In gesprek met een oud-deelnemer van de Abovo Maxlead Academy

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 29 maart 2022Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Sophie-LinkedIn

Academy 2021/2022

Waar er begin maart een nieuwe lichting collega’s is gestart voor de Academy is er ook een afgerond. Tijdens de Academy worden nieuwe collega’s in verschillende disciplines of functies opgeleid. Hieronder lees je meer over de Academy en de ervaring van een van de kandidaten die de Academy al heeft afgerond. 

De Academy bestaat uit een serie verschillende trainingen die door onze vakspecialisten worden gegeven. In het verleden vonden alle trainingen plaats in Oegstgeest, op het kantoor van Maxlead. Dit jaar is de eerste training in Hoorn georganiseerd op het kantoor van Abovo Media. Hierdoor leer je als deelnemer van de Academy veel over alle verschillende specialismen en disciplines die Abovo Maxlead in huis heeft. Denk aan het in kaart brengen van je doelgroep, SEA, SEO, Social Ads, CRO, Google Analytics, Display en Non-Digital Media. Kortom, alle facetten van online- én offline marketing komen langs.

Een Academy kandidaat aan het woord

Vanaf het moment dat de Academy begint, ben je zes maanden lang bezig met een opleidingstraject. Hierbij ligt in de eerste maanden de nadruk meer op de theorie, om deze onder begeleiding van je mentor en je team daarna zelfstandig in de praktijk te brengen.

Doordat je een traject van een half jaar doorloopt, samen met een vaste groep, vond ik de Academy een hele laagdrempelige manier om Abovo Maxlead te leren kennen. Je zit met alle kandidaten in dezelfde situatie, want je bent allemaal net begonnen aan een nieuwe baan bij een organisatie die je nog niet goed kent. 

De eerste zeven weken heeft je week een vaste indeling. Zo ben je bijvoorbeeld op maandag bezig met zelfstudie, dinsdag en donderdag zijn dagen waarop je samen met je mentor werkt en de vrijdagen zijn voor de trainingen. Ook klanten sluiten aan bij een aantal van deze trainingen. Zo leer je ook waar anderen tegenaan lopen en werk je tegelijkertijd aan je netwerk. 

De een die begint in de Academy heeft al een aantal jaren werkervaring, maar ook veel komen (net als ik) net van school. Dan is het heel fijn om in een traject als de Academy allerlei vragen te kunnen stellen, want daar is het tenslotte ook voor. Als je contact hebt met een klant die vraagt om het inzetten van een andere discipline dan waar jouw specialisatie ligt of als er iets anders is waar je niet uitkomt, dan kunje altijd je vraag stellen bij een collega die specialist is. Naast dat je de Academy volgt ben je namelijk ook meteen werkzaam binnen het bedrijf. Dit kan binnen heel verschillende functies. 

Ik zou iedereen de Academy aanraden, omdat je de collega’s op een hele natuurlijke manier leert kennen. Je loopt hierdoor sneller met een vraag naar een collega toe en iedereen wil je helpen. Dit kan een vraag zijn voor de groepsopdracht, maar ook voor een van je klanten. Dat vind ik nog steeds heel fijn, omdat ik voordat ik begon bij Abovo Maxlead nog niet eerder te maken heb gehad met (online) marketing voor klanten. Vanuit mijn opleiding, Media en Entertainment Management, krijg je de basis van marketing wel aangeleerd, dus je weet wel waarom je bepaalde kanalen wel of niet moet inzetten. Echter, ik had geen idee hoe bijvoorbeeld SEA, SEO en Display werkte. Door de Academy te volgen weet ik nu beter hoe je een klant kunt helpen met zijn/haar vraag en bij wie ik moet zijn voor expertise. 

Na het afronden van de Academy werk je niet langer per se samen op klanten, maar heb je ook je eigen klanten waarvoor je verantwoordelijk bent. Je leert veel tijdens de Academy en je na afronding een vraag hebt over een discipline of kanaal kun je je collega’s makkelijk een berichtje sturen of hen even bellen. Het werkt wordt eigenlijk alleen maar leuker, omdat je meer verantwoordelijkheden krijgt en kennis vergaard. In het begin van de Academy weet je nog niet zo goed welke taken bij welke functie horen en hoe deze functies een plek hebben binnen de organisatie. Aan het einde van het traject heb je goed beeld van alle functies binnen de organisatie en weet je welke diensten er worden aangeboden aan de klant. 

Academy volgen?

Lees dit artikel en ben je net zo enthousiast als dat wij zijn over de Academy? Wil jij op een leuke en laagdrempelige manier je nieuwe collega’s en werkgever leren kennen, maar ook meer kennis opdoen over jouw eigen specialisme én de mediabranche, dan is de Abovo Maxlead Academy echt iets voor jou. 

In september starten we weer een nieuwe Academy. Voor meer informatie en sollicitatie klik hier.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Maxlead - 24_1066392-Visual-blogpost_1200x628_v3
Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads
Blog
Linda
Linda
Maxlead - MXL-Google-Ads-conversiec_-scaled
Haal je het maximale uit je Google Ads conversie metingen?
Blog
Linda
Linda
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag