Moz.com DA metric update - Heeft dit invloed op de SEO van jouw website

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 8 maart 2019Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - moz-da-update-seo-1

Met meer dan 1 miljard website verzoeken per jaar, is de Moz Domain Authority een van de bekendste en meest gebruikte tools om o.a. de autoriteit van een website te meten. Vaak wordt de Domain Authority score gebruikt om te bepalen of een website zich aan het verbeteren is voor SEO. Zoals betere rankings in de zoekresultaten van Google. Maar wat is er nu aan de hand? Moz heeft de manier waarop de Domain Authority wordt berekend vernieuwd en verbeterd, waardoor de scores plotseling kunnen verschillen ten opzichte van de vorige berekening van de DA.

Check meteen maar even je eigen DA score: https://moz.com/link-explorer
(wel even inloggen)

Is deze verandering van je DA score iets waar je je zorgen over moet maken? Heeft die nieuwe Moz DA score invloed op bijvoorbeeld de rankings van jouw website in de zoekresultaten van Google of Bing of zelfs Yahoo? Hier kunnen we heel snel een duidelijk antwoord op geven. Neen!

De verandering van de Moz.com DA score
heeft totaal geen correlatie met de
rankingfactors van Google.

Wat kun je dan wel meten met deze DA score?

Heel kort, de DA geeft aan in welke mate een domein of website correleert met de zoekresultaten. Het voorspelt hoe goed een domein zou kunnen presteren in de zoekresultaten ten opzichte van andere domeinen (of websites).

Hoe wordt de Moz DA score dan nu bepaald? En hoe werd deze voorheen bepaald?

Als je weet wat er wordt gemeten om de Moz DA score bepalen, dan weet je ook meteen wat je kunt meten met je Moz DA score.

Moz meet met haar Domain Authority de autoriteit die jouw website krijgt door links van andere websites. Hoe betrouwbaarder de website die linkt, hoe beter dat is voor je eigen betrouwbaarheid en autoriteit. De nieuwe Moz meetmethode kijkt dus nog beter naar de herkomst van de externe links. Ze kunnen aan de hand van data zien of links bijv. komen van andere hoge autoritieit websites of uit een linknetwerk of van comment links. Hoe beter dus die externe links, hoe hoger je Moz Domain Authority score.
Lees het hele verhaal met de uitleg van de metrics van Moz: https://moz.com/blog/comprehensive-analysis-domain-authority

Wie maakt zich zorgen om die veranderingen in DA score?

Je wil ze de kost niet geven! Er is op Twitter ophef ontstaan doordat een aantal mensen suggereerde dat de DA intern bij Google gebruikt wordt als ranking factor, terwijl dit niet zo is. En die de spokesman van Google, John Mueller, vragen wat ze nu moeten doen. Er zijn zelfs SEO-ers, Barry Schwartz, die vinden dat Moz (in de persoon van Russ Jones) hier ook duidelijker in moet zijn. Waarbij andere SEO-ers met aanzien, Rand Fishkin, het weer opnemen voor Moz.

Bekijk deze Twitter thread maar eens: https://twitter.com/sunnyhp87/status/1103138070541541376

Wij bij Maxlead rapporteren aan onze klanten niet op deze Moz Domain Authority score. We gebruiken de score wel, dat is voor ons om te bepalen of een website dus meer autoriteit aan het vergaren is. Bijvoorbeeld om te meten of een outreach campagne succesvol is.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag