Met succes buitenlandse markten op

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 21 maart 2019Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - everywherenetwork-1

Is jouw bedrijf al actief in meerdere landen? Of overweeg je uitbreiding naar buitenlandse markten? Er is veel winst te behalen door je internationale online marketinginspanningen goed te organiseren. Learnings opgedaan in het ene land leveren ook voor andere landen vaak betere resultaten op. En wil je bijvoorbeeld gevonden worden in een zoekmachine met je meertalige website of in meerdere landen paid campagnes laten draaien, dan moet je binnen internationale SEO en SEA rekening houden met andere eisen dan die waaraan je gewend bent.

Maxlead is als strategisch online marketing partner al jarenlang actief in meer dan 40 landen en talen. Deze buitenlandse activiteiten worden makkelijker gemaakt door de contacten binnen het Everywhere Network.

Wat was ook alweer het Everywhere Network? En wat heeft dat met Maxlead te maken? Het is alweer een tijdje geleden dat we daarover vertelden.

Het Everywhere Network

Het Everywhere Network is een internationaal netwerk van onafhankelijke online marketing bureaus. Zij hebben verschillende expertises in huis en binnen deze expertises ook de internationale know how. De toegevoegde waarde van dit netwerk is om nog meer diepgaande kennis te verzamelen van lokale markten. Dat kan zijn om informatie te krijgen over waar precies de kansen liggen voor klanten, of waar je mee te maken krijgt wat betreft lokale wet- en regelgeving, cultuurverschillen en taalverschillen. Binnen het netwerk wordt ook kennis met elkaar gedeeld over de laatste trends en ontwikkelingen in de verschillende landen. En we wisselen lokale resources zoals copywriters en vertalers met elkaar uit. Voor lokalisatie is een netwerk als dit onmisbaar. Daardoor zijn we nog beter in staat om ook internationaal daadwerkelijk succesvol te zijn.

Deze kennisuitwisseling gebeurt het hele jaar door, ook komt het voor dat er op projecten voor internationale klanten wordt samengewerkt tussen twee of meerdere partijen. Twee keer per jaar komen de CEO’s van de bureaus bij elkaar en daarnaast worden meetings gehouden over specifieke inhoudelijke topics tussen product owners van de verschillende agencies.

Digital Analytics Support Europe

In het netwerk zien we ook mogelijkheden om op het gebied van digital analytics vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. In Centraal en Oost Europa worden meer technische en IT gerelateerde studies aangeboden. In West Europa is er grote vraag naar technische digital specialisten, daarom heeft Maxlead eind 2016 met de Duitse partner Morefire,  DASE (Digital Analytics Support Europe) in Bratislava opgericht. Naar aanleiding van de oprichting van DASE heeft Maxlead de International Analytics Academy opgezet om junior analytics consultants van verschillende nationaliteiten op te leiden tot volwaardige digital specialisten.

Recente uitbreiding

Het netwerk begon met Maxlead en Morefire (Duitsland). Daarna voegden Visibility (Slowakije), The Rebellion (Zuid Afrika) en Ad’s Up (Frankrijk) zich bij ons. Tijdens de laatste meeting in Keulen zijn daar Ydigitial Asia (Singapore) en TopMedia (Letland) bij gekomen. Ook is er contact met partijen in China, Spanje en Scandinavië, die zich op korte termijn bij dit internationale netwerk zullen aansluiten.

Ambities om online internationaal te groeien? Wij denken graag met je mee.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Maxlead - 24_1066392-Visual-blogpost_1200x628_v3
Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads
Blog
Linda
Linda
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag