WE Fashion

Met Channable de Google Ads Campagnes van WE Fashion Optimaliseren

In de snelle en complexe wereld van e-commerce is adverteren voor een groot aantal producten en voor verschillende productgroepen een grote uitdaging. Deze uitdaging wordt nog groter wanneer promoties met verschillende tijdlijnen beheerd moeten worden en controle over productprestaties essentieel is.
WE Fashion, een internationaal modemerk, stond voor deze uitdagingen bij het beheren van de Google Ads campagnes voor meerdere landen. In deze case gaan we dieper in op hoe Maxlead Channable inzet bij het overwinnen van deze obstakels.

Wie

WE Fashion

Wat

Adverteren voor duizenden producten in vier landen

Hoe

Slim inzetten van Channable en het ‘Shopping scoremodel’ om te sturen op de meeste waarde voor WE Fashion.

Uitdagingen

Oplossingen

Channable biedt een drievoudige oplossing om deze uitdagingen aan te pakken:

Case Study: Segmenteren op basis van het ‘Shopping scoremodel’

Het is een veelvoorkomend misverstand dat Google automatisch zal optimaliseren op basis van waardevolle items. Google weet namelijk niet welke producten voor jouw bedrijf het meest waardevol zijn, alleen wat de verkoopprijs is. Bijvoorbeeld: terwijl jeans misschien een hogere prijs opleveren, spelen andere factoren zoals de kans op retourzendingen, beschikbare maten, verkoopvolume en kortingen een rol bij het bepalen van de winstgevendheid.
Om dit aan te pakken, hebben Maxlead en WE Fashion een scoremodel ontwikkeld dat rekening houdt met andere factoren dan alleen de prijs. Het model houdt rekening met retourzendingen, beschikbare maten, afprijzingen, verkeersvolume en totale verkoopaantallen. Met dit model worden producten vervolgens ingedeeld in hoge, midden- en lage focusgroepen. Bijvoorbeeld: een duur item zoals jeans zal in eerste instantie een product met hoge focus zijn op basis van alleen zijn prijs. Maar wanneer andere factoren worden overwogen, kan het zijn dat deze eindigt in de midden focusgroep omdat deze bijvoorbeeld bovenmatig wordt geretourneerd.
Door middel van het scoremodel zorgen we ervoor dat we de Google Shopping campagnes zo indelen dat we drie campagnes hebben per gender (mannen/vrouwen/kids) met hierin items welke alle op basis van de vijf factoren een hoge focus, midden focus of lage focus krijgen. De “High-focus” campagne zal een lager ROAS target meekrijgen, dan de “Low-focus”. Hiermee zorgen we ervoor dat het volume, de kosten en de conversies toenemen in de “High-focus” groep en er dus meer hoge winstgevendheid producten verkocht worden. De verdeling van de items is flexibel en wordt iedere dag geüpdatet. Zodra een bepaald item weer goed op voorraad is, de score aanpast en het item wellicht van een “Low-Focus” campagne naar een “High-Focus” campagne wordt verplaatst, omdat deze nu wel voldoende punten heeft.

Met deze opzet pakken we volledige controle over welke items er vaker of minder vaak getoond worden. Dit zorgt er op de lange termijn voor dat de winstgevendheid van de campagnes en WE Fashion omhoog gaat.

Charissa van Haalem

Head of SEA

We helpen je graag!

Heb je vragen

over deze case?

Meer Cases