Google Ads update: Enhanced Campaigns

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 6 februari 2013Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - online-marketing-blog-tekst

Op woensdag 6 februari 2013 heeft Google een grote update in Google Ads aangekondigd.  Het betreft een vrij fundamentele aanpassing in Ads die men Enhanced campaigns noemt. Enhanced campaigns maken het makkelijker om de multiscreen world van PC’s, laptops, tablets, smartphones, hybrid devices, mini-tablets en televisies in één hybride Ads campagne te vangen. In Enhanced campaigns kunnen locatie, tijd en device in één campagne ingesteld worden, gestuurd door een geavanceerd bid management systeem.

Power to the Mobile user
Het is straks bijvoorbeeld mogelijk om tussen 20.00 en 22.00 uur de biedingen in Rotterdam voor tablets en smartphones met 20% te verhogen. Ook kunnen zogenaamde “Smart ads” worden ingezet. Afhankelijk van het device zal een Smart ad bijvoorbeeld een click-to-call extension laten zien of een locatie-extension. Enhanced campaigns maken het mogelijk om je doelgroep te bereiken met de juiste advertenties afgestemd op het tijdstip, je locatie en device zonder dat je daarvoor aparte campagnes hoeft op te zetten.

De belangrijkste features op een rij
-Eén hybride campagne waar advertenties voor alle devices, locaties en tijdstippen worden beheerd met krachtige bid management tools voor de multi-device wereld.
-Smart ads geoptimaliseerd op basis van de user context
-Verbeterde rapportages van nieuwe conversietypes.
-App downloads en telefoongesprekken (aantal/duur) kunnen ook gemeten worden.
-Site links (advertentie extensies) zijn nu ook per advertentiegroep in te zetten en de prestatie kan per sitelink gemonitord worden.
Met name deze laatste feature staat al lang op de wish-list van de Ads gebruikers.

Wanneer zijn Enhanced campaigns beschikbaar?
Enhanced campaigns worden in de komende weken uitgerold over alle Google Ads accounts, ook in Nederland. Google verwacht dat de meeste accounts al voor maart zijn geupdate met Enhanced campaigns. Er zal voor de meeste accounts wel een migratieslag moeten plaatsvinden om de bestaande desktop en mobiele campagnes samen te voegen in de nieuwe Enhanced campaigns. Uiteraard zal Maxlead haar klanten hierbij ondersteunen.

Lees meer over Enhanced campaigns:

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag