Data & Insights: zet data om in winst

Wel eens stilgestaan bij de kracht van data in je marketingstrategie? In onze datagedreven wereld is kennis macht. Data & Insights helpt je niet alleen te zien wat er gebeurt, maar ook waarom. Of het nu gaat om het klikgedrag op je website of de interacties met je campagnes, elke actie biedt waardevolle inzichten. 

Maar hoe navigeer je door de complexiteit van data en zet je deze om in actie? Deze pagina neemt je mee in de wereld van Data & Insights en laat zien hoe Maxlead deze inzichten naar succesvolle strategieën vertaalt.

Uitdagingen bij Data & Insights

Met de toenemende afhankelijkheid van digitale data voor strategische besluitvorming, komen er voor iedere marketeer complexe vraagstukken aan het licht:

  • Privacy en dataveiligheid: hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan internationale privacyregels zoals GDPR terwijl je nog steeds waardevolle inzichten uit je gegevens haalt? Navigeren door deze regelgeving zonder in te boeten op dataverzameling vereist een diepgaande kennis van zowel wettelijke als technologische aspecten.
  • Technologische veranderingen: de digitale wereld evolueert in een razendsnel tempo. Nieuwe tools en technologieën verschijnen voortdurend op het toneel. Hoe blijf je bij zonder overweldigd te raken door de keuzes? Het kiezen van de juiste technologieën die aansluiten bij jouw specifieke behoeften is cruciaal om competitief te blijven.
  • Data-interpretatie: misschien wel een van de grootste uitdagingen: hoe vertaal je bergen ruwe data naar inzichten die actie aandrijven? Het vermogen om data niet alleen te verzamelen en te rapporteren, maar ook te analyseren en te interpreteren, is wat goede marketeers onderscheidt van geweldige.

Maxlead helpt jou om deze uitdagingen om te zetten naar kansen voor groei en innovatie.

Maxlead - Analytics_Maxlead_Image_V1

Hoe kan Maxlead jou helpen?

Ontdek onze uitgebreide diensten zoals data warehousing, dashboarding en enhanced conversions, die allemaal gericht zijn op het versterken van jouw marketingstrategie.

Google Analytics (4)
Google Analytics (4) biedt een overzicht van de web/app en campagne prestaties. Betrouwbare inzichten hieruit halen? Wij helpen je met het instellen hiervan op basis van onze best practices.
Data / Webanalyse
Maak gebruik van je data! Periodieke (proactieve) analyses zijn essentieel voor het spotten van kansen en om tevens tot nieuwe inzichten te komen.
Google Analytics 360
Neem via ons de betaalde versie van Google Analytics af. We vertellen je graag meer over de verschillende voordelen.
Server Side Tracking
Toekomstbestendig data verzamelen doe je met server-side tracking. Een eigen server als tussenstation zorgt voor nauwkeurige gegevens, verhoogde beveiliging, betere controle en snellere sites. Het koppelt web- en backend data, zoals productmarges en koopgeschiedenis, voor effectieve targeting.
Google Tag Manager implementatie
Wij helpen je graag bij het opzetten van duurzame tracking die jouw bedrijfsdoelen reflecteren en inzicht geven in o.a. het gedrag op jouw website/app. Hoe we dit doen? Lees hier verder.
Dashboarding
Verander complexe data in duidelijke, presenteerbare visualisatie waarmee je onderbouwde beslissingen kan maken en concrete actiepunten kan opstellen.
Data warehousing
Een schaalbaar centrale data-opslag maakt geavanceerde data-analyses mogelijk en geeft je volledige controle over de in-house data. Wij vertellen je hier graag meer over.
Maxlead - Analytics_Maxlead_Image_V2

Waarom investeren in Data & Insights?

De inzet van Data & Insights is essentieel voor elke marketingstrategie. Hiermee kun je:

  • Je klanten beter begrijpen: ontdek wat je klanten echt willen.
  • Je ROI verhogen: optimaliseer je campagnes op basis van concrete data.
  • Sneller inspelen op marktveranderingen: wees je concurrentie altijd een stap voor.

Maxlead ziet Data & Insights als de sleutel tot succesvolle marketing. Wij helpen je niet alleen met het verzamelen van data, maar ook met het vertalen van deze data naar strategieën die werken.

Stap voor stap naar beter inzicht

Onze aanpak in Data & Insights

Bij Maxlead begrijpen we dat data de sleutel is tot succes in de hedendaagse markt. Daarom bieden we een uitgebreide reeks diensten aan die zijn ontworpen om elke fase van jouw marketingstrategie te ondersteunen. Van initieel dataverzamelingsproces tot diepgaande analyse en strategische implementatie, wij zorgen ervoor dat je beschikt over de inzichten die nodig zijn om geïnformeerde beslissingen te nemen. Onze aanpak kenmerkt zich door:

Initiële data audit
We duiken eerst diep in je bestaande data en tools om een duidelijk startpunt te creëren. 
Doelen stellen
Samen definiëren we duidelijke, meetbare doelstellingen voor je websiteprestaties en marketingefforts.
Tools en processen implementeren
We implementeren de nodige tools en richten processen in voor een gestroomlijnde dataverzameling en -analyse.
Rapporteren en inzichten delen
Je ontvangt van ons regelmatig rapporten en diepgaande analyses die je direct kunt inzetten.
Optimaliseren en aanpassen
Met de verkregen inzichten scherpen we continu je strategieën aan voor maximale impact.
Daan
Jurre
Linda

Data & Insights Consultants

Maak kennis met onze
Ons team van Data & Insights consultants bestaat uit experts die gespecialiseerd zijn in het ontrafelen van complexe datastromen en het vertalen daarvan naar heldere, actiegerichte inzichten. Met een diepgaande kennis van de nieuwste analytische tools en methoden zijn zij jouw gids in de wereld van data. Elk lid van ons team heeft een unieke combinatie van technische vaardigheden en zakelijk inzicht. 

Onze cases

Resultaten die spreken

Benieuwd naar de resultaten die we hebben behaald voor onze klanten? Bekijk onze cases voor concrete voorbeelden van onze succesvolle strategieën.

Maxlead - Schermafbeelding 2024-07-16 165331
Marktplaats – Van speelgoed naar speel beter
Display & Video Advertising+2
Maxlead - Indeed computer klein
STL – Vacature optimalisatie
SEO+2
Kind is de New Scientist website aan het lezen
New Scientist – haal meer verkeer uit Google News!
SEO+1
Maxlead - usecase
WE Fashion – Met Channable op schaal Google Ads Campagnes optimaliseren
SEA
Frank

Zet in op de kracht van data

Wij helpen jou

Ben je klaar om de kracht van Data & Insights in te zetten om je marketingprestaties te verbeteren? Neem vandaag nog contact op met Maxlead voor een vrijblijvende kennismaking. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen om van data één van je sterkste marketingtools te maken.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag