Ads nieuwe features - lokale adverteerders

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 16 augustus 2011Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - google-adwords-new-features

De zoekmarkt is aan veel veranderingen onderhevig, zowel op technisch vlak als ook op het gebied van gedrag. Google heeft veel wijzigingen doorgevoerd in haar advertentieprogramma Ads. Dit artikel is deel 2 van 3 en gaat dieper in op aangepaste mogelijkheden voor lokale adverteerders. Binnenkort volgt het laatste deel in deze reeks.

Betalen voor kliks op routebeschrijving

Advertenties die worden vertoond met een locatie extensie bevatten een mogelijkheid om de route vanaf de gebruiker naar de gewenste locatie te betalen. Voorheen was deze klik gratis, vanaf eind mei betalen adverteerders deze kliks. Hoe de routebeschrijving kliks presteren is te vinden op campagne-, advertentiegroep, advertentie en zoekwoordniveau door te segmenteren op ‘click type’.

Polygon geo targeting verdwijnt

Ads adverteerders die lokaal adverteren door middel van geotargeting, en dan specifiek polygon targeting, zullen hun instellingen moeten veranderen. De polygon targeting houdt in dat de adverteerder handmatig een geografisch gebied kan afbakenen waar de adverteerder de advertenties wil laten zien. De reden dat Google de stekker uit deze feature haalt, is (naar eigen zeggen), dat de advertentiemogelijkheid niet secuur genoeg is. Adverteerders die de feature nu inzetten, zullen deze feature tot eind 2011 kunnen gebruiken, daarna wordt de polygon targeting automatisch omgezet naar plaatstargeting (targeting van plaatsen die overeenkomen met de polygon targeting). Nieuwe adverteerders hebben de polygon targeting optie al niet meer tot hun beschikking.

Zie de Ads blog voor meer informatie.

Zie ook: Ads nieuwe features – deel 1

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag