5 Takeaways van het Facebook Marketing Congres 2017

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 11 juli 2017Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Congres-FB-Marketing-500×330-1

“Heb ik iets gemist?” Als je niet op het Facebook Marketing Congres 2017 was heb je vooral veel inspirerende sprekers gemist en de laatste trends op Social gebied. Het jaarlijkse evenement gaat eigenlijk altijd over veel meer dan alleen over Facebook (gelukkig). Dit jaar kwamen onderwerpen als de toekomst van Facebook Marketing, conversational commerce en digitale beïnvloeding aan bod. Uit alle presentaties destilleerden we 5 takeaways.

Igor Beuker Facebook Congres 2017

Iedereen wil innoveren, maar weinigen willen veranderen

Igor Beuker heeft als marketing strategist gewerkt voor grote merken als Nike, L’Oreal en Amazon. Wat hij daar geleerd heeft deelt hij op energieke wijze op het podium. Het management van multinationals is volgens hem op te delen in Madmen en Mathman. Madmen refereeert hierbij aan de gelijknamige serie over een reclamebureau in de jaren zestig. De visie om te durven veranderen is essentieel bij de Mathmen. Mathmen als Mark Zuckerberg durven continu te innoveren en te veranderen en steken veel tijd, geld en energie in innovatie. Bedrijven die nu niet mee gaan en in nieuwe technologieën en data investeren, in nieuwe manieren om met hun klanten te communiceren, zijn ten dode opgeschreven. Ook zullen we steeds meer gaan werken met ARPU: average revenu per user, zoals Amazon dat doet. Amazon kent 100% van zijn klanten en kan zo de hele customer journey uitstippelen per klant en de ARPU berekenen.

congres Fb Marketing2

Bij Conversational Commerce staat steeds vaker een Human to Algoritm interactie centraal

Jarno Duursma, trendwatcher op het gebied van Social Media, nam ons mee in de wondere wereld van de chatbots. Wij zijn tegenwoordig actiever op messaging (Messenger, Whatsapp, Wechat, Kik..) dan op Social Media kanalen of apps. 50% van de customer service gaat ook via messaging. Voor 24/7 customer service worden bots ingezet. Het gros van de bots is nog heel slecht, vaak wordt vergeten dat een bot ook moet worden onderhouden en zijn Artificial Intelligence moet worden gevoed met informatie. Een goed voorbeeld van een digital assistent of chatbot is Alexa, de stem gestuurde home device van Amazon, heeft meer dan 12000 vaardigheden: van muziek spelen, vragen beantwoorden tot producten bestellen. Kunstmatige intelligentie en chatbots gaan in de wereld van conversational commerce een steeds grotere rol spelen. Commercieel gezien is het goed om nu te investeren in chatbots, voice en Artificail Intelligence. De messaging wereld gaat veranderen van human to human naar human to algoritm.

Peter Minkjan Congres FB marketing

Virale content heeft 7 belangrijke ingrediënten

Wat kan je leren van de beste Nederlandse merken op Facebook? Peter Minkjan, Social Marketing specialist van Likeconomics deelde de geheimen van virale content. Wat maakt het dat de ene post het beter doet dan de andere en dat de ene content meer gedeeld wordt dan de andere? Peter geeft hiervoor 7 ingrediënten:

 1. Relevantie
  In hoeverre sluit het merk en de content aan bij de doelgroep.
 2. Verpakking
  Live video’s doen het over het algemeen het beste qua engagement. Vervolgens korte video’s, foto’s en links.
 3. Emotie
  Humor, leedvermaak, gekke feitjes, blijdschap, verrassing, nieuwsgierigheid, inspiratie, nostalgie en woede zijn ingrediënten die emotie opwekken.
 4. Zelfexpressie
  Content die men graag wil delen, om te laten zien waar men voor staat en wat over jezelf zegt.
 5. Praktisch
  Soms kunnen praktische posts het ook heel goed doen zoals: toplijstjes, checklists, 13 geheimen om succesvol te zijn, bizarre afvaltips..
 6. Context
  Content die past bij een bepaalde periode, dag en timing is daarbij essentieel. Het gaat hier dan om de zogenaamde inhakers.
 7. Promotie
  Door middel van promotie als cross promotie op andere platforms en betaalde promotie van content (advertising) aan specifieke doelgroepen, zorg je voor een groter bereik en grotere kans op viraal gaan.

  Zie hier de hele presentatie van Peter Minkjan

  snapchat 101 Elja Daae Congres Facebook

Snapchat is interessant voor bedrijven met meerdere locaties die jongeren willen bereiken

De breakouts van Elja Daae en Leroy van Limbeek gingen met name over Snapchat en Instagram. Elja Daae, social media trainer en spreekster gaf een Snapchat 101. Om het verschil tussen Snapchat en Instagram uit te leggen liet ze haar eigen dochter en vriendinnen aan het woord. Het komt er volgens hen op neer dat Instagram meer wordt gebruikt om te laten zien wat je aan het doen bent en Snapchat om de conversatie (messaging). Voor bedrijven is het vooral interessant om Snapchat in te zetten als je veel met lokale evenementen doet, zoals festivals. Daarbij is het grootste deel van de doelgroep jong; 60% is onder de 25 jaar. Dus houd dit in gedachten als je iets met Snapchat wilt gaan doen. Qua advertising is het in Nederland net uitgerold en Maxlead is één van de eerste online marketing bureaus die dit zijn klanten aan kan bieden. Interessante advertising mogelijkheden zijn de Snapads en de GEO filters.

Zie hier de hele slideshare presentatie van Elja Daae

Leroy van Limbeek is social media manager bij NOS kort, een kanaal dat zich richt op jongeren tussen de 13 en de 19 jaar. Zij spreken de jongeren aan op Instagram (NOS kort video) en Snapchat met korte filmpjes, specifieke content en de juiste toon. Ook vragen ze veel feedback van de kids. Op Snapchat maken ze Snaplines (3 korte onderwerpen uit het nieuws) en werken ze met jonge mensen die de content bedenken en maken. Veel content over behind the scenes en op evenementen. Bij NOS Kort houden ze vaste wekelijkse rubrieken aan met herkenbare thema’s.

Reinout van Zandycke congres Facebook

Politiek succes met Social Media gaat om microtargeting, data en herhalen, herhalen, herhalen…

De Belg Reinout van Zandycke (Exposure.be) nam ons mee in de geheimen van de campagne van Donald Trump. Op zijn roadtrip door Amerika zocht hij naar de succesfactoren van de Trump campagne. Alles heeft te maken met Psycho Marketing. Als een boodschap persoonlijk relevant is dan heeft men er aandacht voor. Facebook is natuurlijk het ultieme platform voor microtargeting. Men kon met behulp van Facebook advertising hele specifieke boodschappen tonen aan personen op basis van het targeting als demografische kenmerken, sociale en psychische indicatoren, consumentengedrag en internetactiviteit. Cambridge Analytica werkte voor Donald Trump aan de verkiezingscampagne en gebruikte data-analyse van miljoenen Facebook profielen om gepersonaliseerde berichten te tonen. Hier is ook veel ophef over geweest omdat deze methode de grenzen van de privacy opzoekt. Naast data-analyse en microtargeting ligt het succes in de herhaling; des te vaker we iets zien, des te meer we er bekend mee raken en des te groter de kans is dat we iets leuk gaan vinden.

Zie hier de hele slideshare van Reinout van Zandycke

Wil je zelf een keer naar het Facebook Marketing congres, je kunt je nu al aanmelden voor volgend jaar! Vragen over Facebook Marketing?

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag