Hoe pitch jij je digitale marketingstrategie succesvol op C-level

Heb je vragen?

Met jouw digitale marketingstrategie leg je het fundament voor het behalen van de commerciële business targets via online kanalen. Hiermee verstevig je de positie van digital marketing binnen het hele bedrijf en zorg je dat jouw team kan aantonen dat digital marketing leads en omzet oplevert. Zo kun je ook de digitale mindset intern veranderen. Maar dan moet je het wel goed aanpakken.

Het geheime ingrediënt van een succesvolle strategie

Om een solide marketingstrategie te ontwikkelen, moet je je realiseren dat jouw digital marketingstrategie onderdeel is van het grote businessplan. Jouw plannen moeten daarop aansluiten.

Je startpunt moet daarom de business strategie zijn.

Deze kan vaak alleen het C-level verschaffen. Het is belangrijk dat je deze boven tafel krijgt. Door aan te sluiten op hun visie en besluitvorming, is de kans groter dat je hen kunt overtuigen van je aanpak en zij je het vereiste budget toekennen.

In deze blog vertellen we je hoe je de business strategie integreert in je digitale marketingstrategie en hoe je hiervoor draagvlak creëert op C-level.

Aansluiten op C-level

C-level executives nemen dagelijks beslissingen die impact hebben op de toekomst van het bedrijf. Zij houden zich bezig met new business, strategie, omzet en ROI. Hoewel zij inmiddels heel goed beseffen dat digital marketing onmisbaar is, is het voor hen slechts een radertje in de hele bedrijfsvoering.

Om aan te sluiten op hun niveau, moet je je daarom eerst verdiepen in de bedrijfsvisie en de business strategie. Van daaruit werk je naar de digital marketingstrategie toe.

Benodigde input

Welke informatie heb je nodig van C-level om de bedrijfsvisie en business strategie helder te krijgen? We geven je een aantal handvatten:

 • Wat is onze business strategie?
 • Wat is onze marktpenetratie strategie?
 • Wat zijn de beperkingen van het bedrijf?
 • Over welke resources beschikken we?

Denk mee op C-level

Vooral in de grotere bedrijven zijn C-level executives vaak niet opgegroeid in het digitale tijdperk. Hoewel ze beseffen dat het bedrijf mee moet in de digitale ontwikkelingen, bestaat er nog een behoorlijk kloof tussen dat besef en echt digitaal handelen.

Daarom is het jouw taak als digital marketing manager om in je strategie te laten zien dat nieuwe technologieën oplossingen kunnen brengen voor hun uitdagingen.

Inventariseer de uitdagingen

Inventariseer eerst de pijnpunten op C-level. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Concurrentie
 • Nieuwe businessmodellen
 • Veranderingen in distributiekanalen
 • Veranderingen in klantgedrag
 • Transparantie in aanbod
 • Lokale marketing
 • Dealers en distributiekanalen
 • Partnerships

Wees de nieuwe solution provider / super hero

Als je deze uitdagingen in beeld hebt, organiseer dan samen met je team een brainstormsessie over hoe je deze uitdagingen met digitale toepassingen creatief op kan lossen. Twijfel niet om tijdens zo’n sessie ook collega’s van andere afdelingen te betrekken. Juist hun kennis van de dagelijkse praktijk kan inzichten bieden.

Door het managementteam oplossingen voor hun uitdagingen te bieden met jouw expertise, sla je 2 vliegen in 1 klap:

 1. Je krijgt zeker aandacht voor je digital marketingstrategie en
 2. Je bewijst tegelijkertijd de meerwaarde van digital marketing voor het bedrijf.

Meer weten over aansluiting op C-level?

Wil je meer weten over hoe je, als digital marketing manager, aansluiting krijgt op C-level? Hoe je het management overtuigt van de waarde van digital marketing? En hoe je hen sneller mee krijgt in de digitale transformatie? Lees dan onze whitepaper ‘Op C-level commitment krijgen voor je Digital Marketing Strategy met een Marketing Framework’.

Kun je wel een sparringpartner gebruiken voor het opstellen van je digital marketingstrategie? Of wil je tips om binnen te komen op C-level? Neem gerust contact met ons op.

Hanny Hebels

Account Strategist & Sr. Content Marketing Consultant

We helpen je graag!

Heb je vragen

Meer updates