MX.2018: de 17 key takeaways

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 14 juni 2018Bewerkt op: 14 juni 2018
Maxlead -Bedrijfslogo

Dinsdag 12 juni vond onze klantendag, MX.2018, plaats. Een gezellige, inspirerende en verrassende dag. Na een sportieve opening vertelde trendwatcher Jarno Duursma over kunstmatige intelligentie, waarna er gedurende drie rondes van sessies verschillende online onderwerpen werden besproken. We sloten de dag af met een keynote van Thanassis Thomopoulos van Google over de toekomst van search. Al trommelend werd de borrel ingeluid. Bekijk de video voor de key takeaways van deze geslaagde dag.

Key takeaways van alle sessies:

 1. Jarno Duursma – Studio Overmorgen: “Denk hier eens over na: welke 20 dingen die jij dagelijks doet kunnen geautomatiseerd worden door AI?”
 2. Rick Dronkers – Maxlead: “Data moet worden gebruikt om sneller betere beslissingen te kunnen nemen. Niet om achteraf te proberen genomen beslissingen met negatieve gevolgen te verklaren.”
 3. Chantal Smink – Maxlead: “Met Content Marketing aan de slag? Start met een strategische aanpak, verzamel een team, creëer dan content en analyseer de resultaten.”
 4. Paul Tops – Maxlead: “Denk in je campagnes aan de basale drijfveren van menselijk gedrag: hebzucht, angst en kuddegedrag.”
 5. Rob van der Niet – Maxlead: “Het gebruik van 3rd party data kan interessant zijn om met behulp van externe factoren je campagnes automatisch te optimaliseren.”
 6. Arjan ter Huurne – Maxlead: “Local SEO: 80% van de zoekopdrachten heeft een lokale zoekintentie. Het delen van zoveel mogelijk lokale content is dus van groot belang. Klanten moeten je weten te vinden.”
 7. Ivo Neut – Facebook: “Mensen hebben 2,5 seconden op desktop en 1,7 seconden op mobiel nodig om content te zien en te onthouden.”
 8. Rick Dronkers – Maxlead: “Bepaal indien mogelijk de customer lifetime value: de te verwachten waarde van iedere klant in de toekomst. Dit geeft je de mogelijkheid om met meer zekerheid met je acquisitie budget te spelen.”
 9. Niels Reijmer – Bijenkorf: “Maak gebruik van jouw klantdata om zo een zo gepersonaliseerd mogelijk product-aanbod over verschillende kanalen te doen aan je (potentiële) klant.”
 10. Sander Valkonet – Maxlead: “De combinatie tussen content en de media inkoop bij online bannering en video zorgen voor het beste resultaat om de juiste doelgroep met de juiste boodschap op de juiste plaats/moment te bereiken.”
 11. Daan Jansonius – Snapchat: “Content op Snapchat is super snel, maar je onthoudt het wel heel simpel”.
 12. Erik Jan Reijenga – Maxlead: “Bouw je online team vanuit jouw unieke verhaal en missie, dan sluit je de mensen aan die jouw verhaal en missie ook zullen uitdragen.”
 13. Thanassis Thomopoulos – Google: “De toekomst van search gaat van ‘searching for answers’ naar ‘fulfilling needs’. In 2020 zijn 50% van de zoekopdrachten in image of voice.”
 14. Jesper Cuvelier – Maxlead: “Wil je intern draagvlak voor een experiment creëren, begin dan klein, met een paar mensen en breek je project op in kleine stukjes, zo hou je het concreet en kun je dit verder uitbouwen”.
 15. Rick Dronkers en Arjan ter Huurne – Maxlead: “Het grote voordeel is dat de hele Google Marketing Stack vanuit de data van Google Analytics 360 gevoed wordt, hierdoor communiceren alle tools optimaal met elkaar vanuit één centrale databron.”
 16. Ramon Gulikers – Maxlead: “Er zijn vier manieren om te starten met outreach voor SEO: link earning, link asking, gastbloggen & samenwerken met influencers.”
 17. Rob Steenbrink – Maxlead: “Inbound Marketing zorgt ervoor dat de klanten vinden wat ze nodig hebben bij jou.”

Hopelijk tot volgend jaar!

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Maxlead - 24_1066392-Visual-blogpost_1200x628_v3
Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads
Blog
Linda
Linda
Maxlead - MXL-Google-Ads-conversiec_-scaled
Haal je het maximale uit je Google Ads conversie metingen?
Blog
Linda
Linda
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag