Bereid je vast voor op Google for Jobs

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 25 maart 2020Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Google_for_Jobs-500×270

Voldoen jouw vacatures aan de richtlijnen voor zichtbaarheid in Google for Jobs?

Heb jij vacatures op je website? Dan is dit hét moment de juiste voorbereidingen te treffen om in aanmerking te komen voor Google for Jobs!

Google for Jobs is uitgerold in Nederland.

We hebben er lang op moeten wachten, maar zoals je misschien al weet is Google for Jobs sinds 7 februari 2020 uitgerold in Nederland (in bèta, dus nog niet bij iedereen zichtbaar). Ondanks dat het nog een bèta-versie is, zien we al aardig wat verkeer en sollicitaties via Google for Jobs binnenkomen bij onze klanten. Dat zal de komende tijd alleen maar meer worden. Het moment dus te zorgen dat jouw vacatures klaar zijn voor Google for Jobs!

Wat is Google for Jobs?

Het Google for Jobs platform is een geoptimaliseerde weergave van vacatures binnen de zoekresultaten van Google. De komst van Google for Jobs is een stap voorwaarts voor werkzoekenden en maakt deel uit van het recruitment ecosysteem van Google.

Hoe werkt het?

Werkzoekenden zien na hun vacature-gerelateerde zoekopdracht in Google een box met vacatures die relevant zijn aan hun zoekvraag. Nadat gebruikers op één van deze vacatures klikken, komen zij in de Google for Jobs omgeving terecht. Vervolgens kun je de zoekopdracht verfijnen met behulp van filters zoals locatie, functietitels en organisatietypes. Deze zijn allemaal gebaseerd op JobPosting ‘structured data’ dat op je eigen vacature-detail pagina’s geïmplementeerd is. Structured data is een stuk code dat op de vacature-detail pagina’s geplaatst moet worden. Heb je dit niet, dan word je ook niet vertoond in Google for Jobs. Een gemiste kans.

Kans op fors meer verkeer en sollicitaties door Google for Jobs!

De Google for Jobs box wordt onder de betaalde Google Ads resultaten getoond, maar boven de reguliere organische zoekresultaten. Hierdoor kun je als bedrijf veel hoger in Google getoond worden met je vacatures, omdat je boven de organische resultaten staat. Dat biedt enorme kansen voor de kleinere bedrijven waarvoor het moeilijk is zichtbaar te zijn tussen de grootheden binnen de recruitment sector.

Het gaat in Google for Jobs niet om wie de grootste autoriteit is in de markt, maar de vacatures zelf zijn leidend. De meest relevante vacatures worden getoond. Als je goed voorbereid bent op de  komst van Google for Jobs is de kans groter dat jouw vacatures boven die van grote jobboards komen te staan.

Wat zijn de richtlijnen?

Vanuit Google zijn er meerdere technische richtlijnen (harde vereisten) waar je aan moet voldoen, om kans te maken op zichtbaarheid in Google for Jobs. De JobPosting structured data en een dynamische XML sitemap zijn daar twee voorbeelden van. Voldoe je niet aan deze richtlijnen, dan ben je simpelweg niet zichtbaar en laat je mogelijk veel verkeer en sollicitaties liggen. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke aanbevelingen vanuit Google (geen harde vereisten, maar wel sterk aanbevolen).

GRATIS Google for Jobs Quickscan!

Wil jij weten of je voldoet aan de technische richtlijnen van Google om in aanmerking te komen voor zichtbaarheid in Google for Jobs? En wil je weten of er nog kansen liggen om via de vacatureteksten meer zichtbaarheid te krijgen in dit platform?

Voor wie is de Google for Jobs scan interessant?

● Grote recruitment websites
● Websites met een aparte vacature-ingang binnen de website
● Voor elke website met vacatures

Kortom: heb jij vacatures op je website? Dan is dit hét moment de juiste voorbereidingen te treffen om in aanmerking te komen voor Google for Jobs!

Vraag hier de Gratis Google for Jobs Quickscan aan!

Extra tip: naamsbekendheid en kwalitatieve sollicitanten door Google for Jobs

Mede door het opnemen van een logo in de JobPosting structured data (aanbevolen richtlijn vanuit Google), komt het bedrijf top of mind van de kandidaten, en worden naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroot. Kandidaten kunnen rechtstreeks solliciteren, met als bijkomend voordeel dat de marketingkosten voor jobboards, indien gewenst, kunnen verminderen.

Verder geeft Google aan dat het platform kan zorgen voor meer gemotiveerde sollicitanten doordat werkzoekende verschillende criteria kunnen invullen zoals functietitel, locatie, gewenste reistijd, salaris, waardoor de sollicitanten beter aansluiten. Er kunnen ook vacatures opgeslagen worden en job alerts ingesteld worden.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact op met Sue Ellen Balai.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag