Display & Video 360 - what's changed?

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 6 augustus 2018Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - 2018-07-27-10_35_27-Display-Video-360

Als je actief bent in de online marketing wereld kan het je haast niet ontgaan zijn; Google kondigde een paar weken geleden grote wijzigingen aan in hun online producten voor marketeers. Zo werd Ads omgedoopt naar Google Ads en zijn alle onderdelen van DoubleClick en Analytics 360 samen geïntegreerd tot het Google Marketing Platform. DoubleClick Bid Manager, waar je voorheen je media inkocht, heet vanaf nu Display & Video 360. Is alles dan ook echt anders nu? Nee, qua basis is er niet veel veranderd binnen het platform, de inkoop van alle online display en video inventory staat nog steeds centraal. Je kunt nog steeds je campagnes, Insertion Orders en Line Items beheren zoals je gewend was. Wel zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd, we zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Overview

Dit is een belangrijke feature die het leven van marketeers die in de tool werken een stuk aangenamer maakt. Deze view geeft namelijk in één overzicht weer welke Insertion Order’s aandacht nodig hebben.

  • Underpacing insertion orders: welke Insertion Order’s achterlopen met hun spend ten opzichte van hun geplande spend
  • Underperforming insertion orders: de Insertion Order’s die achterlopen ten opzichte van de gestelde KPI’s
  • Line items with creative approval failures: de line items met afgekeurde creatives
  • Recently opened: handig om snel naar je recente campagnes/line items/IO’s te gaan (vaak de campagnes die ook aandacht nodig hebben)

Audience analysis

Deze optie geeft je de mogelijkheid om snel en makkelijk inzicht te krijgen in jouw opgebouwde doelgroepen. Ook zie je de overlap met andere eigen opgebouwde doelgroepen en externe doelgroepen. Zo krijg je dus een goed overzicht welke andere doelgroepen ook nog interessant zouden kunnen zijn voor jouw campagnes.

Nieuwe creative mogelijkheden

Vanuit de nieuwe format gallery kun je makkelijk creatives maken in een paar simpele stappen en er zijn ook een aantal nieuwe formaten beschikbaar. Met deze creatives kun je snel aanpassingen maken voor bijvoorbeeld a/b tests, of voor andere doelgroepen.

Instant reporting

Iets wat ook een hele fijne nieuwe toevoeging is, is de Instant Reporting feature. Je hoeft nu niet altijd meer een report te downloaden als je inzichten wilt krijgen, maar kan deze nu direct maken in de interface. Met drag&drop kun je je report zo instellen als je zelf wilt. Deze kun je ook nog eens als tabel of grafiek weergeven voor extra overzicht!

Ondanks dat de basis hetzelfde is zijn er al wel een aantal handige nieuwe features toegevoegd aan Display & Video 360. Ongetwijfeld volgen in de komende maanden nog meer updates, mocht dat zo zijn, dan houden we je op de hoogte! Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met een van onze Display consultants.

Lees ook: 5 redenen om Display & Video 360 te gebruiken in plaats van GDN

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag