Betaalde versie van Google Analytics gelanceerd

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 3 oktober 2011Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - online-marketing-blog-post

Google heeft een betaalde versie van het succesvolle web analytics pakket Google Analytics gelanceerd. Deze betaalde versie, Google Premium genaamd, richt zich op de bedrijven die tot nu toe om verschillende redenen GA niet als optie zagen voor hun web analytics vraagstukken. Twee belangrijke factoren hierin waren het eigendom van de data en de capaciteit van GA. Ik zeg “waren”, want met GA Premium geeft Google aan deze obstakels te hebben opgeruimd. Daarnaast biedt Google in de Premium versie van GA een aantal extra rapporten, inzichten en analyse mogelijkheden.

Waarom overstappen op Google Analytics Premium?

Grofweg zijn er drie type bedrijven en websites die door de komst van GA Premium kunnen overwegen over te stappen naar dit pakket:

  1. Bedrijven waarvoor data ownership en/of service level een obstakel is;
  2. Websites waarvoor capaciteit een obstakel is (hele grote websites);
  3. Bedrijven waarvoor de extra marketing informatie en analyse mogelijkheden van GA Premium zoveel opleveren dat de aanschaf van het pakket zich loont.

Zoals gezegd zijn de eerste twee obstakels door Google getackeld. Google biedt het pakket aan via Authorized Resellers of een klant kan het direct bij Google afnemen. In beide gevallen is er sprake van een support Service Level Agreement en ligt het eigendom van de data bij de klant. Verder biedt GA Premium veel meer ruimte voor datacollectie t.o.v. de gratis versie en zijn er uitgebreide export en custom datacollectie mogelijkheden.

Enkele van de rapporten en analyse mogelijkheden die alleen in GA Premium beschikbaar worden zijn zeer interessant. Een kanttekening is echter dat meer data niet direct tot meer inzicht zal leiden. Een bedrijf dient te beschikken over dedicated analisten en voldoende online budget om de resultaten uit de analyses ook om te zetten in betekenisvolle extra omzet.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag