De Academy weken bij Maxlead

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 12 december 2019Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Academy2019-1

In de Maxlead Academy word je breed opgeleid en ga je ondertussen aan de slag met jouw grote marketingliefde: SEA, SEO, Display, Social of Content. Samen met je mentor werk je aan je eerste klanten en word je opgeleid tot een volwaardige online marketing consultant, maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? Wij vroegen het aan onze Academy Alumni.

Direct aan de slag met je mentor

Op je eerste dag word je ontvangen door je manager en je mentor. Wat een warm welkom! Het is superfijn om naast een manager ook een mentor te hebben. Deze maakt je de eerste weken wegwijs in het bedrijf, gaat direct samen met je aan de slag met je eerste klanten en leidt je op tot een zelfstandige consultant.

Daarnaast is je mentor tijdens je Academy tijd, maar ook daarna, je steun en toeverlaat. Je kunt bij al je collega’s terecht met vragen, maar je mentor maakt echt tijd voor je vrij en plant veel sessies met je in. Je leert je mentor echt goed kennen, waardoor het makkelijk is om met hem/haar te praten over werk, maar ook over andere zaken waar je tegenaan loopt.

Hetzelfde schuitje

In de Academy start je samen, hierdoor leer je gelijk leuke collega’s kennen en is het vanaf het eerste moment ook gezellig. Je Academy collega’s worden zo je “vrienden van je werk”, vaak zelfs tot lang na de Academy.

Niet alleen van je mentor, maar ook van je Academy collega’s leer je veel. Je zit met z’n allen in hetzelfde schuitje en deelt dezelfde ervaringen en uitdagingen. Het is interessant om te zien hoe iedereen die problemen aanpakt en je leert veel van elkaar.

Case study

Iedere woensdag zit je met je Academy Team in een aparte ruimte om te werken aan een groepsopdracht. Voor het uitwerken van de case, heb je input nodig van de verschillende disciplines binnen het bedrijf. Hierdoor leer je niet enkel alle andere vakgebieden, maar ook je andere collega’s, buiten de Academy en je mentor, goed kennen. Het is inspirerend en interessant om te zien hoe iedereen zijn passie voor het vak deelt.

Academy trainingen

Naast de case study, volg je iedere vrijdag een Academy training. Tijdens de trainingen leer je op een leuke, interactieve manier over de verschillende disciplines binnen online marketing. Door die trainingen verbreed je je blik en leer je te begrijpen hoe jouw discipline binnen een netwerk van touchpoints in de customer journey fungeert, dus, hoe jouw werk zich verhoudt tot de andere disciplines. Hierdoor kun je je klanten nog beter helpen en adviseren.

Niet alleen mensen van Maxlead, maar ook klanten volgen deze trainingen. Naast je directe collega’s en de collega’s van de andere vakgebieden, leer je dus ook al jouw (toekomstige) klanten kennen.

Goede start van je carrière

Op de vraag: is het gras bij Maxlead echt groener? Is het antwoord zeker een volle ja! Na de Academy heb je voldoende kennis en zelfvertrouwen om voor klanten aan de slag te gaan. Langzamerhand bouw je je portfolio uit en ga je steeds zelfstandiger met je klanten samenwerken.

Je wordt na de Academy niet direct losgelaten. Nog steeds kun je met al je vragen terecht bij je mentor of je andere collega’s. De Academy groep is een hechte groep geworden waar je tot lang na de trainingen en de case study nog mee afspreekt. Een goed begin van je carrière bij Maxlead en in de online marketing.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag