Facebook Canvas

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 19 februari 2016Bewerkt op: 19 februari 2016
Maxlead -Bedrijfslogo

Er is sinds kort een nieuwe mogelijkheid voor bedrijven om hun verhaal te vertellen in de Facebook mobile newsfeed: Facebook Canvas. Waar je het voorheen moest doen met een afbeelding, een video of meerdere afbeeldingen (carrousel ads) is er nu een nieuw formaat bijgekomen die eigenlijk alles in één is. Canvas is een combinatie van video’s, foto’s en call- to-action knoppen. In Canvas kunnen mensen swipen door een carrousel van beelden, kantelen om panoramische beelden te bekijken en inzoomen om foto’s in detail te bekijken. Wij kunnen niet wachten om dit voor onze klanten te gaan testen!

Wat is Facebook Canvas

Facebook Canvas is een nieuw advertentieformaat en pagepost optie voor mobile devices die verschillende beelden en video combineert in één storytelling creative. Canvas heeft een snelle laadtijd en is geschikt voor IOS en Android devices. Eenmaal op de ad of post geklikt speelt deze beeldvullend verder af en kun je video’s, afbeeldingen, carrousel ads, tekst en call 2 action buttons tegenkomen.

Canvas is geschikt voor alle bedrijven die een verhaal te vertellen hebben. Vertel je Brand Story, showcase je nieuwe producten of diensten in een beeldvullend verhaal.

Kijk voor meer inspiratie op de speciale Facebook Canvas showcase pagina.

Aan de slag met Facebook Canvas

Deze advertentievorm is nieuw en op dit moment beschikbaar voor geselecteerde Facebook pagina beheerders/adverteerders die zich hebben aangemeld op https://canvas.facebook.com/

Voor het aanmaken van een Canvas advertentie ga je naar de Power editor en selecteer je website conversions of website clicks als doelstelling van je campagne. Of je gaat naar de publicatietools van je Facebook pagina en maakt daar je Canvas aan:

Omdat de ad alleen op mobiele devices getoond kan worden selecteer je op adset niveau mobile devices. Op advertentie niveau kies je canvas. Nu kun je direct aan de slag met het maken van een canvas ad of je selecteert de canvas die je al hebt gemaakt in de publicatietools van de Facebook pagina.

Canvas is ook in te zetten als pagepost zonder te adverteren op zakelijke pagina’s. Kies bij het aanmaken van een nieuwe pagepost voor Foto/Video en Create a Canvas:

Alvast een aantal benodigdheden voor Canvas:

  • Header (logo) afbeelding 120x 44 pixels
  • Schermvullende afbeelding tenminste 640 pixels
  • Tenminste 2 Carrousel afbeeldingen van 600 x 600 pixels
  • Video van maximaal 2 minuten
  • Call 2 action tekst (lees meer, naar de website etc.) Kies zelf de tekst, knop kleur en tekst kleur

Uitgebreide uitleg voor het maken van een Canvas staat hier of vraag ernaar bij jouw online consultant. We houden je hier op de hoogte als we de eerste resultaten hebben.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag