Adverteren op mobile levert vaak veel meer op dan je denkt!

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 15 november 2016Bewerkt op: 3 juni 2024

Google heeft het afgelopen jaar een set nieuwe en verbeterde Ads features geïntroduceerd, die ons op weg helpen de waarde van mobile in onze campagnes te bepalen. Benieuwd hoe je de waarde van mobiel voor jouw campagnes inzichtelijk maakt? Online Marketing Consultant Suzan Huurnink legt uit.

Gebruik het Data Driven Attribution Model en experimenteer met Smartbidding

Mobiel wordt al jaren aangeprezen als het device waar we als marketeers echt niet meer omheen kunnen. En ondanks dat we dit ergens wel weten, blijft het toch vaak het ondergeschoven kindje. Want hoe toon je nu overtuigend aan wat de waarde is van mobiel verkeer?

Als we kijken naar de context waarin we zelf onze smartphone gebruiken, is dat niet altijd om direct over te gaan tot het kopen van die nieuwe sneakers of prachtige high heels. We willen toch eerst een beetje rondkijken en researchen? Precies! Dit zoekgedrag maakt het lastig om de waarde van mobile in onze campagnes te bepalen.

Gelukkig heeft Google het afgelopen jaar een set nieuwe & verbeterde Ads features geïntroduceerd, die ons op weg helpen. Benieuwd hoe je de waarde van mobiel voor jouw campagnes wel inzichtelijk maakt?

Hoe meet Ads de Cross device conversies?

Het inzichtelijk maken van de performance van verschillende devices, begint in Ads met het meenemen van cross device conversies in de beoordeling van onze campagnes. Cross device conversies zijn conversies die gestart zijn via één device (of browser) en afgerond op een ander.

Google Ads meet  deze conversies al enige tijd, maar de resultaten zitten verborgen in de Ads interface. Daarom vergeten veel adverteerders dit type conversie en missen daarmee ook de volledige cross device waarde. Zonde, want het gaat hierbij om additioneel conversievolume. We weten dat er enkel cross device data wordt getoond bij een significantie van 95%. Daarom  kunnen we aannemen dat dit conversievolume voldoende betrouwbaar is.

Ben je benieuwd naar het aandeel cross device binnen jouw campagnes? In Ads kun je precies zien hoe ieder device  bijdraagt aan de overall resultaten. In onderstaande tabel zien we bijvoorbeeld dat voor dit Ads account 63 conversies zijn gestart op mobiel die later zijn afgerond op desktop. Een mooie eerste onderbouwing om meer waarde toe te kennen aan mobiel verkeer.

tabel-mobile-bidding-1

Waarde van cross device conversies bepalen via Data driven attribution

Hoewel de Ads crosss device meting al bijdraagt aan het beter beoordelen van mobiel verkeer, kijken we nog een stapje verder. Cross device conversies worden meestal gewaardeerd op enkel de laatste advertentie klik. Alle klikken die daarvoor hebben plaatsgevonden nemen we niet mee en kennen we dus geen waarde toe.  Niet helemaal fair, zeker niet voor mobiel. Dit device wordt juist gebruikt om informatie in te winnen voorafgaand aan de conversie. Deze klikken laten we, met de huidige manier van meten, vaak achterwege.

cross device mobile

Nu heeft Google een nieuwe beta gelanceerd waarmee we klikken op ieder device kunnen waarderen. Lucky us! Het gaat hierbij om het Data Driven Attribution model (beta). Als we het data driven attributie model activeren, wordt aan elke klik voor de conversie een stukje waarde toegekend. Op deze manier kunnen we alle zoekwoorden op zichzelf beter beoordelen. In de praktijk betekent dit dat onder andere mobiel verkeer, maar ook verkeer dat via generieke zoektermen binnenkomt, via dit model meer waarde krijgt.

Hoe werkt bidmanagement met Google Smartbidding?

En dan last but not least… de smartbidding feature. Want, als alle klikken een stukje waarde mee krijgen in Ads, wordt bidmanagement vooral voor grotere adverteerders een complex verhaal. Biedt Google smartbidding de oplossing?

cross device smartbidding

Google claimt dat hun smartbidding algoritme rekening houdt met een heleboel factoren. Denk hierbij aan de locatie waar de zoekopdracht plaatsvindt, het type device, de browser die gebruikt wordt etc. Bij elke zoekopdracht die plaatsvindt, neemt het algoritme deze factoren mee en plaatst voor elke search afzonderlijk een bod. Iets wat smartbidding via Google dan ook direct onderscheidt van menig andere automatische bidmanagement tool.

Testen met Google Smartbidding

Ben jij benieuwd of het algoritme beter werk aflevert dan jijzelf?  Dan kun je vanaf nu via de ‘experiments tool’ in Ads jouw huidige bidstrategie testen tegenover één van de Google smartbidding opties. Let wel, deze feature is enkel geschikt voor campagnes die hogere conversievolumes genereren. Hierbij moet je denken aan vijftig conversies of meer over de laatste 30 dagen.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag