Facebook lanceert verkoopplatform Marketplace in Nederland

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 15 augustus 2017Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - Vintage-Facebook-Marketplace-500×330-1

Gisteren meldde Facebook dat het de komende dagen druk is met het uitrollen van het platform in 17 landen in Europe, waaronder Nederland, België en Duitsland.

Marketplace was eerder al actief in andere landen als Mexico, Canada en Chili. Met de uitrol van Facebook Marketplace in Europa geeft Facebook meer mensen de mogelijkheid tot het kopen én verkopen van tweedehands artikelen. Of je nu op zoek bent naar een tweedehands LED-scherm of naar een collectors item, Marketplace is de nieuwe, makkelijke manier van kopen en verkopen.

Facebook marketplace example

In mei van dit jaar zijn er meer dan 18 miljoen artikelen gepost in de US, en volgens Facebook zal dit getal alleen maar toenemen. Facebook is niet verantwoordelijk voor de verzending en betaling van de artikelen, die verantwoordelijkheid legt het bedrijf bij de gebruiker zelf.

Adverteren op Marketplace

Op dit moment test Facebook met advertentiemogelijkheden binnen een selecte doelgroep in de VS. Het is onduidelijk op welke manier Facebook er voor kiest om advertenties binnen dit platform uit te rollen. We gaan ervan uit dat Marketplace een extra plaatsing wordt binnen het bestaande Facebook Netwerk, anderzijds zou het bedrijf er ook voor kunnen kiezen een nieuw advertentiemodel te creëren die de concurrentie moet aangaan met gevestigde bedrijven als Marktplaats en Tweedehands.nl.

Houd ons blog in de gaten voor updates over Facebook Marketplace. Wil je meer weten over adverteren op Facebook? Neem dan contact op met een van onze Facebook specialisten.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag