consultant
  Deze spreker timmert ook al wat langer aan de weg en dat is te merken. Speciaal voor dit congres had hij een presentatie gemaakt die wat meer op de oppervlakte bleef en meer gericht was op hands-on takeaways. De voorbeelden uit verschillende audits die hij had gedaan waren aansprekend en de vier kritieke pagina’s waren ook precies degene waar wij altijd naar kijken (homepage, PLP, PDP, winkelwagen).
  Leerzaam            : 5/10
  Inspirerend        : 9/10
 • A growth wizards framework for finding the right ideas to test
  Casper Rouchmann · CEO & Founder at SparkForce
  ‘Growth hacking’ is een ietwat vage term, wat na deze presentatie onveranderd is. ‘Growth’ is nog breder getrokken dan CRO en het is maar de vraag of het voor veel mensen in de zaal relevant was. Gelukkig werden er nog wat termen en frameworks genoemd die de nieuwsgierigheid van het publiek iets prikkelden.
  Leerzaam            : 6/10
  Inspirerend        : 6/10
 • Experimentation Culture Awards: winners & nominees’ stories
  Ton Wesseling · Evidence-based growth expert. Optimizer by profession.
  Als je in Nederland ergens hardop “CRO!” zegt komt Ton om de hoek kijken om te vragen wat je nodig hebt. En blijkbaar dus ook in Denemarken (waar ze overigens Cee-eR-Oo nog wel eens uitspreken als Kro. Dat is even wennen). Het onderwerp dit keer was de eigen opgerichte Experimentation Culture Awards. Dat neigt natuurlijk naar zelfpromotie (en dat was het ook wel), maar de voorbeelden van de eerdere winnaars waren best interessant en ook de aangeplakte verdieping in het tweede gedeelte was ook het beluisteren waard.
  Leerzaam            : 6/10
  Inspirerend        : 6/10

Ook nog complimenten voor de locatie en de organisatie. Industriens Hus is een prachtig modern gebouw met alle moderne (congres)snufjes, de lunch was prima in orde en de netwerkborrel achteraf was lekker low key, wat ook past bij een kleinschalig congres als dit. Kopenhagen zelf is natuurlijk ook niet vervelend.

Als je leuk, leerzaam en inspirerend wilt combineren is Conversionboost zeker een aanrader.

Peter van Marwijk

Sr. SEO Consultant

We helpen je graag!

Heb je vragen

over ?

Meer updates