Google Webmastertools al tijdje niet geupdate

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 16 februari 2015Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - online-marketing-blog-bijdrage-hout

Vandaag werd duidelijk dat de data in Google Webmastertools al ruim een week achterloopt. Geen zorgen, het ligt niet aan uw site.

Bij de wekelijkse monitoring viel het ons SEO team al op dat er de afgelopen dagen geen nieuwe data is binnengekomen in Webmastertools. Normaliter loopt Webmastertools zo’n 2-3 dagen achter, een gat van 9 dagen echter is behoorlijk uniek. Inmiddels wordt er ook op de grote internationale blogs gesproken over het gat in Webmastertools.
Google heeft momenteel nog niet gereageerd.

Zoekopdrachten inzien

Normaliter kunt u onder Zoekverkeer >> Zoekopdrachten zien hoeveel organisch verkeer uw website in de door u geslecteerde periode heeft gehad.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Op deze pagina vindt u ook een overzicht van de ingegeven zoektermen, het aantal vertoningen, het aantal clicks en de gemiddelde positie over de opgvraagde periode.
Wie vandaag een dergelijke rapportage wil inzien zal merken dat het wel mogelijk is om rechtsboven de data tot en met vandaag te selecteren. Als u de muis echter op het laatste stukje van de blauwe of rode lijn plaatst ziet u tot welke datum de gegevens zijn bijgewerkt. Wij zagen vandaag data tot 8 februari.

Ook onder de tab ‘Toppagina’s’ is te zien dat de data na 8 februari niet meer is bijgewerkt.

Webmastertools

Webmastertools is het programma van Google voor Webmasters en vanuit SEO oogpunt onmisbaar. Via Webmastertools kunt u als beheerder of online marketeer inzicht krijgen in uw prestaties in de organische zoekresultaten. Ook communiceert Google via deze tool indien er sprake is van een handmatige penalty voor uw site.
Daarnaast bevat het programma een aantal handige test-tooltjes. Zo kunt u eenvoudig testen of uw site mobiel vriendelijk is en of de robots.txt en XML sitemap toegankelijk zijn. Ook voor inzicht in uw linkprofiel kunt u gebruik maken van deze tool.

Wanneer Google dit pobleem heeft verholpen is onduidelijk. Wilt u toch data inzien van de afgelopen week? Raadpleeg dan voorlopig Google Analytics. U vindt deze informatie onder Acquisitie >> Alle verkeer >> Bron/ Medium. Helaas is er via Analytics echter geen organische zoekopdracht-data inzichtelijk.

UPDATE 18 FEB 2015: We zien dat er in Google Webmastertools inmiddels iets aan data geupdate is, maar nog steeds zo’n 5-6 dagen achterloopt. De uiterste datum waarvan wij data hebben gezien bij onze klanten is 13 FEB 2015.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag