Why Pikachu doesn’t use a phone in the gym

Blogs
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 14 juni 2017Bewerkt op: 14 juni 2017
Maxlead -Bedrijfslogo

Spreker: Marnick Vandebroek

Centraal in deze sessie stond de vraag: “Hoe krijg je organisaties mee in een digitale transformatie?” Wat je vaak ziet, is dat de marketingafdeling als eerste helemaal om is. Ze verzinnen gave acties, mooie campagnes, die vervolgens niet door de organisatie gedragen wordt en waar geen budget voor vrijkomt. Te nieuw, te moeilijk, te onbekend, te ver uit de comfort zone. Hoe krijg je iedereen dan mee?

 1. Hou de energie erin! Blijven doorzetten, blijven proberen, maar vooral resultaten laten zien. Daarbij is het verhaal en hoe je daar komt, waar je wilt zijn, belangrijker dan de tools die je ervoor inzet. Vaak wordt gedacht: als we deze tool hebben, dan kunnen we zoveel gave dingen meten, dat moet de baas wel overtuigen. Het resultaat en bewijs zit hem in kleine pilots.
 2. Start klein en simpel. Maak tastbaar wat je wilt gaan doen, maar dan op kleine schaal. Je begrijpt pas hoe Snapchat werkt en waarom het tof is om in te zetten, als je het zelf gebruikt. Dan begrijp je ook ineens waarom je kinderen/kleinkinderen er massaal op zitten.
 3. Zoek een trigger en influencers. Heb je net gehoord dat een collega de opbouw van zijn aquarium op YouTube zet die al duizenden malen is bekeken, dan is dat de persoon die je gaat helpen om YouTube tastbaar te maken bij anderen en uiteindelijk bij de baas. Ken naar buiten toe echter wel je grenzen. Zoveel organisaties hebben geen idee hoe ze content moeten maken die aanspreekt en viral gaat. Gebruik dus zeker ook externe influencers. Die weten al hoe het moet en hebben een groot publiek. Zelf het wiel uitvinden is verspilling van je energie.
  Als je op zo’n manier klein begint en kleine overwinningen boekt, dan komen vanzelf anderen naar je toe om te vragen wat je aan het doen bent, of ze mee kunnen doen, en uiteindelijk komen zelfs de mensen die over de budgetten gaan naar je toe. Op dat moment heb je ze in de pocket en kun je eindelijk om geld, tijd of mensen vragen.
  Daarna gaat het over hoe je je boodschap de wereld in krijgt en hoe je die digitale transformatie doorzet. Want met geld, tijd en mensen ben je er nog niet.
 4. Zorg dat je een strategie hebt. Maak die tastbaar voor iedereen die mee moet doen.
 5. Make it snackable. Hoe je uiteindelijk ook iets de wereld in helpt, houdt het behapbaar. Maak het “entertaining”. Hoe slecht het er ook uit ziet, het werkt altijd. Als je er zelf graag naar kijkt en je collega’s ook én ze delen het uit zichzelf al in hun privénetwerken, dan zit je goed.
 6. Stop being corporate. Lange beslissingsprocessen, eindeloos veel vragen beantwoorden, dat slaat alles dood en zorgt ervoor dat je actualiteit mist, zodat de energie eruit gaat en dat je nergens komt.
 7. Start from an insight. Doe onderzoek naar wat je klanten willen zien. Waarop is je actie gebaseerd? Een aanname of op echte pijnpunten, triggers en opvallende zaken bij de doelgroep? Zorg dat je je doelgroep vanbinnen en vanbuiten kent.
 8. Test en leer. Begin ook als je niet helemaal zeker weet of het echt gaat werken, maar het lijkt aannemelijk van wel. Stuur tussentijds bij en pas iets aan als dat beter blijkt te zijn. Niet alles hoeft meteen perfect. Maar trek wat je doet wel door tot in de kern.
 9. Tot slot “stop with the Mickey Mouse stuff”. Lui zitten afwachten tot er vanzelf iets gebeurt, of tot iemand je aan het handje neemt, dat werkt niet. Doe het meteen, begin gewoon. Verzin na het lezen van dit artikel meteen iets wat jij in jouw organisatie kunt doen om een start te maken met de digitale transformatie. Misschien kun je een blog starten, misschien kun je dagelijks een Instagram Live doen of je start met het maken van whitepapers of infographics. Maar wat je ook doet: “start nu!”

Overige Blogs & Insights

Kennis
Maxlead - 170436900115333300
Onze highlights van SEO Vibes on Tour 2024
SEO
Blog
Fleur Fleur Vink
Saskia Saskia Koek
Maxlead - 6459-w-e-fashion-flagshipstore-amsterdam-kalverstraat-(18)-800×800
Hoe WE Fashion de controle over product prestaties in eigen hand neemt
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Maxlead - 2022-05-19_adweek_closing_0145
Advertising Week Europe – wat vonden we?
SEA
Blog
Stephanie
Stephanie
Google marketing live evenement voor google ads specialisten speciaal geschaald zodat die visueel correct is
Google Marketing Live 2024: onze take-aways
SEA
Blog
Charissa
Charissa
Maxlead - Performance_Marketing_Website_1
Verbeter jouw online performance met de MAX Performance Methodiek
Performance Marketing
Blog
Maxlead
Maxlead
Maxlead - Brighton_2024-Maxlead-copy
Bevindingen van Brighton SEO 2024
SEO
Blog
Tom Tom Fles
Saskia Saskia Janssen
Maxlead - Friends-of-Search-evenement_3
Ontwikkelingen in SEO: Friends of Search
SEO
Blog
Fleur
Fleur
Maxlead - Women-in-Tech-Seo-Maxlead
Women In Tech – SEO Londen
Blog
Nagytha Nagytha Beking
Jacqueline Jacqueline Stoop
Maxlead - 24_1066392-Visual-blogpost_1200x628_v3
Het belang van het implementeren van Consent Mode v2 voor Google Ads
Blog
Linda
Linda
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag