Mobile inspiratie, van brainstorm tot concrete aanpak

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 31 mei 2016Bewerkt op: 31 mei 2016
Maxlead -Bedrijfslogo

Op donderdag 19 mei stond er een inspirerende Mobile lab sessie op het programma voor onze klant Inholland. Een flinke delegatie Maxleaders had zich verzameld bij Google Amsterdam. Samen met een variatie aan Inholland medewerkers en studenten zouden we ons volledig storten op de mogelijkheden van mobiel binnen de education branche. Want één ding weten we zeker, de toekomstige student is 24/7 online & kan zich geen leven meer voorstellen zonder smartphone.  Maar hoe mobile friendly zijn we eigenlijk? En laten we niet heel veel kansen liggen? Kortom, voldoende gespreksstof!

Zo kan het ook

Na een korte kennismaking startte dag met een aantal gave voorbeelden. Brands als Kia, Philips & Flexa spelen al perfect in op de meerwaarde van mobiel. Wil jij een nieuw likje verf op de muur, maar geen idee welke kleur bij jouw interieur past? De Flexa Visualizer App geeft je muur virtueel een kleurtje. Een heel goed voorbeeld, waarbij de Flexa app meerwaarde toevoegt & tegelijkertijd gebruik maakt van specifieke mobiele features zoals de ingebouwde camera.

Mobile experience van een 17-jarige scholier

Maar… first things first, hoe zit het met de mobile experience van Inholland en andere HBO scholen? Tijd om onze mobiel erbij te pakken! In veel gevallen blijkt het lastig om precies de informatie te vinden die we zoeken. Dé oefening om eens te ontdekken waar de potentiele student tegenaan loopt als hij of zij zich wil aanmelden voor een open dag. En om helemaal zeker te weten dat een mobiele strategie toch echt wel op de agenda moet, storten we ons ook op de ‘mobile insights wall’. Hier vinden we leuke eye openers & interessante trends op het gebied van mobiel.

Kruip in de huid van…

Tijd om eens in de huid te kruipen van de belangrijkste doelgroepen voor Inholland, namelijk nieuwe studenten en hun ouders. Om een goed beeld te krijgen van de doelgroep, mag het allemaal best wat concreter. Verder kijken dan alleen het geslacht of de leeftijdsgroep. We kiezen personas. Wie zijn dit nou precies & waar hechten deze personas waarde aan? En in het kader van mobiel, hoe maken deze personas gebruik van mobiel internet?

Moments that matter

Om een goede mobiele strategie uit te kunnen werken, is het leren kennen van je doelgroep een cruciaal onderdeel. Pas dan krijg je meer inzicht in eventuele behoeften waar je als merk op in kunt spelen. Precies het volgende punt waar we mee aan de slag mogen, namelijk ‘the moments that matter’ uit het leven van de toekomstige Inholland student. Denk aan: het starten van je eigen bedrijfje als student of het behalen van je ‘P’ in één jaar. Hoe kunnen we de mobiele strategie van Inholland hierop afstemmen, zodat we optimaal gebruik maken van dit medium?

Verrassend veel inspiratie!

Waar iedereen aan het begin van de sessie nog nauwelijks wist waar te beginnen, staat het presentatiebord toch ineens vol creatieve concepten. De Tinder variant van een studiekeuzetest of inbellen via Google Hangout om je les Nederlands te volgen? De aanwezige Inholland studenten zien er wel wat in!

Met een hoofd vol ideeën sluiten we de ochtend af met een lunch op de 15e verdieping. Missie geslaagd: de mobile experience staat op de kaart! Nu op naar de volgende uitdaging, waarbij de focus ligt op de mogelijkheden binnen mobile advertising & multiscreen measurement.

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag