"De scheidslijn tussen online en offline zal steeds meer vervagen" - Eigenzinnige blik op marketing met Mike Verbruggen

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 6 januari 2022Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - 21_902720-Mike-Verbruggen-1200×628-rgb_V1

Stel jezelf eens voor (naam, woonplaats, hobby’s etc.)?
Mijn naam is Mike Verbruggen, ik woon in Den Bosch samen met mijn vriendin. In mijn vrije tijd doe ik graag aan voetbal, hardlopen en fitness. Daarnaast wandel ik graag met mijn hondje… Ik ben dit jaar verhuist naar Den Bosch en daardoor zie ik mijn vrienden wat minder vaak. De etentjes of avonden in de kroeg zijn dus spaarzamer geworden, waardoor ik die moment koester.

Wat is jouw functie bij Abovo Maxlead?
Binnen Abovo Maxlead ben ik Teamlead van het social team.

Wat zijn jouw belangrijkste taken binnen jouw functie?
Mijn belangrijkste taak is het tevreden houden van onze klanten. Dit doe ik door onze consultants te coachen zodat zij zich kunnen ontwikkelen en de bezetting en planning van de accounts in de gaten te houden. Ik focus me op ruimte voor groei binnen het team en op kansen op het gebied van ontwikkeling. Ook is een belangrijke taak het delen van kennis en updates binnen ons vakgebied. Uiteraard ben ik ook nog steeds te vinden in het werkveld en werk ik nog nauw samen met klanten voor het optimaliseren van hun social campagnes.

Waar krijg jij veel energie van en word je blij van qua werkzaamheden?
Ik krijg veel energie van het ondersteunen van de mentorprogramma’s, welke horen bij onze Academy. Drie jaar geleden ben ik zelf begonnen bij Maxlead binnen de Academy en hierdoor weet ik hoe belangrijk het is om een goede mentor te hebben, zodat je vanaf het begin nieuwe dingen leert en een mooie groeicurve kunt doormaken.

Kun je iets meer vertellen over jouw vakgebied en de belangrijkste ontwikkelingen hierbinnen?
De meest belangrijke ontwikkelingen hebben betrekking op de veranderingen binnen de privacywetgeving en online tracking. Op social gebied wordt privacy voor de gebruiker steeds belangrijker en online cookies zijn niet altijd meer beschikbaar. Hierin heeft de IOS 14 update van Apple een grote rol gespeeld. Voor ons is het nu zaak om te bedenken hoe we de doelgroep dan wel kunnen bereiken, als steeds meer gegevens online afgeschermd worden.

Waar denk jij dat jouw vakgebied over 5-10 jaar staat en is veranderd?
Ik denk dat binnen het social gebied veel hetzelfde blijft, maar dat we steeds meer geautomatiseerde systemen gaan zien. Je kunt hierbij denken aan schaalbaarheid.
Er komen steeds meer platformen bij, met TikTok als een groot recent opgericht online podium. Als je actief bent op al deze kanalen ligt er een enorme uitdaging om je creatie geschikt te maken voor al deze platformen. Tooling om dit geautomatiseerd plaats te laten vinden is heel belangrijk hierin. Daarnaast blijft social media in het algemeen onder een vergrootglas staan. Kijk maar eens naar de hoeveelheid impact die de Netflix film “The social Dilemma” heeft gehad. Door films en documentaires als deze is er veel verandering in gang gezet binnen het vak op het gebied van privacy.

Hoe pas jij je aan op de trends die over 5-10 jaar komen en waar zie jij potentie?
5-10 Jaar, dat is best lang! Facebook is sinds kort overgegaan op META en AR. Ik verwacht dat dit platform steeds groter gaat worden. Met name als je kijkt waar we nu zitten met de corona pandemie. Gebruikers willen graag verandering van hun omgeving en nu we veel thuis zijn, zijn dit platformen die zich razendsnel kunnen ontwikkelen. Kijk bijvoorbeeld naar online shoppen. Als je veel thuis bent, dan groeit de behoefte naar een andere omgeving. Binnen online shoppen zijn hier al wel mogelijkheden voor, zoals het passen van een bril of schoenen via je telefoon met AR/VR. Hierbij valt ook te denken aan het kiezen van een kleur voor op je muur in huis. Een mooi voorbeeld vind ik VanMoof. Zij bieden de mogelijkheid om je een nieuwe fiets al live in je woonkamer te bekijken m.b.v. AR/VR.

Welke grote veranderingen in de marketing voorspel jij die een grote rol gaan spelen in de toekomst?
Digitaal is de toekomst. TV en digitaal zullen daarom steeds meer hand-in-hand gaan. De scheidslijn tussen online en offline zal steeds meer vervagen. Hierdoor komt de privacy van de gebruiker steeds meer onder een vergrootglas te liggen. Ik verwacht op dat vlak ook echt nog grote ontwikkelingen.

Wat versta jij onder eigenzinnige marketing van Abovo Maxlead? Hoe zou jij dit definiëren?
Wij kijken op een eigenzinnige manier naar onze eigen disciplines, onze eigen campagnes en onze klantrelaties. Onze samenwerkingen zijn veel persoonlijker dan in de regel. Dat kun je als eigenzinnig bestempelen. Door die verbondenheid zien we onze klanten meer als collega’s en daarom kunnen wij ze ook zo adviseren. Een keer ‘nee’ zeggen voelt dan niet raar, want tegen een collega of vriend zeg je dat ook weleens. Op deze manier breng je net dat beetje extra in een relatie met je klant. Wij durven soms dingen te zeggen die niet heel alledaags zijn.

Hoe vertaal jij eigenzinnige marketing door in jouw dagelijkse werkzaamheden?
Ik probeer zoveel mogelijk contact te zoeken met een klant door veel te bellen of te videobellen, zoveel mogelijk te praten en te sparren en eigen ideeën naar voren te brengen. Daarbij mag je een andere visie hebben dan de klant en deze ook uitdragen. Onder eigenzinnige marketing versta ik het hebben van een eigen mening en het uiten ervan.

Welke veranderingen zie jij in de behoeften, wensen en gedragingen van klanten en stakeholders?
Klanten en stakeholders verwachten tegenwoordig meer kennis van de verschillende disciplines. Mensen die nu aan de klantzijde werken, werken daar vaak ook al geruime tijd en hebben steeds meer kennis op de verschillende onderdelen van online marketing. HIerdoor wordt onze klant steeds meer een sparringspartner, omdat er aan klantzijde ook heel veel kennis beschikbaar is. Daarnaast merk ik dat social platformen steeds belangrijker worden voor klanten. Er komen natuurlijk steeds meer platformen bij, waardoor de vraag naar de inzet op deze platformen stijgt.

Welke merken/ bedrijven zie jij in de toekomst succesvoller worden of zijn een inspiratiebron voor Abovo Maxlead?
Picnic is bedrijf dat het momenteel goed doet en ik in de komende tijd nog succesvoller zie worden. Zij zijn goed ingesprongen op de behoefte van de consument dat is zichtbaar in de wachtlijsten als je je aanmeldt voor de service. De herkenbaarheid van de auto’s is uniek en het hele aankoopproces is volledig digitaal. Er zijn steeds meer van dit soort initiatieven die zich ontplooien, denk hierbij aan Gorillas of Zapp. Zelfs een man als Bill Gates ziet potentie want hij heeft miljoenen geïnvesteerd in Picnic.

Hoe zie jij jouw toekomst bij Abovo Maxlead? Wat vind jij leuk? Waarom vind jij het leuk om te werken bij Abovo Maxlead?
Ik vind het leuk om te werken bij Maxlead, je bent heel vrij in wat je wil doen. De vrijheid en flexibiliteit is fijn en daarnaast heb ik de mogelijkheid om te werken waar ik wil, thuis, op kantoor of in een café. Dat is heel toekomstbestendig. Door die vrijheid biedt je de medewerkers de kans om zich te ontwikkelen, maar ook om zichzelf tegen te komen. Op dit moment is het team waarin ik werk nog klein in vergelijking met andere teams binnen onze organisatie, maar geloof mij over een aantal jaar kan niemand meer om Paid Social heen.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Maxlead - 24_1066392-Visual-blogpost_1200x628_v3
Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads
Blog
Linda
Linda
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag