Nieuwe rol van het Dealerkanaal in Online Marketing & Sales

blog

Veel ondernemingen danken hun jarenlange succes aan een goed functionerend dealerkanaal. De opkomst van het internet heeft het marketing- & salesproces echter drastisch veranderd. Vaak met grote gevolgen voor de samenwerking met dealers/resellers. In sommige gevallen zijn deze tussenschakels tussen bedrijf en klant zelfs volledig verdwenen (desintermediatie).

Is uw dealerstrategie nog winstgevend?

Zowel nationale als internationale ondernemingen in B2B en B2C die met dealers/resellers werken, hebben met dit vraagstuk te maken. Zit uw bedrijf nog ‘vast’ aan een verouderd dealerbeleid of bent u bezig een nieuwe dealerstrategie te ontwikkelen? Maxlead helpt u bij het succesvol integreren van uw dealerkanaal met uw online businessmodel.

salesproces

Steeds kleinere rol voor dealers in marketing & sales

Whitepaper: 6 dealerstrategieën voor online businessmodellen

Dit whitepaper maakt duidelijk welke invloed internet heeft op het salesproces en wat de gevolgen zijn voor het dealerkanaal. Het beschrijft  6 beproefde strategieën voor vernieuwde inzet van dealerkanalen in online businessmodellen. Hierbij vindt u voorbeelden van bedrijven die ze toepassen, de voor- en nadelen ervan en 12 aanbevelingen voor optimalisatie van uw dealerkanaal.

6 Dealerstrategieën voor online businessmodellen

Intermediary Support strategy
Differentiation strategy
Conflict Avoidance strategy
Channel Absorption strategy
Information Sharing strategy
Profit Sharing strategy
Wilt u een inhoudelijk gesprek over succesvolle dealerstrategieën in online business? Neem dan contact op met Ronald van Klooster, directeur van Maxlead.

Download de whitepaper ‘Nieuwe rol van het dealerkanaal in online Marketing & Sales

Ronald van Klooster

Commercieel Directeur

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES