Waarom tools niet al je problemen op gaan lossen | GAUC highlights

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 26 november 2018Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Schermafbeelding-2018-11-26-om-13.56.54-1024×380

Afgelopen woensdag, 21 november, was Maxlead aanwezig bij de Google Analytics User Conference. Een evenement in Nederland waar gebruikers van Google Analytics en andere producten bij elkaar komen voor een inspirerende dag om van alles te leren over het gebruik van Google Analytics. Als silver sponsor van het event was Maxlead uiteraard aanwezig en gaf Rick Dronkers een presentatie over de hyperfocus in onze branche op tools. Het was een energieke dag vol sparringsmomenten met concullega’s: volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. We delen graag met jullie de highlights van het congres.

The value of analytics – Steen Rasmussen

Steen, aardig bekend in de Analytics wereld met zijn bureau IIH Nordic en hun 32-urige werkweek, trapt de dag af met een sterke keynote over ‘The Value of Analytics’. Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig Google Analytics (GA) data, maar vaak wordt die data niet ten volle benut. Analisten zouden tijdens hun analyses niet alleen naar de marketing-kant moeten kijken, maar de hele bedrijfsvoering in het achterhoofd moeten houden.

Een voorbeeld hiervan is een dalende conversieratio op je website. Vanuit marketing gedacht is dit een negatieve trend. Het kan echter zo zijn dat je HR-afdeling acties onderneemt om meer kandidaten naar de website te krijgen. Redenerend vanuit die positie is hun bezoek aan de ‘werkenbij’ pagina’s positief, ook al zorgt dat overall voor een lagere conversieratio. Conclusie: Analytics kan voor veel meer waarde zorgen als het ‘hele plaatje’ in overweging wordt genomen.

Bekijk ook de andere onderwerpen uit de presentatie via de slides van Steen.

Custom Metrics – Yehoshua Coren

‘Analytics Ninja’ Yehoshua Coren brengt een bak met energie de zaal in tijdens zijn presentatie. In zijn verhaal focussed hij op enkele slimme trucjes in Google Analytics om de data waardevoller te maken. Zijn advies: beperk je niet tot standaard metrics maar redeneer vanuit jouw bedrijfsvoering: welke data is voor jou het meest waardevol?

  1. Custom Metrics. Door bepaalde activiteiten een waarde van ‘1’ mee te geven in Google Analytics wordt het mogelijk om waardevollere metrics te maken. Denk bijvoorbeeld aan extra metrics in het acquisitie rapport in Google Analytics. Met een custom metric is in één oogopslag duidelijk hoe het ervoor staat. Lees meer over custom metrics.
  2. Soft conversie ‘viewed form’. Voor veel bedrijven die leadgeneratie marketing doen, is het een uitdaging om aan genoeg data te komen waarmee de marketing efforts verbeterd kunnen worden. Yehoshua maakt dit makkelijker door extra soft conversies te maken, bijvoorbeeld door te meten hoeveel bezoekers een formulier hebben gezien. Dit kan door gebruik te maken van de element visibility trigger in Google Tag Manager (GTM).

Tools don’t win the war: “a fool with a tool is still a fool” – Rick Dronkers

Rick neemt ons mee in zijn verhaal over de focus in de marketing branche op tools. Regelmatig zien we bij Maxlead vragen binnenkomen naar specifieke tooling en ontwikkelingen. Echter, zo argumenteert Rick, zou de focus moeten liggen op het achterliggende probleem die de gevraagde tool mogelijk oplost.

Als we beginnen bij de kern van de vraag dan kan er, met de gewenste oplossing in het achterhoofd, gekeken worden naar een oplossing. Vaak kunnen consultants uiteindelijk het beste de voor- en nadelen onder elkaar zetten om tot een goed besluit te komen. Zie ook hieronder ook het proces dat we hiervoor gebruiken. Startend vanuit een hypothese die vloeit uit een vraag of probleem werken we toe naar een oplossing. Dat kan een bepaalde tool zijn, maar ook leiden tot een procesontwikkeling.

Bekijk de slides als je meer wilt weten over dit onderwerp of neem contact met ons op.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag