Bing Ads Training: Bing Ads wordt Beter

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 1 december 2016Bewerkt op: 3 juni 2024

Op de Bing Ads-trainingsdag heeft Bing een aantal mooie en voor Bing nieuwe functionaliteiten toegelicht. De trainingsdag was bedoeld voor marketeers die willen gaan beginnen met Bing Ads of hier net mee zijn begonnen. De belangrijkste take-aways wil ik graag met jullie delen.

Marktaandeel

Nog steeds is Google verreweg de grootste zoekmachine in Nederland en in de rest van de wereld. Bing en partner Yahoo! bezitten samen wereldwijd zeven procent van het desktop marktaandeel. Het marktaandeel op mobiel is wereldwijd drie procent, terwijl het marktaandeel binnen tablet op bijna acht procent

In Nederland is dit duidelijk minder. Hier bezit Bing op desktop acht procent van het marktaandeel, terwijl dit op mobiel slechts één procent is. Hoewel het marktaandeel van Bing en partners bij lange na nog niet in de buurt van Google komt, zien we het marktaandeel al maanden stijgen. Dit komt door allerlei  innovaties en de introductie van Windows 10 waarop Bing de standaard zoekmachine is. De verwachting is dan ook dat het marktaandeel verder blijft stijgen.

tabel-bing

tabel-bing-2

Bron: https://gs.statcounter.com/ – Tijdsperiode: oktober 2016

Update Bing interface en Bing Ads Editor

Het doel van Microsoft is duidelijk niet om Google te verslaan wat betreft het marktaandeel, maar om een goede nummer twee te worden. De interface van Bing Ads lijkt sprekend op de interface van Google. Op deze manier wordt het voor de online marketeer gemakkelijker om zowel in Google als in Bing eenvoudig aanpassingen te maken. Daar waar je voorheen (lang) moest zoeken naar knoppen, features en dergelijke is het nu een stuk eenvoudiger om knoppen en features te vinden.

Niet alleen de interface van Bing lijkt sprekend op de interface van Google, maar ook de Bing Ads Editor en de Google Ads Editor zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden. De lay-out, de knoppen, de benamingen zijn bijna allemaal exact gelijk. Microsoft heeft juist ingeschat dat dit voor de online marketeer een stuk gemakkelijker is. De gebruiksvriendelijkheid van Bing moedigt de online marketeer aan om te starten met Bing. Dit was in het verleden nog wel eens een knelpunt, omdat de Bing Ads Editor vaak crashte, functies waren niet altijd te vinden en er waren een hoop beperkingen bij Bing Ads. Het tij lijkt gekeerd te zijn en online marketeers kunnen vandaag de dag campagnes bouwen in een stabiele Bing Ads Editor die niet meer zo vaak crasht als voorheen.

 

Bing Ads Editor:

bing-ads-editor

Google Ads Editor:

google-adwords-editor

Google Ads Interface:

pasted-image-0

Bing Ads Interface:

pasted-image-0346

Features van Bing Ads

tabel-bing-3

Released

  • Bing Shopping

Google shopping kennen we allemaal, maar het is nu in een aantal landen al een tijdje mogelijk om shopping in Bing in te zetten.  De verwachting is dat Bing Shopping in 2017 in Nederland wordt gelanceerd.

  • Structured snippets

Met Structured snippets kun je als adverteerder meer informatie kwijt over je producten of je diensten. Zo kun je bijvoorbeeld de merken en modellen noemen die je verkoopt en de locaties waarin je actief bent. Sinds kort kun je zonder enige moeite je Structured snippets uit Google synchroniseren naar je Bing account.

  • Call out extensions

Vanaf nu is het ook mogelijk om als adverteerder je unique selling points te vermelden in de advertenties. Ook deze optie is zonder enige moeite te synchroniseren vanuit Google Ads naar Bing Ads.

  • Shared budgets

Google heeft deze functie al een tijd geleden doorgevoerd, maar Bing Ads nog niet. De Shared budgets functie is een handige manier om als adverteerder je budgetten beter te beheren.

  • Enhanced CPC

Met Enhanced CPC kun je tot 30 procent extra bieden op zoekers die, op basis van hun zoekgedrag, waarschijnlijk eerder een aankoop zullen gaan doen. Deze optie genaamd enhanced CPC is door Google ook alweer een tijd ingevoerd en sinds kort ook beschikbaar in Bing.

Coming

  • Automatische synchronisatie tussen Google Ads en Bing

Bing Ads komt met een update die naar verwachting grote impact zal hebben. Het gaat op termijn mogelijk worden om je Google Ads account als adverteerder automatisch te synchroniseren met je Bing Ads account. Je kunt als adverteerder straks je synchronisatie inplannen. Nadat de synchronisatie is voltooid ontvang je een melding. Is er toch iets fout gegaan bij het synchroniseren, dan ontvang je automatisch een melding van Bing Ads.

  • Dynamic Search Ads

Binnen Google Ads zijn Dynamic Search Ads onmisbaar geworden. Google speurt zelf je website af en zoekt voor zoekers de landingspagina die het beste matcht met de vraag van de zoeker. Op zeer korte termijn gaat Bing Ads deze functionaliteit ook eindelijk aanbieden.

  • Advertentie extensie planner

Tegenwoordig zijn er zoveel extensies, dat Bing de adverteerder de controle weer in eigen handen wil geven. Deze nieuwe optie zorgt ervoor dat de adverteerder zelf kan bepalen op welke dagen en op welke tijdstippen de meest relevante extensies voor dat moment live kunnen worden gezet.

  • Bing Ads Editor voor de MAC

Al een langere tijd wil Bing een Ads Editor doorvoeren voor de MAC. Momenteel zijn er adverteerders die de Bing Ads Editor voor MAC al in Beta gebruiken. De verwachting is dit in 2017 eindelijk gelanceerd gaat worden.

Belangrijke Tips

Een synchronisatie tussen Google Ads en Bing Ads is vandaag de dag een stuk gemakkelijker geworden. Toch zijn er een aantal belangrijke checks die na elke synchronisatie moet moeten worden uitgevoerd.

Kloppen de taalinstellingen?

Allereerst is het belangrijk dat de taalinstellingen juist staan. In Google kun je alle talen targeten, maar in Bing slechts één. De taal die het eerst herkend wordt bij Bing, wordt als default overgenomen. Het komt vaak voor dat de verkeerde taal automatisch wordt gekozen. Als je eenmaal de taal hebt gekozen en je advertentie live hebt gezet, dan is het niet meer mogelijk om de taal aan te passen en zul je de supportafdeling van Bing moeten raadplegen.

Staat er wel echt iets live?

Daarnaast is het belangrijk om te checken dat iedere advertentiegroep een advertentie live heeft staan. Omdat Expanded text ads nog niet volledig zijn doorgevoerd komt het nogal eens voor dat de expanded text ad niet wordt herkenden dus niet wordt toegevoegd aan het account. Het is daarom belangrijk om dit goed te controleren. Bing Ads adviseert om naast expanded tekst ads ook altijd een ‘traditionele’ advertentie live te zetten zodat je geen impressies mist. Expanded text ads zijn namelijk nog steeds in Beta.

Eén ding is zeker, met deze geplande updates zet Bing goede stappen. De marketeer kan straks in Bing eenvoudiger en beter campagnes opzetten en beheren en krijgt hiermee een scala aan nieuwe functionaliteiten!

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Maxlead - 24_1066392-Visual-blogpost_1200x628_v3
Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads
Blog
Linda
Linda
Maxlead - MXL-Google-Ads-conversiec_-scaled
Haal je het maximale uit je Google Ads conversie metingen?
Blog
Linda
Linda
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag