KWF waarschuwt wanneer de zon gaat schijnen

Case

Maxlead helpt KWF met het verspreiden van de ‘Smeren, Kleren, Weren’ campagneboodschap via een dynamische display campagne geautomatiseerd op de zon.

Maxlead - kwf-case-1136×753

Toegepaste diensten

Programmatic advertising
Met programmatic advertising kijken wij samen met jou hoe en waar je het best kunt adverteren om zo jouw bereik te vergroten.

Uitdaging klant

Kanker zo snel mogelijk verslaan

KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Door middel van wetenschappelijk onderzoek, kennisdeling, patiënt begeleiding en fondsenwerving strijden zij tot de dag dat niemand meer aan kanker hoeft te sterven. Met de ‘Smeren, Kleren, Weren’ campagne richt KWF zich op het voorkomen van huidkanker. De campagne bespreekt de risico’s van de zon en maakt ouders met jonge kinderen bewust van manieren om zichzelf en hun kinderen te beschermen tegen overmatige ultraviolette straling.

Voor het online verspreiden van deze belangrijke campagneboodschap heeft KWF Maxlead benaderd. Het doel? De juiste boodschap, op het juiste moment, aan de juiste doelgroep laten zien. Meer specifiek: het bereiken van 2.5 miljoen unieke online bezoekers met een relevante boodschap. Hoe? Door het aansturen van een dynamische display campagne die is geautomatiseerd op basis van de zon.

Onze werkwijze

Automatisering

Zoals velen weten is de Nederlandse zomer geen garantie voor een overvloed aan zonneschijn en valt er zo nu en dan nog weleens een regenbui. Om een zo relevant mogelijke boodschap te creëren wilden we uitsluitend op de juiste momenten adverteren. Er is daarom besloten om de display campagne te automatiseren op basis van zonkracht.

De campagne automatisering is gebaseerd op een zonkracht index (UV) en geolocaties. Dit houdt in dat onze in house developers een relatief klein script hebben geschreven waarin zij gebruik maakten van de Display & Video 360 (DV360) API en de Buienradar API. Buienradar is gebruikt omdat zij precieze en up-to-date zonkrachtdata genereren van 36 locaties in Nederland. De geolocaties zijn verdeeld over de 12 Nederlandse provincies. Met het koppelen van de API’s werd het mogelijk een campagne te creëren die automatisch geactiveerd en gepauzeerd werd op basis van externe weerdata. Dus op het moment dat de zon ging schijnen werd de campagne geactiveerd en werd de boodschap via banners verspreid onder de doelgroep. Omdat de campagne afhankelijk was van de zon, zijn de resultaten nauwlettend gemonitord en is de campagne meerdere malen geoptimaliseerd.

Wanneer de zon ging schijnen werd de campagne geactiveerd en werd de boodschap via banners onder de doelgroep verspreid.

Maxlead - Untitled design
Maxlead - kwf-case (2)

Resultaten

De campagneresultaten hebben zowel de doelstellingen als de verwachtingen van de klant overtroffen. Door de creatie van een dynamische campagne gebaseerd op de combinatie van DV360, Google Cloud en externe data (Buienradar) is het gelukt de juiste boodschap op het juiste moment over te brengen. Deze display campagne heeft onderstaande resultaten bereikt:

 

4 miljoen

Unieke personen bereikt

€0.008

Cost per persoon

53%

Viewability

26,24 sec

Interactietijd met banner

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk?

klant cases
Maxlead - Schermafbeelding 2024-07-16 165331
Marktplaats – Van speelgoed naar speel beter
Display & Video Advertising+2
Maxlead - Indeed computer klein
STL – Vacature optimalisatie
SEO+2
Kind is de New Scientist website aan het lezen
New Scientist – haal meer verkeer uit Google News!
SEO+1
Maxlead - usecase
WE Fashion – Met Channable op schaal Google Ads Campagnes optimaliseren
SEA
Maxlead_Qpark_Case_Header
Q-Park – méér data, hogere ROAS!
Social Media Advertising
Maxlead - Basic Fit
Basic-Fit – Workouts via Snapchat
Social Media Advertising
Maxlead - landscape-basic-fit-almere-24-10-221914
Basic-Fit – verhoogde merkinteresse door de inzet van YouTube video ads
Display & Video Advertising
Maxlead - rennrad-sonnenuntergang-1920×1067
HollandBikeShop – Subdomein of subfolders?
SEO
Maxlead - q-park-omnichannel-case
Q-park – meer auto’s in parkeergarages door lokale Omnichannel campagnes
SEA
Maxlead - landscape-basic-fit-almere-24-10-221257-1136×639
Basic-Fit – Een unieke aanpak van Marketing Automation
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag