Google Search, plus Your World. Mis de Google + boot niet!

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 21 februari 2012Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - online-marketing-blog-bericht-Thank-you

Bij Maxlead weten wij best veel van navigeren. Zo is commercieel directeur Ronald van Klooster een fervent zeiler, maar dat terzijde. De internetgebruiker navigeert ook door een enorme zee van diensten en producten en probeert daar zijn weg in te vinden. Google bepaalt de koers en besluit welke eilanden we het eerst aandoen. De nieuwste Search update van Google;  Search, plus Your World, is een belangrijke. Het integreert persoonlijke zoekresulaten in de universele zoekresulaten en het landschap verandert.  Zoals we al eerder meldden in de MaxUp2date van 1 februari 2012 is Search, plus Your World, ook een belangrijke update om het gebruik van Google + bij consumenten en bedrijven te stimuleren. Het is Google’s antwoord op groeiende invloed van Social Media als Twitter en Facebook.

Search, plus Your World

Op 10 januari 2012 introduceert Google op het officiële Google Blog Search, plus Your World. De sociale koers die begon met Social Search in 2009 wordt verder uitgebreid. De nieuwste features die onderdeel uitmaken van Search, plus Your World:

  • Persoonlijke resultaten. Foto’s en blogposts van jezelf en die door jouw vrienden gedeeld zijn

  • Profielen in Search

  • Google + Pages en Profielen over een bepaald onderwerp

Beveiligde inhoud van Search, plus Your World

Google is er duidelijk in dat de persoonlijke resultaten die getoond worden in Search, plus Your World goed beveiligd zijn. Het gaat hier vaak om resultaten die alleen met jou of een beperkte groep gedeeld zijn en niet in de universele resultaten zullen voorkomen. De zoekmachine toont de resultaten als je bent ingelogd met je Google profiel via een beveiligde SSL encryption protocol. De persoonlijke zoekresultaten zullen net zo goed beveiligd zijn als Gmail.

De dominantie van Google + in Search, plus Your World

Wij besteden met z’n allen steeds meer tijd op sociale netwerken, die we ook deels gebruiken als zoekmachines. Met Search, plus Your World heeft Google een grote troef in handen om marktaandeel te behouden. De tijd die internetgebruikers op Google doorbrengen is immers van belang voor de Ads adverteerders en dus voor Google.

Opvallend veel “Google gerelateerde content” verschijnt op Search, plus Your World in de persoonlijke resultaten; Google + pagina’s, post, afbeeldingen, video etc. die een +1 hebben gekregen van jou of jouw vrienden. Als je bent ingelogd met je Google + profiel zie je meer Google + resultaten in de persoonlijke resultaten dan Facebook of Twitter resultaten. Een artikel met de proef op de som vind je bijvoorbeeld op Searchengineland.com.

Twitter reageert verontwaardigd op Search, plus Your World, omdat actuele Twitter resultaten niet zijn opgenomen in SYW: “We’re concerned that as a result of Google’s changes, finding this information will be much harder for everyone. We think that’s bad for people, publishers, news organizations and Twitter users.” Google reageert verrast omdat Twitter zelf het contract met Google heeft opgezegd. Er lijkt een ware War of the internet Giants te zijn ontstaan. Dit resulteerde weer in de oprichting van een speciale website: Focus on the user. Een speciale don’t be evil bladwijzer toont de gebruiker álle relevante sociale content in de zoekresultaten, dus ook die van Facebook en Twitter.

Stap in de Google + boot

Het zoeklandschap is aan het veranderen en bedrijven zullen hoe dan ook mee moeten om in de top zoekresultaten te blijven verschijnen. Het is aan te raden om nu in de Google + boot te stappen. Een goed opgezette Google + pagina, met SEO proof content en veel volgers/circlers is hierbij van groot belang. Net als het toevoegen van +1 buttons aan je website, blog en producten of diensten. De +1 gedeelde content wordt immers getoond in de persoonlijke zoekresultaten.

https://youtu.be/8Z9TTBxarbs

Hoe kun je Search, plus Your World bekijken?

Search, plus Your World is nog niet geïntroduceerd in Nederland, maar als je alvast een preview wilt zien dan kan dat. Ga naar Google.com (engels) en log in met je Google Profile rechtsboven. Soms zal je je Google + profile eerst moeten upgraden voordat je verder kan.

In de rechterbovenhoek zie je twee icoontjes:

Je kunt nu kiezen: Show personal results en Hide personal results. Je kunt hier gemakkelijk tussen switchen.

Boven de zoekresultaten zie je nu hoeveel persoonlijke resultaten jouw zoekterm heeft opgeleverd. Als je daar op klikt verschijnen ook de persoonlijke resultaten.

Waar de blauwe icoontjes voor staan zijn persoonlijke resultaten die mensen uit jouw netwerk gedeeld hebben:

De discussie over de Google dominantie is voorlopig nog niet over, getuige de vele blogs die er over dit onderwerp verschenen de afgelopen periode. Wij zijn benieuwd welk percentage van de internetgebruikers Search, plus Your World zullen gaan gebruiken en hoe groot de impact echt zal zijn.

Mocht je meer informatie willen over Search, plus Your World of hulp nodig hebben bij het opzetten van een Google + pagina dan kun je contact opnemen met ons Social Media Team.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag