Outreach: Wat? Hoe? Waarom?

Heb je vragen?

Outreach, wat is het eerste dat in je opkomt als je dit leest? Outreach wat? Hoe? Waarom? Naast de techniek en content van een website is dit de belangrijkste factor in een succesvolle SEO-strategie. Vaak wordt dit onderdeel vergeten en het belang ervan onderschat.

Want hoe leuk, informatief of kwalitatief je content ook is, als bijna niemand weet van het bestaan, is dit erg zonde natuurlijk. Heb jij ‘goede’ content op je website, maar wordt deze niet voldoende gelezen, vindt er weinig interactie plaats of heb je niet genoeg bezoekers naar je website? Dan komt outreach om de hoek kijken.

Door het beantwoorden van de volgende vier vragen krijg je inzicht in dit onderwerp:
1: Wat is outreach?
2: Wat kan outreach mijn bedrijf opleveren?
3: Wat zijn de stappen die ik moet nemen voor succesvolle outreach?
4: Hoe te starten met outreach?

Ook hebben we een infographic ontwikkeld waarin de hoofdzaken van outreach staan. Deze vind je onder de blog.

1: Wat is outreach?

De definitie van outreach is bij Maxlead als volgt: ‘outreach is het groeiproces van links en citations naar jouw website vanuit online (sociale) kanalen van anderen. Dit gaat via creatie en verspreiding (seeden) van relevante en unieke content voor je doelgroep(en) op precies de goede plaats en tijd’.

Kortom, het vergaren van kwalitatieve links naar jouw website.

2: Wat kan outreach mijn bedrijf opleveren?

Het inzetten van een outreach-strategie kan diverse doelen dienen. Je doelgroep komt in aanraking met jouw content. De content wordt gedeeld op diverse platformen. Vanaf andere websites zal er ook gelinkt worden naar jouw pagina’s. Hierdoor neemt de kans op betere zichtbaarheid in de organische zoekmachineresultaten toe, wat zal leiden tot meer verkeer. Daarnaast ontwikkel jij jezelf tot een autoriteit op jouw vakgebied. Hierdoor stijgt het vertrouwen in jouw merk.

De resultaten van een succesvolle outreach-strategie op een rijtje:

  • Meer verkeer naar je website.
  • Autoriteit verbetering.
  • Betere organische zichtbaarheid > hogere rankings
  • Meer vertrouwen wekken bij je doelgroep, deze zien jou op diverse plekken.
  • Meer kwalitatief verkeer.
  • Toename in de SEO variabelen Trust Flow & Domain Authority.

Plan je outreach strategie

3: Wat zijn de stappen die ik moet nemen voor succesvolle outreach?

Nu we weten wat outreach is en waarom je het inzet, kijken we naar de stappen voor het opstellen van een outreach-strategie.

Stap 1: Voorbereiden en content ontwikkelen
Outreach begint met het ontwikkelen van content. Content die inspeelt op de behoeften van de doelgroep, het liefste ‘evergreen’ (vers en altijd te gebruiken) en deelbaar is. Vanuit de content wordt er gelinkt naar een pagina op je eigen website en maak je gebruik van thema’s waarop je jouw vindbaarheid wilt verbeteren.

Stap 2: Content verspreiden
De volgende stap is het ‘seeden’ van de content; in een seedingplan bepaal je welke content via welke kanalen of via welke influencers wordt verspreid. Kies je voor platformen als Youtube, Facebook, Linkedin, Instagram, social bookmarking sites, nieuwssites of post je de content juist op jouw eigen blog, zoek je een blog-influencer of externe blog. Veel afwegingen die je het beste vooraf kunt maken.

Stap 3: Meten en managen
Na het verspreiden van de content meet je het succes. KPI’s (Key Performance Indicators)  die je bijvoorbeeld kunt gebruiken zijn: likes, retweets, shares, toename in Trust flow, verbetering in rankings en toename in aantal bezoekers. Maxlead maakt een rapportage waarin al dit soort zaken worden meegenomen.

4: Hoe begin je met outreach?

In deze blog heb je kennis gemaakt met het fenomeen outreach. Ons blog hebben we voor jou samengevat in onderstaande infographic. Mocht je willen starten met het vergaren van kwalitatieve links, komt deze goed van pas.

Meer weten over outreach?

Lees hier meer over onze dienst ‘outreach’. Mocht je nog met vragen zitten of hulp nodig hebben van een specialist, helpt een van onze outreach-consultants je graag verder.

Infographic outreach voor SEO

Klik voor de PDF versie

Als je de infographic wil embedden op je eigen website kan je gebruik maken van een van de onderstaande HTML tags.

Embedden als Iframe:

<iframe src=”https://maxlead.com/wp-content/uploads/2017/10/infographicOutreachSEO.png” style=”height:1500px;width:700px:border:none” target="_blank">

Embedden als afbeelding:

<img src="https://maxlead.com/wp-content/uploads/2017/10/infographicOutreachSEO.png" style="height:1500px;width:700px:border:none" alt="Infographic Outreach SEO" />

Download de PDF van de Infographic Outreach voor SEO hier

Nina van der Hoeven

Head of SEO

We helpen je graag!

Heb je vragen

over | ?

Meer updates