WE Fashion - met Channable op schaal Google Ads Campagnes optimaliseren

Case
In de snelle en complexe wereld van e-commerce is adverteren voor een groot aantal producten en voor verschillende productgroepen een grote uitdaging. Deze uitdaging wordt nog groter wanneer promoties met verschillende tijdlijnen beheerd moeten worden en controle over productprestaties essentieel is.
WE Fashion, een internationaal modemerk, stond voor deze uitdagingen bij het beheren van de Google Ads campagnes voor meerdere landen. In deze case gaan we dieper in op hoe Maxlead Channable inzet bij het overwinnen van deze obstakels.
  • Klant: WE Fashion
  • Diensten: SEA
Maxlead - usecase

Toegepaste diensten

Dynamische Advertenties
Dynamische advertenties op basis van feeds zijn een cruciale oplossing voor bedrijven die producten of diensten aanbieden waarbij er veel wijzigingen zijn.
Google Shopping
Naast de zoekwoord campagnes biedt het advertentieplatform ook Google Shopping aan. Dit is een essentieel platform voor zowel online retailers als fysieke winkels die hun producten online willen promoten.

Uitdagingen

Op schaal adverteren
  • Massale Productadvertenties: WE Fashion biedt duizenden producten in verschillende categorieën. De complexiteit ontstaat bij het adverteren voor deze producten in vier verschillende landen – Nederland, Duitsland, België en Zwitserland. De introductie van een nieuw product leidt vaak tot het creëren van nieuwe campagnes en advertentiegroepen, wat constante aandacht en beheer vereist.
  • Diverse promoties: Talrijke promoties lopen over verschillende productgroepen met uiteenlopende tijdlijnen, wat updates vereist, zelfs in het weekend. Dit vereist veel handmatig werk, zoals een dag van tevoren de advertentieteksten bijwerken.
  • Controle over productprestaties: Met de toenemende automatisering van Google wordt het behoud van controle over campagnes, vooral Shopping campagnes, uitdagend. Het is essentieel om het potentieel van producten effectief te benutten en controle te behouden, vooral bij het focussen op de meest winstgevende items.

Oplossingen

Channable feeds
Channable biedt een drievoudige oplossing om deze uitdagingen aan te pakken:
Maxlead - Screenshot 2024-06-19 at 09.34.13

Case Study: Segmenteren op basis van het ‘Shopping scoremodel’

Het is een veelvoorkomend misverstand dat Google automatisch zal optimaliseren op basis van waardevolle items. Google weet namelijk niet welke producten voor jouw bedrijf het meest waardevol zijn, alleen wat de verkoopprijs is. Bijvoorbeeld: terwijl jeans misschien een hogere prijs opleveren, spelen andere factoren zoals de kans op retourzendingen, beschikbare maten, verkoopvolume en kortingen een rol bij het bepalen van de winstgevendheid.

Om dit aan te pakken, hebben Maxlead en WE Fashion een scoremodel ontwikkeld dat rekening houdt met andere factoren dan alleen de prijs. Het model houdt rekening met retourzendingen, beschikbare maten, afprijzingen, verkeersvolume en totale verkoopaantallen. Met dit model worden producten vervolgens ingedeeld in hoge, midden- en lage focusgroepen. Bijvoorbeeld: een duur item zoals jeans zal in eerste instantie een product met hoge focus zijn op basis van alleen zijn prijs. Maar wanneer andere factoren worden overwogen, kan het zijn dat deze eindigt in de midden focusgroep omdat deze bijvoorbeeld bovenmatig wordt geretourneerd.
Maxlead - Screenshot 2024-06-19 at 09.38.52

Door middel van het scoremodel zorgen we ervoor dat we de Google Shopping campagnes zo indelen dat we drie campagnes hebben per gender (mannen/vrouwen/kids) met hierin items welke alle op basis van de vijf factoren een hoge focus, midden focus of lage focus krijgen. De “High-focus” campagne zal een lager ROAS target meekrijgen, dan de “Low-focus”. Hiermee zorgen we ervoor dat het volume, de kosten en de conversies toenemen in de “High-focus” groep en er dus meer hoge winstgevendheid producten verkocht worden. De verdeling van de items is flexibel en wordt iedere dag geüpdatet. Zodra een bepaald item weer goed op voorraad is, de score aanpast en het item wellicht van een “Low-Focus” campagne naar een “High-Focus” campagne wordt verplaatst, omdat deze nu wel voldoende punten heeft.

Maxlead - Screenshot 2024-06-19 at 09.39.50
Met deze opzet pakken we volledige controle over welke items er vaker of minder vaak getoond worden. Dit zorgt er op de lange termijn voor dat de winstgevendheid van de campagnes en WE Fashion omhoog gaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw merk?

klant cases
Maxlead - Indeed computer klein
STL – Vacature optimalisatie
SEOCRORecruitment Marketing
Kind is de New Scientist website aan het lezen
New Scientist – haal meer verkeer uit Google News!
SEOCRO
Maxlead_Qpark_Case_Header
Q-Park – méér data, hogere ROAS!
Social Media Advertising
Maxlead - Basic Fit
Basic-Fit – Workouts via Snapchat
Social Media Advertising
Maxlead - kwf-case
KWF – Waarschuwing wanneer de zon gaat schijnen
Display & Video Advertising
Maxlead - landscape-basic-fit-almere-24-10-221914
Basic-Fit – verhoogde merkinteresse door de inzet van YouTube video ads
Display & Video Advertising
Maxlead - rennrad-sonnenuntergang-1920×1067
HollandBikeShop – Subdomein of subfolders?
SEO
Maxlead - q-park-omnichannel-case
Q-park – meer auto’s in parkeergarages door lokale Omnichannel campagnes
SEA
Maxlead - landscape-basic-fit-almere-24-10-221257-1136×639
Basic-Fit – Een unieke aanpak van Marketing Automation
Maxlead - keune-seo-case
Keune – Het effect van enkelvoud of meervoud keywords voor SEO
SEO
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag