See, Tap & Shoppen op Instagram

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 15 mei 2018Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - beats_visuals-1024×911

Shoppen op Instagram is vanaf nu beschikbaar! Bied jouw doelgroep een nieuwe manier van shoppen aan, een nieuwe digitale etalage en een nieuwe winkelervaring die met één tik te ontdekken is.

Rond 80% van de 800 miljoen Instagrammers wereldwijd volgt een business account op Instagram, waarvan meer dan 500 miljoen dagelijks actief is. Instagram is dé plek om ervaringen en passies te ontdekken en te delen. Dit gevoel van ontdekken wordt doorgezet via product tagging. Met één simpele tik op de afbeelding komen er maximaal 5 producten (of 20 per carrousel post) in beeld. Hier ontdekt jouw potentiële klant, jouw producten in zijn of haar eigen comfortabele omgeving via de Instagram feed.

Door middel van Instagram product tags komen volgers in aanraking met de producten van de merken waar ze van houden, hierdoor houd je de drempel laag. Het is simpel, nieuw en uiteraard heel interessant.

See, Tap Shop

Door de snelle toegang tot de gegevens van een getagd product, zien consumenten door deze berichten meteen waar ze aan toe zijn. Prijzen en productgegevens zijn in één oogopslag te zien en daarnaast is er een mogelijkheid om direct door te klikken naar de website. Dit zorgt ervoor dat het koopproces eenvoudiger wordt, wat weer één van de belangrijkste vereisten is van E-Commerce. Vanaf nu gaan consumenten in een paar tikken van inspiratie, naar informatie, naar aankoop, of zoals Instagram het noemt de SEE, TAP, SHOP!

Een Instagram shopping post in je feed is te herkennen aan het witte tasje linksonder op de afbeelding in de feed.

screenshot instagram shopping

Wanneer je met je vinger één keer tikt of tapt op de afbeelding worden de product tags weergegeven. Deze product tags geven onder andere de juiste producttekst, munteenheid en prijs uit jouw catalogus weer aan de doelgroep. Het is aan te raden eerst goed je doelgroep te ontdekken en hiervoor de meest relevante munteenheid en taal te gebruiken.

Verder is het mogelijk om ook voorbeelden te bekijken van de door jouw getagde posts en kan je posts opslaan als concept op jouw profiel om een bijschrift aan je bericht toe te voegen, onder ‘personen taggen’ of ‘producten taggen.’ Overigens zijn Instagram product tags alleen nog beschikbaar op organische berichten binnen Instagram, er is hier (nog) geen advertentie mogelijkheid voor. Wel is het mogelijk om door middel van Dynamic Product Ads (DPA) je producten via Instagram te adverteren. Echter is deze vorm van adverteren alleen via de Facebook Business manager beschikbaar.

De digitale etalage

Ook binnen jouw eigen bedrijfsprofiel is er een nieuwe optie beschikbaar. Na minstens negen berichten met product tags op Instagram wordt het tabblad ‘Shop’ of ‘Winkelen’ beschikbaar in jouw bedrijfsprofiel. Binnen dit tabblad worden al jouw posts verzameld waarin je Instagram product tags hebt toegevoegd. Het is mogelijk om in zowel nieuwe als oude berichten deze tags toe te voegen!

shoppen op instagram

Het mooie aan deze extra toevoeging is dat het tabblad een nieuwe manier biedt om jouw producten in de digitale etalage te zetten. Door middel van mooie en relevante content geeft dit een volledig nieuwe winkelervaring. Eén tip! Vermijd de standaard productafbeeldingen, Instagrammers geven vaker de voorkeur aan mooie content met een verhaal in de foto. Daar zit ook de kracht van Instagram.

Hoe stel ik shoppen op Instagram in?

Het instellen van Instagram Shopping is niet erg ingewikkeld. Heb je al een bedrijfsprofiel op Instagram? Is deze al gekoppeld aan je Facebook business account? En heb je al een productcatalogus in jouw Facebook Business manager gekoppeld via Shopify of BigCommerce, of rechtstreeks geüpload vanuit een feed?

Heb je overal een ja op? Dan checkt Instagram als laatste nog of je account aan al deze voorwaarden voldoet voor Shopping op Instagram. Normaal gesproken duurt zo’n proces enkele dagen. Dus hou je account in de gaten, indien deze wordt goedgekeurd ontvang je een melding op je bedrijfsprofiel.

Om product tagging verder in te stellen ga je op jouw Instagram bedrijfsprofiel via instellingen naar de nieuwe optie ‘Winkelen’ en selecteer je hier de juiste productcatalogus. Nu kan je via jouw bedrijfsprofiel naast ‘personen taggen’ ook ‘producten taggen!’

Hulp nodig bij het instellen van Instagram Shopping? Onze Social Media consultants staan voor je klaar!

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag