Women In Tech – SEO Londen

Heb je vragen?

De grootste versie van Women in Tech SEO vond voor de vijfde keer plaats. Ditmaal op 8 maart in Londen en Maxlead was er voor de eerste keer bij. Een bijzondere dag, omdat 8 maart dit jaar ook nog eens Internationale Vrouwendag was. Was dit toeval? Zeker niet!

Areej AbuAli haalt samen met haar team elk jaar alles uit de kast om experts hun SEO & marketing verhalen, expertise en vaardigheden te laten delen. De dag bestond uit 10 presentaties, gegeven door 10 vrouwelijke experts, verdeeld onder 4 categorieën: analyse, expertise, innovatie en leiderschap. Het doel van deze dag was om de kennis en vaardigheden van vrouwen in de SEO-wereld te vergroten en hun rol als leiders te versterken.

Hierbij een korte samenvatting van de top 3 presentaties van de dag.

Te beginnen met Joyann Boyce presentatie over Starting with Bias in AI might be the solution waarbij ze een terecht punt naar voren bracht. AI is niet inclusief! 

In haar presentatie belicht ze de uitdagingen van vooringenomenheid binnen generatieve AI en onderstreept ze het belang van het creëren van content die de diversiteit van het doelpubliek van een merk weerspiegelt. Dit vraagt om strategieën, systemen en processen die rekening houden met een breed spectrum van menselijke ervaringen en identiteiten.

Boyce benadrukt het belang van een audit van huidige content en het bewust kiezen voor visuele representatie, inclusieve taal en toegankelijkheid om een echt inclusieve marketingstrategie te ontwikkelen. Van het selecteren van stockfoto’s en modellen tot het aanpassen van taalgebruik, elke stap in het marketingproces biedt een kans om inclusiever te zijn. Ze moedigt merken aan om representatie te eisen in alle aspecten van hun marketing, van visuele content tot senior posities binnen SEO-strategieën.

De presentatie van Boyce is een belangrijke herinnering dat AI, net als mensen, vatbaar is voor vooringenomenheid, maar dat we door bewust en doelgericht te handelen, positieve verandering kunnen bevorderen. Het implementeren van inclusieve marketing is niet alleen een ethische keuze, maar ook een strategische zet die merken helpt om authentieker te communiceren met een diverser publiek. Met de kernboodschap dat bias altijd speelt, maar wijselijk gebruikt moet worden, biedt Joyann Boyce essentiële richtlijnen voor het navigeren in de complexe wereld van digitale marketing met een inclusieve lens.

De volgende interessante presentatie was ‘Linking Technical Fixes to Performance Milestones’. Rasida Begum vertelde hier over hoe bedrijven de impact van technische SEO-aanpassingen kunnen kwantificeren en koppelen aan prestatiedoelstellingen, met name gericht op het verhogen van de ROI (Return on Investment). In een recent onderzoek onder merken bleek dat 50% van hen aangeeft dat een gebrek aan duidelijke Return on Investment (ROI) de vooruitgang van hun projecten, met name op het gebied van technische SEO, stagneert.

Dit legt de nadruk op een cruciale uitdaging binnen digitale marketing: het kwantificeren van de impact van technische aanpassingen. Een effectieve strategie om deze hindernis te overwinnen, is het categoriseren van landingspagina’s op basis van gegenereerde inkomsten of leads. Hierdoor kunnen bedrijven een nauwkeurigere inschatting maken van de potentiële impact van technische fixes op hun omzet.

Een praktisch voorbeeld dat Rasida gaf was: stel, de dagelijkse inkomsten zijn £10.000. Als een technische fix 14 dagen duurt, dan is de ‘revenue at risk’ £140.000. Dit voorbeeld benadrukt niet alleen het belang van snelle actie bij technische optimalisaties, maar ook de noodzaak van een strategische benadering om technische aanpassingen te koppelen aan prestatiedoelstellingen.

De laatste presentatie die wij erg inspirerend vonden was ‘Technical SEO for Improved Accessibility’. Billi Geena Hyde is een voorvechter van digitale toegankelijkheid en benadrukt het kritieke belang van webtoegankelijkheid als een recht en een noodzaak voor inclusiviteit. Ze onthult dat meer dan 96% van de meest bezochte webpagina’s wereldwijd niet toegankelijk zijn, ondanks het feit dat in 2022 gebruikers met een handicap in het VK alleen al £347,6 miljoen uitgaven online.

Door praktische hulpmiddelen en aanpassingen te delen, zoals het verbeteren van navigeerbaarheid zonder JavaScript en het optimaliseren van de gebruikerservaring voor iedereen, roept Billie op tot actie. Haar presentatie onderstreept het belang van een inclusief web dat rekening houdt met de diversiteit van gebruikersbehoeften.

Billie’s inzichten zijn een wake-upcall voor het verbeteren van webtoegankelijkheid. Het is een essentiële stap naar een inclusiever internet en biedt tegelijkertijd economische kansen voor organisaties die deze verantwoordelijkheid serieus nemen. 

Al met al een interessant congres met leuke sprekers, versterkt door de gezellige sfeer en leuke locatie!

Jacqueline Stoop

We helpen je graag!

Heb je vragen

over ?

Meer updates