Google gaat over naar 1st price auction

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 8 maart 2019Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - analytics_1stprice_auction

Google’s ad exchange gaat in de loop van 2019 over naar het first-price auction model. Bij dit model zal het hoogste bod direct de impressie winnen en dan betaal je ook het daadwerkelijke bod. Het is een vereenvoudigde vorm van het traditionele second-price model waarbij een adverteerder 1 cent meer betaalde dan het tweede bod. De transitie van second naar first kan wel wat verandering met zich meebrengen. En vooral de adverteerder of media buyer moet goed naar de biedingen en de kosten kijken.

First-price auction zal biedingen in het programmatic landschap lastiger maken. Nieuwe technieken zoals bid shading (waarmee je een prijs betaald tussen de 1st en 2nd price) zullen meer gebruikt worden om te zorgen dat er niet teveel betaald wordt. Maar zeer waarschijnlijk zullen bij de lancering van het first-price auction de prijzen omhoog gaan. Dit zal wel echt kortstondig zijn, aangezien er vanaf dat moment aanpassingen gemaakt zullen worden in de biedingen.Uiteindelijk zal het wellicht een kleine impact hebben op de prijs, maar het blijft voor nu even afwachten en we zullen het zeer nauwlettend in de gaten houden.

Google gaat dit veranderen voor alle display en video inventory die verkocht wordt via de Ad Manager. De aanpassingen zullen geen impact hebben op de Google Search, Adsense for Search of YouTube advertenties.

Wat er ook gebeurt, het zal zeker een aanpassing zijn in de mentaliteit van een media buyer. We stappen definitief af van het traditionele second price model. En de markt wordt hiermee gedwongen om verder te gaan met een first-price mindset.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag