Google Signals reporting feature verdwijnt

Heb je vragen?

Google heeft recentelijk aangekondigd dat de Google Signals reporting features uit Google Analytics 4 verwijderd gaan worden vanaf 12 februari 2024. Lees hieronder wat dit betekent en welke impact deze wijziging heeft.

Wat is Google Signals?

Google Signals is een technologie waarbij Google Analytics en Google Ads informatie van Google accounts (Gmail) van bezoekers die hier toestemming voor hebben gegeven, gebruikt voor identificatiedoeleinden. Aanvullend kan informatie als leeftijd, geslacht en interesses gebruikt worden voor rapportage- en remarketingdoeleinden.

Wat verandert er en waarom?

Google schakelt het gebruik van Google Signals uit voor rapportage-doeleinden, waardoor de exacte identificatie van bezoekers in rapporten iets minder nauwkeurig kan worden.

Google Analytics zal nog steeds Google Signals data verzamelen en gebruiken voor het bouwen van audiences en conversies, en blijft in staat deze informatie te delen met Google Ads voor remarketing en bid optimization. Dit betekent dat de wijziging dus alleen invloed heeft op de voor jou zichtbare reporting data.

In de praktijk schakelen veel mensen deze uitgebreide vorm met Google Signals al uit voor rapportagedoeleinden, om meer data in GA4 te kunnen zien.

Wil je dit zelf ook al doen? Volg dan deze stappen:

Ga in de “Admin” pagina in Analytics naar Property settings > Data collection and modification > Data collection > Google signals data collection en schakel daar “Include Google signals in reporting identity” uit.

Klik hier om meer lezen over reporting identities in GA4.

Frank Dalhuisen

Head of Analytics

We helpen je graag!

Heb je vragen

Meer updates