Keune Haircosmetics

Het effect van enkelvoud of meervoud keywords voor SEO

We stelden onszelf de vraag: resulteert het optimaliseren van een webpagina voor een enkelvoudig trefwoord ook in een even hoge ranking voor het meervoudige trefwoord in de gratis Google-zoekresultaten? 
Keyword tools geven hetzelfde zoekvolume aan voor enkelvoud en meervoud van trefwoorden, maar worden ze ook daadwerkelijk als gelijk gezien?

Wie

Keune Haircosmetics

Wat

Het effect van enkel- en meervoud op organische rankings.

Hoe

Test het effect van enkelvoudig trefwoord "krultype".

Wie

Maxlead helpt Keune Haircosmetics met de planning en het vullen van de online content. Samen zoeken we de onderwerpen waar de doelgroep vragen over heeft, waar ze zich zorgen over maken of waar ze meer informatie over willen hebben. Keune Haircosmetics schrijft vervolgens de artikelen met tips en adviezen zelf, zij zijn immers de expert, wij kijken mee vanuit SEO-optiek.

Wat

Een van de onderwerpen op de contentplanning was een artikel over verschillende krultypes en de daarbij behorende styling tips. De volgende vragen worden in dit artikel beantwoord:
De pagina krultypes werd geschreven en live gezet. Vervolgens werden de rankings bijgehouden van de zoektermen waar de pagina op was geoptimaliseerd. We monitoren hiermee de prestaties en zichtbaarheid, zodat we indien nodig kunnen bijsturen. Tijdens een SEO-meeting met de klant werd gesproken over de ranking van het keyword ‘krultype/krultypes’. In de tekst was voornamelijk het enkelvoudige trefwoord ‘krultype’ verwerkt en daar rankte de pagina goed mee in de organische top 5. Het meervoud ‘krultypes’ deed het een stuk minder goed en rankte op de 2de pagina in Google.
Om te testen wat het effect zou zijn als het meervoud wat vaker voorkomt op de pagina, werd de tekst herschreven. Er wordt vaak gesuggereerd dat het niet veel uitmaakt of je enkelvoud of meervoud gebruikt, omdat Google het toch wel begrijpt. Goed dus om de proef op de som te nemen!

Resultaten

Dit is wat er gebeurde na het herschrijven van de tekst…
De positie van het meervoud trefwoord ‘krultypes’ verbeterde van positie 11 naar positie 3. Keune is een sterke autoriteit op het gebied van de haarverzorging, dus we hadden wel verwacht dat het een positief effect zou hebben. Maar dat het zo snel zou gaan en de pagina direct naar zo’n hoge positie zou stijgen, hadden we niet kunnen voorspellen. Google ziet toch echt een verschil. Daarmee bedoelen we dat rankings op enkel- en meervoud flink kunnen verschillen, terwijl in een keyword tool vaak hetzelfde zoekvolume wordt aangegeven.
Met deze bevinding weten we nu zeker dat het toch belangrijk is om in specifieke gevallen goed na te denken over hoe iemand zoekt en of het gebruik van enkelvoud of meervoud dan logischer is.

Noot: deze case is uit november/december 2022

Fleur Steenbrink

SEO Consultant

We helpen je graag!

Heb je vragen

over deze case?

Meer Cases