"Websites moeten de beste user experience bieden"- Eigenzinnige blik op marketing met Nina van der Hoeven

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 7 oktober 2021Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - 21_902720-M-Thought-leadership-1200×628-1080×1080-500×500-rgb_V1

Stel jezelf eens voor (naam, woonplaats, hobby’s etc.)?
Ik ben Nina van der Hoeven, 29 jaar, geboren en opgegroeid in Leiden en sinds 5 jaar woonachtig in Leidschendam. Mijn hobby’s zijn voetbal, tennis, varen, suppen, surfen en snowboarden. Ik sport graag en voor de rest ben ik een echte levensgenieter. Ik ga graag op vakantie, uiteten, hou van festivals en in de zomer ben ik veel op het water te vinden.

Wat is jouw functie bij Abovo Maxlead?
Ik ben Head of SEO.

Wat zijn jouw belangrijkste taken binnen jouw functie?
Als Head of SEO ben ik eindverantwoordelijk voor de SEO omzet, de mensen in het team, klanten, de ontwikkeling van de dienst (kwaliteit en productontwikkeling) en de samenwerking tussen Maxlead en Abovo zodat we als één team samenwerken en dus ook gezamenlijk op klanten werken. Dit doe ik samen met onze Product Leads en Team Leads en uiteraard zijn ook alle teamleden hierin belangrijk. Het SEO team is een zeer hecht team vol met vakidioten en dat is ook één van de redenen waarom wij zo succesvol zijn. Verder ben ik trots op de snelheid van integratie tussen het SEO Maxlead en SEO Abovo team. We werken op alle fronten als één team samen en zijn hierin erg vooruitstrevend. Daarnaast werk ik nauw samen met onze Head of Digital Erik Jan en de andere Digitale Head ofs Maurice, Sander en Frank.

Waar krijg jij veel energie van en word je blij van qua werkzaamheden?
Ik krijg veel energie van de veelzijdigheid van mijn functie. Voor een groot deel van mijn tijd ben ik bezig met Head of werkzaamheden, maar ik vind het ook belangrijk om voor klanten te blijven werken zodat ik de feeling met het vak niet verlies. Daarnaast krijg ik veel energie van het doorvoeren van verbeteringen in het SEO team en ervoor zorgen dat iedereen blij is met zijn/haar werkzaamheden en betrokken is. We zijn een hecht team en dat houden we graag zo. De laatste tijd ben ik veel bezig met het verkopen van redesign trajecten i.c.m. website bouwbegeleiding. Hiervoor zitten we voor Carglass® en Ruiter Dakkapellen middenin een redesign traject. Ook voor RWV Advocaten mogen we volgende week starten met een nieuw traject. Dat vind ik erg leuk om te doen en we merken dat het SEO team steeds vaker bezig is met redesign trajecten.

Kun je iets meer vertellen over jouw vakgebied en de belangrijkste ontwikkelingen hierbinnen?
Het SEO vakgebied is continu in ontwikkeling. Dat maakt het ook zo leuk en veelzijdig. Het is daarom belangrijk dat we op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen en altijd proberen innovatief te zijn in onze productontwikkeling. Hot topics momenteel zijn de nieuwe ‘Core Web Vitals’ ranking factoren van Google: belangrijke kwaliteit signalen om verschillende aspecten van ‘user experience’ te beoordelen, optimaliseren en te monitoren. Op basis hiervan bedenken we nieuwe SEO producten zoals de ‘Core Web Vitals scan’ en door deze nieuwe kwaliteitseisen goed aan onze klanten te communiceren, worden we via onze dienst ‘websitebouwbegeleiding’ vaak betrokken bij redesign trajecten.

Hoe pas jij je aan op de trends die over 5-10 jaar komen en waar zie jij potentie?
Google wordt steeds beter in het analyseren van search intent dus relevantie in content, context en waarde toevoegen blijft belangrijk, maar zal alleen nog maar belangrijker worden gezien Google intelligenter wordt. De toekomst van SEO omvat ook semantic search, voice search, structured data, Page Experience.

De zoekmachine is continue in ontwikkeling en het is daarom belangrijk om mee te gaan met die ontwikkelingen en te blijven testen wat wel/niet werkt voor jouw klanten. Als SEO consultant is het belangrijk om te achterhalen waar de doelgroep van jouw klant informatie vandaan haalt. Zo is SEO voor Pinterest voor veel van onze klanten met inspirerende content nog een ondergeschoven kindje, terwijl Pinterest een zeer belangrijk kanaal kan zijn. Het is daarnaast een goed commercieel product doordat we meerdere diensten kunnen verkopen voor Pinterest, zoals SEO, Content, Visual Design, Social Advertising. Voor E-commerce website worden Marketplaces steeds belangrijker en ook daar proberen we op in te spelen met de dienst ‘SEO voor Marketplaces’. Vergeet ook zeker Google for Jobs, YouTube, SEO, Google Discover en alle lokale platformen niet. Blijf kijken naar welk soort resultaten in Google getoond worden op de voor jou belangrijke keywords en speel daar met de content op in.

Welke grote veranderingen in de marketing voorspel jij die een grote rol gaan spelen in de toekomst?
Personalisatie, Artificial Intelligence en Machine learning worden nog belangrijker. Websites moeten de beste user experience bieden zowel op design vlak als op technisch vlak (snelheid, stabiliteit van webpagina’s, beveiliging). Voice search zal uiteindelijk ook in Nederland steeds groter worden.

Wat versta jij onder eigenzinnige marketing van Abovo Maxlead? Hoe zou jij dit definiëren?
Anders dan anders, innovatief, buiten de comfort zone en verrassend.

Hoe vertaal jij eigenzinnige marketing door in jouw dagelijkse werkzaamheden?
Ik probeer altijd op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkeling, maar ook vooruit te denken. Wat verwachten we dat er gaat gebeuren in ons vakgebied en hoe kunnen we daar op inspelen met ons productaanbod. Daarnaast vind ik het belangrijk om klanten uit te dagen en te blijven verrassen. Dat kan door goede consultancy, maar ook door mee te denken en vooruit te denken voor de klant. Wij zien dingen toch vaak vanuit een ander perspectief dan de klant en dat kan verrassend uitpakken. Blijf daarom altijd in gesprek met je klant en denk (out of the box) mee. Verras de klant! Lees en vertel!

Welke veranderingen zie jij in de behoeften, wensen en gedragingen van klanten en stakeholders?
Ik merk dat steeds meer SEO klanten het belang inzien van een snelle, mobielvriendelijke website met een goede user experience. Het is als SEO consultant ook onze taak om de klant hierover te informeren. Zeker door de komst van de nieuwe Core Web Vitals ranking factoren is dat gevoel bij klanten versterkt. Wij kunnen daar met ons productaanbod (SEO, CRO, Visual Design, Website Bouwbegeleiding) handig op inspelen.

Hoe zie jij jouw toekomst bij Abovo Maxlead? Wat vind jij leuk? Waarom vind jij het leuk om te werken bij Abovo Maxlead?
Ik vind het leuk om te werken bij Abovo Maxlead door de veelzijdigheid van mijn functie, de mooie merken waarvoor we mogen werken, de vrijheid die we krijgen om ‘eigen ondernemer’ te zijn binnen een grote organisatie gezien we onze eigen verantwoordelijkheden/klanten hebben. Daarnaast vind ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk, daar is veel ruimte voor. De sfeer op kantoor en de omgang met collega’s is erg goed. Ik werk al bijna 6 jaar met veel plezier in het SEO team. Elke dag is anders en dat maakt mijn functie erg leuk!

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - NIMA-marketing
Nima Marketing Day: de kracht van een slecht idee
Performance Marketing
Blog
Martine
Martine
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag