Maxlead is nu een Facebook Blueprint gecertificeerd bureau

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 11 februari 2019Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - philipp-katzenberger-1313574-unsplash-500×330-1

Maxlead is sinds 8 februari 2019 een Facebook Blueprint gecertificeerd online marketing bureau. Met het behalen van 2 Facebook Blueprint examens is de certificering officieel. Het Facebook Blueprint Buying professional certificaat wordt toegekend aan digitale advertising professionals die zich hebben bekwaamd in het maken en inkopen van Facebook advertenties met maximale impact. Wat houdt het Facebook Blueprint examen in en wat zijn de voordelen van samenwerken met een bureau dat deze certificering bezit?

Facebook Blueprint certificering

Voor de Facebook Blueprint certificering moet de Facebook advertising specialist 2 examens halen: het Facebook Advertising Core Competencies exam en één van de advanced examens, het Facebook Certified Buying Professional exam of het Facebook Certified Planning Professional exam.

Het Facebook Core exam is het basisexamen dat je nodig hebt om de advanced examens te mogen doen. Ook al heet het Core, het examen is zeker pittig. Je hebt wel minimaal een jaar hands-on advertising ervaring nodig en je moet ook de online cursussen van Blueprint hebben doorgenomen om hiervoor te slagen. Facebook Blueprint is een e-learning platform dat bestaat uit meer dan 100 cursussen, van Facebook Business Manager tot advanced advertising opties en targeting.

Het Facebook Buying exam focust op het managen, creëren en inkopen van Facebook ads. Onderwerpen zijn onder andere de Facebook pixel, SDK, campagneoptimalisatie, targeting, KPI’s, analyse en rapportage. Het Facebook Planning exam gaat met name over planningsstrategie, audiences en targeting. De advanced examens zijn nog pittiger dan het Core examen en je hebt hiervoor meer ervaring en diepgaande kennis nodig van alle onderdelen uit de Facebook Business Manager en de advertising interface.

Alle examens duren 75 minuten, kosten circa € 130 en worden onder online toezicht van Pearson afgelegd. Het online toezicht gaat nogal ver! Voordat je het examen begint, moet je zorgen dat je tafel leeg is, de kamer opgeruimd en dat er niemand binnen kan komen. Er mogen geen monitoren, boeken of andere gadgets rondslingeren. Ze willen de gehele kamer zien en ook onder de tafel en op het plafond kijken via de webcam van je laptop. Zo zijn er nog een aantal regeltjes, zie ook deze video. Tijdens het examen word je ook de gehele tijd in de gaten gehouden via de webcam. No cheating dus! Om te slagen heb je een minimale score nodig van 700 van de 1000 punten.

Facebook Blueprint certified agency

Werken met een Facebook Blueprint gecertificeerd bureau

Werken met een Facebook Blueprint gecertificeerd bureau heeft een aantal voordelen. Zo weet je zeker dat de Social Media consultants diepgaande kennis hebben van de Facebook advertentieomgeving. Doordat dit examen zulke strenge certificeringseisen heeft en er absoluut niet gespiekt kan worden, weet je zeker dat de certificering waarde vertegenwoordigd. Het examen moet jaarlijks opnieuw gehaald worden, dus de kennis is altijd up-to-date. Wil je ook campagnes op Facebook die echt maximale impact hebben? Kies dan voor een Facebook Blueprint gecertificeerd bureau.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag