Carglass® – scoren in een nieuwe markt door SEO

Case

Door een scherp inzicht in waar de herkomst van het organische verkeer vandaan kwam, kon Carglass® op advies van Maxlead snel en professioneel resultaat behalen met het aanbieden van een nieuwe dienst: het blinderen van autoruiten met autoruitfolie.

  • Klant: Carglass®
  • Diensten: SEO
Maxlead - CarglassHR-Ginio-A-Stills_2.8.2-16K-hq-scale-4_00x-1

Toegepaste diensten

SEO
Onze SEO specialisten helpen bij alle technische aspecten van jouw campagne, van website migraties tot linkbuildingteksten.

Vraag van de klant

Verkeer omzetten in conversies

Het repareren van kleine autoschades (KAS) is in 2017 geïntroduceerd bij Carglass®. Deze dienst profiteerde vooral van bestaande vindbaarheid, voordat Maxlead hiermee aan de slag ging. Binnen de bestaande strategie werden regelmatig blogs geschreven. Zo ook een blog over het blinderen van autoruiten.

Maxlead heeft dit blog in december 2017 puur met een informatieve doelstelling geschreven, omdat hier veel zoekvolume op bleek te zitten. De dienst Autoruitfolie bestond toen nog niet bij Carglass®. Het blog genereerde binnen korte tijd extreem veel organisch verkeer. Het blog deed het zelfs zo goed dat het na de homepage de pagina was waar het meeste verkeer op terecht kwam. Bij Carglass ontstond zo het idee om ‘Autoruitfolie’ als dienst te ontwikkelen.

Onze werkwijze

Het toevoegen van twee compleet nieuwe diensten aan het serviceaanbod van Carglass® bracht direct een uitdaging met zich mee: veel nieuwe organische concurrenten die zich met hun website vaak volledig focussen op één dienst, daar waar Carglass® de inspanningen moet verdelen tussen meerdere diensten: Autoruitschade, Kleine autoschade (KAS) én Autoruitfolie.

Concurrenten hebben hun website vaak ingericht op één dienst en kunnen alle SEO-inspanningen richten op het beter vindbaar maken van deze dienst in de zoekmachine. Daarnaast hebben veel van deze concurrenten met hun website door de jaren heen al aardig wat historie opgebouwd over deze topics, daar waar Carglass® nieuw is in de markt voor Kleine autoschade en Autoruitfolie.

SEO-plan

Om toch met deze – vaak grote – partijen te kunnen concurreren in de zoekmachine, was een serieus SEO-plan nodig. De benodigde content was eerder al door Maxlead geschreven en live gezet en presteerde goed, maar de zichtbaarheid van deze pagina’s kon nog beter. Daarnaast was de content over autoruitfolie vooral informatief en was de pagina niet gericht op het kunnen doen van een conversie. Een gemiste kans.

Ambitieuze doelstellingen

Voor het plan zijn 2 ambitieuze doelstellingen neergezet, voor zowel traffic als conversie. Tijd: 6 maanden.

  • Voor KAS moest de traffic met YoY met 40% stijgen.
  • Voor autoruitfolie moest de traffic YoY met 25% stijgen én er moest een afsprakenfunnel worden gebouwd om dat bezoek ook te kunnen laten converteren. Onze Visual Designers zijn hiermee aan de slag gegaan.

Strategie en tactiek

Omdat Carglass® in deze twee nieuwe markten vooral moet concurreren met vrij grote partijen die door de jaren heen al aardig wat historie en autoriteit hadden opgebouwd rondom deze topics, kozen we als SEO-strategie voor een Outreach-campagne. Dat hield in: gastbloggen, om zodoende de autoriteit van deze nieuwe secties binnen de websites van Carglass® flink te verhogen. Hierbij wilden we enkel hoogwaardige externe links vergaren (vanaf websites met goede kwalitatieve content en hoge autoriteit) in dezelfde branche – daar waar de doelgroep van Carglass® zich bevindt.

Door deze aanpak konden we de autoriteit van nieuwe webpagina’s van Carglass® verhogen, waardoor deze pagina’s beter vindbaar werden in de zoekmachines, en tegelijkertijd brachten we de doelgroep via relevante content (gastblogs) op de hoogte van de nieuwe Carglass® diensten: 2 vliegen in 1 klap.

Resultaten

De enorm goede SEO resultaten hebben zowel de doelstellingen als de verwachtingen van de klant en onszelf flink overtroffen. Uiteindelijk hebben we voor de kleine autoschade (KAS) sectie 24 externe links kunnen vergaren om vijf verschillende KAS-pagina’s op de website van Carglass® te boosten in autoriteit.

In 6 maanden tijd hebben we onderstaande resultaten bereikt:

 

  • YoY stijging in aantal offerte aanvragen van +403% (9.000 in absolute aantallen).
  • YoY stijging in organische sessies van +82% (3.000 in absolute aantallen).

 

Maxlead - CarglassHR-Roos-20s-Stills_2.1.15-16K-hq-scale-4_00x-1

+403%

Offertes

+82%

Sessies

+24

Backlinks

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk?

klant cases
Maxlead - Schermafbeelding 2024-07-16 165331
Marktplaats – Van speelgoed naar speel beter
Display & Video Advertising+1
Maxlead - Indeed computer klein
STL – Vacature optimalisatie
SEO+2
Kind is de New Scientist website aan het lezen
New Scientist – haal meer verkeer uit Google News!
SEO+1
Maxlead - usecase
WE Fashion – Met Channable op schaal Google Ads Campagnes optimaliseren
SEA
Maxlead_Qpark_Case_Header
Q-Park – méér data, hogere ROAS!
Social Media Advertising
Maxlead - Basic Fit
Basic-Fit – Workouts via Snapchat
Social Media Advertising
Maxlead - kwf-case
KWF – Waarschuwing wanneer de zon gaat schijnen
Display & Video Advertising
Maxlead - landscape-basic-fit-almere-24-10-221914
Basic-Fit – verhoogde merkinteresse door de inzet van YouTube video ads
Display & Video Advertising
Maxlead - rennrad-sonnenuntergang-1920×1067
HollandBikeShop – Subdomein of subfolders?
SEO
Maxlead - q-park-omnichannel-case
Q-park – meer auto’s in parkeergarages door lokale Omnichannel campagnes
SEA
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag