Ads Update: Device-Specific Bid Adjustments

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 15 augustus 2016Bewerkt op: 15 augustus 2016
Maxlead -Bedrijfslogo

Meer controle over de performance van jouw Ads-campagne? Dat klinkt ons als muziek in de oren! Google heeft aangekondigd om half augustus een nieuwe Ads-update uit te rollen, waarbij het weer mogelijk wordt om door middel van bid modifiers specifiek te bieden per type device. Hoe gaat deze update er precies uitzien en wat betekent het voor jouw campagne-management? Suzan Huurnink legt het je uit.

Hoe doen we het nu?

Momenteel werkt Ads met een basis bod voor desktop en tablet. Daarbij is het mogelijk om door middel van een bidmodifier aparte biedingen in te zetten voor mobiel verkeer. Deze opzet zorgt voor weinig flexibiliteit en controle in het dagelijks bidmanagement. Een aparte biedstrategie voor tablet verkeer behoort op deze manier namelijk niet tot de mogelijkheden. Daarnaast zou je wellicht mobiel verkeer als basis willen laten gelden binnen je campagnes. Een strategie die nu enkel met een work around haalbaar is. Gezien de soms grote verschillen in performance tussen de drie devices, lijkt deze update dan ook meer dan essentieel!

Wat gaat er veranderen?

De device bidding-update maakt het mogelijk om voor alle zowel voor desktop, tablet als mobiel een specifiek bid adjustment in te stellen. Daarnaast wordt de range van de bid modifier uitgebreid, waardoor je veel sterker bij, of af, kunt bieden (van-90% tot +900%).

Wanneer je ervoor kiest om geen bid adjustment in te zetten voor een van de devices, zorg dit er automatisch voor dat het basisbod geldt voor dit specifieke device. Dit creëert de mogelijkheid om bijvoorbeeld in plaats van desktop/tablet, nu mobiel als basis in te stellen.

Google best practices

Alvast brainstormen over de mogelijkheden binnen jouw account?

Lees dan zeker onderstaande best practices even door:

 • Geconsolideerde campagnes
  Waar voorheen regelmatig werd gekozen voor de optie om aparte mobiele campagnes op te zetten, raadt Google dit, met het oog op de aankomende update, af. De voornaamste reden hiervoor is dat het meer tijd kost om drie campagnes te management in plaats van één. De update zorgt voor meer controle & flexibiliteit, waardoor het splitsen minder noodzakelijk is.
 • Ads Smart Bidding
  Het advies om campagnes niet te splitsen, hangt hoogstwaarschijnlijk ook samen met het feit dat Google automatisch bidmanagement in Ads sterker wil pushen. Hiervoor is voldoende conversiedata op campagneniveau nodig. Het splitsen van campagnes zorgt dan voor een versnippering van data. Google claimt dat het zijn bidding algoritmes over de laatste jaren sterk heeft verbeterd. Daarnaast is het binnenkort ook mogelijk om met Ads Smart Bidding ook CPA targets in te stellen per device.Ben je benieuwd en wil je automated bidding eens A/B testen tegenover je huidige aanpak? Dat kan! Via ‘drafts & experiments’ zet je eenvoudig een dergelijke test op.
 • Gebruik ‘full value conversionsdata’
  Kijk niet enkel naar je traditionele conversies in Ads, maar neem alle beschikbare conversiedata mee bij het analyseren van de performance per device. Denk hierbij aan store visits, app engagement, cross device conversions & calls. Op deze manier kun je de waarde per device het best inschatten.
 • Vergelijk device level performance met overall campagne performance
  Kies je voor het handmatig instellen van bid adjustments, dan start je door device level performance te vergelijken met de gemiddelde performance per campagne. In veel gevallen zul je terug zien dat voor alle drie de devices een bid adjustment ingesteld moet worden. Enkel wanneer de performance van een specifiek device vrijwel gelijk is aan het gemiddelde, zou je deze op 0% kunnen laten staan. Daarnaast is het essentieel om bestaande bid modifiers voor mobiel mee te nemen, wanneer je aan de slag gaat met je berekening.
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag