Google lanceert +1 button en Google+ project

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 30 juni 2011Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - online-marketing-blog-post

Het is de week van de “plussen” voor Google. Afgelopen dinsdag kondigde het aan dat het de Google +1 button wereldwijd gaat toepassen in de zoekresultaten. Met de +1 button, eigenlijk Google’s antwoord op de Facebook Like, kunnen mensen zoekresultaten of advertenties  aanbevelen aan hun vrienden.   Nog diezelfde dag werd ook het Google+ project geïntroduceerd: Google’s versie van een sociaal netwerk met mogelijkheden voor video chat, het gemakkelijk delen van foto’s, mobile messaging en meer – allemaal binnen zelf te definiëren vriendenkringen: Circles. Beide initiatieven tonen aan dat Google bezig is met een inhaalslag op het gebied van “social search”.

Google +1 button

De +1 button staat naast organische (niet-betaalde) zoekresultaten en naast ads. Als iemand ingelogd is in zijn Google account en op de +1 knop klikt, kan hij het zoekresultaat of de advertentie aanbevelen aan vrienden. Vrienden zien deze aanbevelingen op het moment dat zij aan het zoeken zijn, waardoor de inhoud voor hen nog relevanter wordt.

Maar de +1-knoppen zijn er niet alleen voor zoekresultaten. De +1-knop kun je ook toevoegen aan je site, om het gebruikers gemakkelijk te maken pagina’s aan te bevelen nadat ze die hebben bezocht. Kijk maar naar de +1 knop onderaan deze pagina (en vooral: klik er op!).

De Google +1 button wordt automatisch toegevoegd aan advertenties, daar hoef je niets extra’s voor te doen. Wil je de knop toevoegen aan je site? Deze is te downloaden via www.google.nl/webmasters/+1/button/

Voor SEO kan het zeker positief zijn. Krijgen je zoekresultaten en pagina’s veel +1s? Dan zal dat zeker een factor zijn die bijdraagt aan een hogere positie. Goede content wordt dus beloond!

Voor SEA heeft het geen directe invloed, maar als meer +1s leiden tot een hoger doorklikpercentage, heeft dat wél invloed op de Quality Score. En daarmee op de uiteindelijke prijs die je voor een klik betaalt.

Google+ project

Het Google+ project omvat verschillende onderdelen. Een belangrijk begrip binnen Google+ is het concept van “Circles”, waarmee je vrienden en kennissen kunt indelen in verschillende categorieen. Omdat je sommige dingen alleen met je beste vrienden wilt delen, en andere weer met je collega’s.

Binnen deze Circles kun je van alles met elkaar delen, via “hangouts” bijvoorbeeld, waarmee je met je vrienden een spontane videochat kunt starten, of via “huddle” waarmee je via mobiel gemakkelijk groepsberichten kunt versturen. Ook wordt het delen van foto’s gemakkelijker gemaakt via instant upload.

Lees meer op de Google Blog.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag