Facebook Collection ads

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 10 april 2017Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - photo-1441986300917-64674bd600d8-500×330-1

Ben jij een e-commerce partij en wil je jouw klanten een nog betere shopping experience bieden? Duik dan eens in de mogelijkheden van de nieuwe Facebook Collection ads. Deze advertenties beantwoorden aan de vraag van consumenten om op hun mobiele telefoon een snelle en naadloze aankoop te doen.

Wat zijn Facebook Collection ads?

Facebook Collection toont een grote video of foto met daaronder 4 relevante producten. Bij een klik op de ad kom je op een pagina binnen Facebook waarin er nog maximaal 50 producten kunnen worden getoond. Als je dan op één van de producten klikt word je direct naar de productpagina op de website geleid. Collection ads zijn mobile only ads en alleen inzetbaar in Traffic of Conversion campagnes.

Facebook collection

Wat heb je nodig om Collection ads in te zetten?

Om gebruik te maken van Facebook Collection ads heb je een productcatalogus nodig die je uploadt in de Facebook business manager. Als je al dynamic product ads op Facebook inzet, dan heb je de productcatalogus al geïnstalleerd. Images in de productfeed moeten vierkant zijn (1200×1200).
Ook heb je een korte video nodig van  max 50 seconde of een image van 1200 x 628 die bovenaan de ad worden vertoond.

De nieuwe Collection ads zijn op dit moment nog niet in alle Facebook accounts beschikbaar. Neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden om deze voor je in te zetten.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag