Maxlead en KWF winnen Internationale Google Summit Award 2018

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 1 november 2018Bewerkt op: 1 november 2018
Maxlead -Bedrijfslogo

Tijdens de jaarlijkse Google Summit in San Francisco werden op donderdag 1 november de Google Summit Case Study awards uitgereikt. Maxlead heeft samen met KWF Kankerbestrijding gewonnen in de categorie ‘Decision’ (hoe tools bijdragen aan het omzetten van data naar inzicht en acties). Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan internationale agencies, merken en professionals die Certified Partner zijn van het Google Marketing Platform.

De winnende case

In de case met KWF heeft Maxlead laten zien hoe je actuele weersinformatie gebruikt om display campagnes aan te sturen. De campagne sloot aan op de ‘Smeren, Kleren, Weren’ campagne van KWF waarin ouders met jonge kinderen aangesproken worden over de gevaren van de zon en tips krijgen om zichzelf en hun kinderen te beschermen. Door de campagne dynamisch op te zetten met Display Video 360 & Google Cloud en deze op provincieniveau te koppelen aan actuele, externe weerdata, werd de juiste boodschap op het juiste moment overgebracht. Met het koppelen van verschillende API’s werd het mogelijk om de display campagnes te automatiseren op basis van de zon. Was de zonkracht hoog in een bepaalde provincie, dan werd de advertentie getoond. Uiteindelijk zijn er met deze campagne meer dan 4 miljoen unieke gebruikers bereikt (26 sec. gemiddelde interactietijd).

KWF

Sigrid Attema – Manager Corporate Affairs van KWF Kankerbestrijding:  “We zijn super trots op deze Award. Bij KWF vinden we innovatie heel belangrijk en we willen inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Relevante content op het juiste moment wordt niet alleen goed gewaardeerd, het is ook heel kostenefficiënt en dat is van groot belang bij ons werk. Heel mooi hoe we in onze huidkankerpreventiecampagne “Smeren, Kleren, Weren” samen met Maxlead hebben ingezet met de juiste advertenties op het juiste moment, op geleide van externe weer- en zonkracht data

Maxlead

Wij zijn bijzonder trots dat we als Maxlead met KWF het verschil hebben kunnen maken met deze succesvolle campagne. Een erkenning voor ons werk en partnership met onze klanten. Building success together.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag