Een internationale groep Digital Analytics in Oegstgeest

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 7 oktober 2016Bewerkt op: 3 juni 2024

Data driven marketing en data driven consultancy zijn hot en happening. De toenemende digitalisering geeft meer en meer een compleet beeld van de volledige online ‘journey’ die klanten afleggen. De informatie die hiermee beschikbaar komt is heel waardevol voor ondernemers.

Waarom zijn Digital Analisten zo hard nodig?

Door data-analyse kunnen ondernemers hun klanten nog beter leren kennen en hun marketingstrategie aanpassen om hun website of webshop klantgerichter te maken. Zo kunnen bijvoorbeeld producten aantrekkelijker worden gepresenteerd en webshops toegankelijker gemaakt worden voor de consument, met als belangrijkste doel: het verkopen van meer producten en het verhogen van de omzet. Ondernemers komen dan ook steeds vaker tot de conclusie dat gedegen data-analyse onontbeerlijk is in een goede bedrijfsvoering en daarmee groeit de behoefte aan het advies van een goede Digital Analytics Consultant. Voor Maxlead reden om te starten met een Internationale Analytics Academy.

Internationale Analytics Academy

Maxlead heeft de International Analytics Academy in samenwerking met partners uit Slowakije, Duitsland en Frankrijk opgezet. De 18 deelnemers zijn afkomstig van RankingCHECK uit Duitsland, Visibility uit Slowakije, AWE uit Frankrijk en Maxlead uit Nederland. Deze bureau’s maken deel uit van het Everywhere Network.

Door dit netwerk is Maxlead in staat om voor grote internationale spelers de online marketing te verzorgen. Door de opzet van de Academy beschikt het Everywhere network over een grote groep Analytics-consultants, waardoor sneller ingespeeld kan worden op de vraag van de klant.

Eerste ronde in Oegstgeest

Deze week is de eerste editie van de International Analytics Academy van start gegaan in Oegstgeest. Met man en macht is gewerkt aan het welslagen van de Academy. Leadtrainer Rick Dronkers heeft in samenwerking met Camiele Wenniger het curriculum samengesteld en zij ondersteunen gezamenlijk de trainers van de andere drie bureaus. Zo levert elk deelnemend bureau een bijdrage aan het lesprogramma.

IAA-oegstgeest-1
Leadtrainer en Head of Analytics Rick Dronkers in actie

Een groep trainees werkt samen aan een casus
Een groep trainees werkt samen aan een casus

Alle onderdelen van het Digital Analytics-vak komen aan bod zoals marketingstrategie, Data-Analyse, Customer Journey, Google Analytics implementatie, Google Tag Manager, Dashboarding, CRO, Concurrentieanalyses, Javascript en HTML etc. De Academy is erop gericht om implementatie-specialisten, Data-analisten en Digital Consultants klaar te stomen om direct voor onze klanten aan de slag te gaan.

‘Class of 2017’

Afgelopen maandag zijn we van start gegaan met de ‘Class of 2017’ van de Academy. Na een gezamenlijk ontbijt is de groep begroet door Rob Steenbrink, de CEO van Maxlead en de initiator van deze Internationale Academy. Na een uitgebreide kennismaking waarin de deelnemers iets over hun achtergrond hebben verteld en over hun interesses buiten het werkveld, ging Rick van start met zijn programma.

Inmiddels is de eerste week van de Academy bijna afgelopen, is er veel geleerd en is de stemming opperbest. Gisteren hebben de studenten kunnen uitwaaien tijdens een boottocht door de Leidse grachten en is er gedurende de hele week gezamenlijk gegeten en gesport. Vandaag aan het einde van de dag nemen we na een uitgebreide borrel met alle medewerkers van Maxlead afscheid van onze internationale collega’s.

Sightseeing op de Leidse grachten
Sightseeing op de Leidse grachten

Maar niet voor lang!

De volgende trainingsweek gaat over twee weken alweer van start. Deze tweede week vindt ook weer plaats in Nederland en wordt voor een deel verzorgd door Google. De derde trainingsweek vindt plaats in november in Keulen bij partner RankingCHECK. In die week wordt gestart met de meer technische kant van het Analyticsvak. In december reist de Analytics Academy af naar Bratislava (Slowakije) om tijdens de vierde week nog meer technische kennis op te doen bij Visibility. En ‘last but not least’ wordt in januari volgend jaar in Parijs deze editie van de Academy afgesloten. Bij het Franse bureau AWE worden alle onderwerpen behandeld die we bovenmatig interessant vinden, zoals bijvoorbeeld Firebase. De hele groep zal bij AWE de kans krijgen om gezamenlijk aan een casus te werken en de laatste kennis op te doen over mobile en apps.

iaa-oegstgeest-2

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag