De verbreding van SEO naar UX en CRO

Updates in Google’s algoritme gericht op gebruikerservaring, Helpful content en ook de komst van AI zorgen voor belangrijke ontwikkelingen in het SEO vakgebied. SEO krijgt meer en meer overlap met UX en CRO. Website performance staat hierin centraal.

Wij noemen dit SXO: Search Experience Optimisation.

Uitdagingen binnen SEO

  • Bijblijven met Google’s Updates: hoe zorg je ervoor dat je SEO-strategieën altijd actueel zijn? Google’s algoritme-updates volgen elkaar in rap tempo op. Het is essentieel dat je jouw aanpak regelmatig herziet om te zorgen dat je niet alleen zichtbaar blijft, maar ook competitief.
  • Integratie van UX en CRO in jouw SEO: het toepassen van zoekmachineoptimalisatie, gebruikerservaring en conversieoptimalisatie kan ingewikkeld zijn. Deze disciplines zijn steeds meer met elkaar verweven. Het optimaliseren van je website zonder dat je de gebruikerservaring en conversiepercentages verbetert, kan resulteren in gemiste kansen en lagere ROI.
  • Voldoen aan toegankelijkheidsnormen: is jouw website toegankelijk voor iedereen, inclusief mensen met een beperking? Met nieuwe regelgeving zoals de European Accessibility Act wordt digitale toegankelijkheid verplicht. Dit betekent dat je website niet alleen SEO-vriendelijk maar ook toegankelijk moet zijn.
  • Je website centraal zetten in de digitale strategie: vaak wordt er vanuit allerlei kanalen verkeer gestuurd naar je site. Maar zet je ook de website zelf centraal in je digitale strategie? 

Deze uitdagingen vereisen een geavanceerde aanpak die verder gaat dan traditionele SEO, waarbij elementen van User Experience (UX) en Conversion Rate Optimisation (CRO) worden geïntegreerd om niet alleen je zichtbaarheid in zoekmachines te verhogen, maar ook om een optimale interactie met gebruikers te waarborgen en de conversie te verbeteren. 

Maxlead - SEO_Website_2

Hoe Maxlead jouw SEO-strategie versterkt

SEO activiteiten

Bij Maxlead versterken we je online zichtbaarheid en bedrijfsgroei met onze uitgebreide SEO-diensten. Onze experts werken nauw met je samen om een SEO-strategie op maat te ontwikkelen, perfect passend bij jouw doelen en budget. Of het nu gaat om het opzetten en uitvoeren van een contentstrategie, complexe technische optimalisaties, het vergroten van de autoriteit, het verbeteren van de snelheid of het begeleiden van een migratie, wij staan voor je klaar.

Contentcreatie
Met strategisch geoptimaliseerde (tekstuele) content onderscheid je jouw website van de concurrentie en versterk je jouw online aanwezigheid. Bij Maxlead staan we klaar om jouw website te optimaliseren met goede content.
Sitestructuur
Een goede sitestructuur is cruciaal voor SEO, omdat het de navigatie voor bezoekers vergemakkelijkt en zoekmachines helpt jouw content te begrijpen. Investeer in een optimale sitestructuur en zie jouw website hoger scoren en beter presteren.
Technische SEO
Technische SEO is de basis voor een goed presterende website. Zorg ervoor dat zoekmachines jouw site goed kunnen indexeren en waarderen. Ontvang een grondige technische SEO audit die je website controleert op verschillende punten.
Website performance
Optimaliseer je conversies en resultaten met Maxlead. Het optimaliseren van de website performance focust op het verbeteren van verschillende eigenschappen van de website, waarbij snellere en gebruiksvriendelijke websites beter presteren.
Linkbuilding (autoriteit)
Hoogwaardige backlinks van betrouwbare websites versterken de geloofwaardigheid en autoriteit van jouw website. Werk strategisch aan het verkrijgen van relevante en betrouwbare links. Investeer in autoriteit met linkbuilding!
Migratiebegeleiding
Een goed uitgevoerde migratie zorgt voor een naadloze overgang, waarbij SEO-waarde behouden blijft en de nieuwe site geoptimaliseerd wordt. Maxlead helpt jou problemen te voorkomen en van je website migratie een succes te maken!
Maxlead - SEOUXCRO

Waarom investeren in SEO (SXO)?

Met SXO investeer je op een duurzame manier in je website. Dat komt ten goede aan de performance van alle digitale kanalen. Met SEO zorgen we voor meer organische verkeer. UX en CRO zorgen ervoor dat alle verkeer door een goede gebruikerservaring converteert.

Search Experience Optimisation

DE OVERLAP VAN SEO MET UX EN CRO

Een traditionele SEO aanpak met enkel focus op de 4 pijlers content, techniek, autoriteit en sitestructuur voldoet niet meer. Google Agoritme updates volgen elkaar snel op. De meeste staan in het teken van kwalitieve en betrouwbare content (E-E-A-T) en gebruikerservaring (UX). De komst van AI en een volledig nieuwe Google-index waar AI Overviews centraal staan, zorgen ervoor dat we onze strategie hebben aangepast naar SXO.

SEO
Het verbeteren van de organische zichtbaarheid in zoekmachines.
UX
Het verbeteren van de gebruikerservaring van websites.
CRO
Meer kwalitatieve conversies halen uit alle verkeer.
Olinda
Peter
Nick

Maak kennis met ons team

Senioriteit en stabiliteit
Een team van goede SEO-consultants is doorslaggevend voor het realiseren van jouw marketingdoelstellingen. Het SEO (SXO) team van Maxlead bestaat uit 13 consultants met samen +100 jaar ervaring in het vakgebied. Bijna alle consultants werken langer dan 5 jaar bij Maxlead, waarvan een groot deel zelfs tussen de 10-15 jaar. Dat zegt iets over onze organisatie, maar met name over de stabiliteit en senioriteit van ons team, wat uniek is in de markt.

Onze aanpak

Duurzaam
Door SEO te combineren met user experience (UX) en conversion rate optimisation (CRO) ontstaat SXO. Een duurzame benadering voor een allesomvattende strategie.
Persoonlijk en op maat
Jouw bedrijf is uniek en dat vereist een unieke SEO-strategie. We nemen de tijd om jouw industrie, doelgroep, website en specifieke behoeften te begrijpen om een strategie te ontwikkelen die jouw doelen niet alleen bereikt, maar overtreft.
Transparantie en inzicht
Onze rapportages zorgen dat je altijd weet hoe je ervoor staat. We bieden heldere, begrijpelijke inzichten die je helpen geïnformeerde beslissingen te nemen over je SEO-strategie.

Onze cases

Resultaten die spreken

Benieuwd naar de resultaten die we hebben behaald voor onze klanten? Bekijk onze cases voor concrete voorbeelden van onze succesvolle strategieën.

Maxlead - Schermafbeelding 2024-07-16 165331
Marktplaats – Van speelgoed naar speel beter
Display & Video Advertising+2
Maxlead - Indeed computer klein
STL – Vacature optimalisatie
SEO+2
Kind is de New Scientist website aan het lezen
New Scientist – haal meer verkeer uit Google News!
SEO+1
Maxlead - usecase
WE Fashion – Met Channable op schaal Google Ads Campagnes optimaliseren
SEA
Nina

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Start vandaag nog met SXO!
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag