Erik Jan Reijenga nieuwe CEO Maxlead

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 3 oktober 2019Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Maxlead_Abovo_ceo

Erik Jan Reijenga wordt per 1 oktober CEO bij Maxlead, onderdeel van Abovo Media. Hij wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Oprichter Rob Steenbrink blijft onderdeel van de Maxlead directie en zal zich op andere taken gaan richten.

Reijenga (45) werkt sinds 2005 bij Maxlead en was de afgelopen jaren al verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering. De officiële benoeming van Reijenga tot CEO ziet Steenbrink dan ook als een logische stap. “Erik Jan kent Maxlead als geen ander. Hij heeft bewezen om een organisatie neer te zetten waarin talent zich snel ontwikkelt en kennis gewaarborgd blijft. Twee belangrijke voorwaarden om onze huidige klanten goed te kunnen bedienen”, aldus Steenbrink.

De kersverse CEO Erik Jan Reijenga: “Ik ben enorm trots dat ik het stokje van Rob mag overnemen. In 15 jaar hebben we Maxlead uit laten groeien tot een gerenommeerd digitaal marketingbureau met 80 medewerkers. De recentelijke overname door Abovo Media biedt veel kansen voor Maxlead op de Nederlandse markt. Er ontstaat een krachtige en slagvaardige bureaugroep die bestaande en potentiële klanten in de gehele customer journey kan bedienen. Ik kijk er naar uit om onze gezamenlijke digitale media propositie verder vorm te geven en Maxlead een goede plek te geven in deze nieuwe combinatie.” De directie van Maxlead bestaat verder uit Ronald van Klooster (Commercieel Directeur), Arjan ter Huurne (Director Business Development & Innovation) en Marieke Veenstra (Marketing Director).

Na de aankondiging vorige week dat Abovo Media Maxlead overneemt, is hierin een volgende stap gezet: de aanstelling van Yvonne de Jager als directeur Integratie en business development. Yvonne de Jager vertrok eerder dit jaar als directeur van IAB Nederland en moet nu zorgen voor de samensmelting van de twee bureaus. Ze heeft de eerste jaren van haar carrière bij de meer traditionele mediabureaus gezeten (Media Exposure, Carat, Kobalt). De jaren erna heeft zij vooral rondgelopen bij digitale bedrijven (Microsoft, Marktplaats, IAB Nederland). Yvonne: ”Ik spreek zowel de media- als de digitale taal en zie mijn rol dan ook voornamelijk als tolk/vertaler. Ook snap ik tot in de haarvaten de dynamiek die specifiek is voor beide bedrijven en kan deze verenigen. Cultureel zie ook zeker een match. Kortom, voor mij is de cirkel rond. Dus ja, voor mij is dit echt een droomopdracht.”

De twee bureaus behouden hun bestaande identiteit en blijven gehuisvest in respectievelijk Hoorn en Oegstgeest. Vanaf heden wordt gewerkt in gezamenlijke klantteams. Deze nieuwe (onafhankelijke) groep telt 200 medewerkers.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag