Versterk jouw online zichtbaarheid en betrokkenheid

Betere bedrijfsresultaten behalen? Dat doe je onder andere door het effectief bereiken en betrekken van jouw doelgroep met content. Content waarin jouw klant zich herkent. Content die daadwerkelijk waarde toevoegt en je klant helpt. Door antwoord te geven op hun vragen en uitdagingen. 

Met een goede contentstrategie onderscheid jij je snel van de concurrentie. Maar wat is een contentstrategie? En hoe kun je een contentstrategie maken? Maxlead geeft je antwoord.

Herken jij deze uitdagingen?

 • Moeite om regelmatig boeiende en relevante content te maken
 • Onvoldoende inzicht in wat je doelgroep écht interessant vindt
 • Niet genoeg tijd of kennis in huis om zelf goede content te maken
 • Moeite met het meten van de impact van je content

Goed nieuws! Een contentstrategie biedt uitkomst. Maxlead helpt je.

Maxlead - Voorkeur Paul en Rubben

Hoe Maxlead jou helpt met contentstrategie

Een contentstrategie die écht werkt; wie wil dat niet? Wij helpen je graag bij het maken en uitvoeren van precies zo’n contentstrategie. We doen dit op basis van grondige analyses en slimme strategieën. Zo weten we precies wat jouw doelgroep aanspreekt en hoe we hen het beste kunnen bereiken. Hoe pakken we dat aan?

Grondig voorwerk

Verzamelen, onderzoeken, vergelijken. Om succesvolle contentstrategieën te ontwikkelen, gaan we bij Maxlead grondig te werk!

 • Vooronderzoek: we verzamelen en analyseren belangrijke gegevens. Denk hierbij aan Google Analytics, trends, onderzoek naar je doelgroep, keywordonderzoek, concurrentie op zoekmachines en insights vanuit Nielsen.
 • Concurrentieanalyse: we kijken wat je concurrenten doen met hun contentmarketing en hoe jij je kunt onderscheiden.
 • Contentstrategiesessie: in deze sessie bekijken we je huidige situatie en stellen doelen en KPI’s. We bepalen je doelgroep en belangrijkste thema’s en ontwikkelen de contentmarketingmix. Dan maken we boodschappen voor elk kanaal, definiëren we de tone of voice en maken een contentkalender.

Perfecte uitvoering

Na het grondige voorwerk gaan we enthousiast aan de slag met de uitvoering:

 • Contentcreatie: we maken verschillende soorten content, zoals blogs, artikelen, video’s en infographics, die passen bij jouw merk en boodschap.
 • Contentdistributie: we zorgen ervoor dat jouw content de juiste mensen bereikt via kanalen zoals social media, e-mailmarketing en SEO.
 • Contentoptimalisatie: we verbeteren bestaande content zodat het beter gevonden wordt en meer betrokkenheid creëert.
 • Analyse en rapportage: we meten hoe goed jouw content het doet en laten je zien wat wel en niet werkt.
Maxlead - ruitart2

Aan de slag met een contentstrategie. Waarom eigenlijk?

Met sterke contentstrategieën ga je de uitdagingen te lijf zoals eerder genoemd. Een content marketingstrategie is onmisbaar om jouw doelgroep te bereiken en aan je te binden.

Door doelgericht en regelmatig content te creëren, bouw je aan je merkidentiteit, verbeter je jouw positie in zoekmachines én verhoog je jouw autoriteit in je vakgebied.

AM Beyond* is het creatieve contentlabel binnen Abovo Maxlead. Hier worden sterke storylines uitgewerkt in levendige content.

Abovo Media - ambeyond
Het creatieve contentlabel binnen Abovo Maxlead.

Contentstrategie volgens Maxlead

Dat effectieve contentstrategieën verdergaan dan alleen het maken van content, begrijpen we bij Maxlead. Het gaat om het strategisch inzetten van content om jouw bedrijfsdoelen te behalen. Onze experts helpen je met een gedetailleerd plan dat inspeelt op de behoeften en wensen van jouw doelgroep én dat aansluit bij jouw specifieke bedrijfsdoelen.

Contentstrategie is een belangrijk onderdeel van succesvolle online marketing. Bij Maxlead geloven we dat goede, waardevolle content je doelgroep kan informeren, inspireren en overtuigen.

Maxlead - beyondpitch
Sophie
Caterina
Paul

Content experts

MAAK KENNIS MET ONZE

Bij Maxlead werken ervaren consultants en content experts die je bij elke stap in het proces helpen. Van strategische planning tot uitvoering en optimalisatie van de contentstrategie: onze specialisten staan voor je klaar. Ook jouw zichtbaarheid en betrokkenheid vergroten en betere bedrijfsresultaten behalen? Laten we samen (vrijblijvend) de mogelijkheden onderzoeken!

Onze cases

Resultaten die spreken

Benieuwd naar de resultaten die we hebben behaald voor onze klanten? Bekijk onze cases voor concrete voorbeelden van onze succesvolle strategieën

Maxlead - Schermafbeelding 2024-07-16 165331
Marktplaats – Van speelgoed naar speel beter
Display & Video Advertising+1
Maxlead - Indeed computer klein
STL – Vacature optimalisatie
SEO+2
Kind is de New Scientist website aan het lezen
New Scientist – haal meer verkeer uit Google News!
SEO+1
Maxlead - usecase
WE Fashion – Met Channable op schaal Google Ads Campagnes optimaliseren
SEA
Elzemieke

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Ons team van consultants is gespecialiseerd in het ontwikkelen van krachtige contentstrategieën. Ze combineren grondig voorwerk met uitvoer om jouw merk te transformeren en te zorgen voor een sterke marktpositie.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag