Efficiëntie van Google Ads maximaliseren door conversieoptimalisatie

Heb je vragen?

Betreed het speelveld van conversieoptimalisatie en geef je Google Ads-campagnes een revolutionaire boost. Er zijn talloze mogelijkheden. Benut jij ze al?

Conversie-instellingen begrijpen

De basis van elke succesvolle campagne ligt in het stellen van duidelijke en meetbare doelen. Verschillende instellingen kunnen van invloed zijn op de prestaties van je campagne. Hieronder lichten we ze toe:

Voordat je begint, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  1. Welke conversies wil je meten?
  2. Welke waarde wil je eraan toekennen?
  3. Welke databron ga je gebruiken?
  4. Hoe vaak wil je conversies meten?
  5. Welk attributiemodel wil je gebruiken?
  6. Wil je verschillende conversies meten voor verschillende campagnes?
  7. Hoe lang wil je de conversieperiode instellen?

Ontdek de kracht van conversieoptimalisatie tweaks! Waar kun je de grootste impact creëren met minimale inspanning?

Graag lichten we een aantal quick wins uit:

1. Conversion choice
Wat wil je meten? Als je een e-commerce organisatie bent, wil je dan alleen de orderwaarde meten? Of breng je ook de inhoud van de winkelwagen en nieuwsbriefinschrijvingen in kaart? En als je een B2B-organisatie bent, wil je dan alleen het contactformulier meten? Of is het ook waardevol om whitepapers en bijvoorbeeld telefoongesprekken te meten?

2. Smart bidding
Maak gebruik van Google’s AI via smart bidding strategieën zoals Target CPA of ROAS. Ga biedaanpassingen automatiseren om de conversiewaarde te maximaliseren.

3. Seizoenale aanpassingen
Voor bedrijven met seizoensgebonden fluctuaties is het essentieel om biedingen tijdens drukke perioden aan te passen en het algoritme op weg te helpen.

4. Enhanced conversions
Door gebruik te maken van first-party data kun je de nauwkeurigheid van je conversietracking verbeteren, vooral in een privacy gerichte wereld waar cookies steeds meer uitgefaseerd worden.

5. Customer match-lists
Als je jouw first-party data klantenlijsten uploadt in Google Ads, zal dit voor betere resultaten zorgen. Ook heeft dit een positief effect op je lifetime value voor de lange termijn. Verrijk deze data om de match rate te verhogen.6. Consent mode
Conversies waar geen toestemming voor is gegeven, worden gemodelleerd.

Ben je klaar voor de volgende stap?

Het optimaliseren van je Google Ads conversies is geen eenmalige taak; het is een doorlopend proces van testen, leren en verfijnen.Als jouw partner in online marketing helpt Maxlead graag om je te ondersteunen met deskundig advies en geavanceerde oplossingen en staan we klaar om je te helpen bij het navigeren door deze complexiteiten en het volledige potentieel van je Google Ads-campagnes te ontsluiten. Laten we samen de volgende stap zetten op weg naar conversiemeting meesterschap.

Linda Ernst

SEA Lead Consultant

We helpen je graag!

Heb je vragen

over ?

Meer updates