Basic-Fit

Case Snapchat – Basic-Fit

Visie:

Fit. Fitter. Fitst. Mensen vinden het steeds belangrijker om lekker in hun vel te zitten. Sporten helpt om fit te worden én te blijven. Fitness is razend populair en Basic-Fit doet er alles aan om het sporten in een sportschool, thuis of op een andere locatie nog leuker en makkelijker te maken.

→ Een goede workout zou voor iedereen te allen tijde toegankelijk moeten zijn. En dan het liefst op een zo leuk mogelijke manier.

Wie

Basic-Fit

Wat

Hoe maken we een goede workout toegankelijk?

Hoe

Basic-Fit heeft i.s.m Snapchat de AR body tracking lens ontwikkeld

Aanpak

De uitdaging

Hoe kunnen we social media inzetten om een fitness laagdrempelig en op een leuke manier toegankelijk te maken? En mensen direct aan te zetten tot een workout.

Daarom heeft Basic-Fit ism Snapchat de AR body tracking lens ontwikkeld en Maxlead was verantwoordelijk voor de lancering van de lens. Een AR lens waarmee je op elke plek, laagdrempelig en op een leuke manier een workout kan doen. Het maakt niet uit waar je bent, met deze lens is fitness een basic. Het houdt bij hoe je beweegt en telt de oefeningen die je doet. Daardoor komt er een spelelement in en worden de oefeningen erg leuk om te doen. Na de workout wordt er ook een persoonlijke touch meegegeven met een end frame … Makes
Fitness a Basic en kan je jouw succes delen met je vrienden. 

Snapchat is bij uitstek het platform waar nieuwe technologieën zoals AR op een zeer efficiënte manier kan inzetten. Daarnaast is Snapchat een veel gebruikte app bij de Basic-Fit doelgroep.

De AR lens is internationaal gelanceerd, in alle markten waar Basic-Fit actief is: Nederland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. Dit is zowel organisch aangejaagd als betaald. Hiervoor heeft Maxlead een plan gemaakt waarbij we op de juiste doelgroepen, op het juiste moment aanwezig zijn.

Resultaten

We hebben gezien dat er een enorme engagement is met de lens. We hebben maar liefst 1 miljoen personen kunnen aanzetten tot een workout! Gemiddeld werden er workouts gedaan van 10 sec. Met uitschieters naar workouts die wel 18 sec duren. Snel een workout doen werd zeer veel gedaan.

De laagdrempeligheid en het gamificatie van verschillende workouts door middel van de Snapchat lens is een groot succes. Door de lens is fitness weer een basic geworden!

Mike Verbruggen

Head of Social

We helpen je graag!

Heb je vragen

over deze case?

Meer Cases