Snapchat lanceert self-serving platform Snap ads

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 13 juli 2017Bewerkt op: 3 juni 2024
Maxlead - snapchat-pixabay-500×330-1

Eindelijk! Deze week kregen we als één van de eerste bureaus toegang tot de business manager van Snapchat. Vanaf nu kunnen we voor onze klanten gaan adverteren op Snapchat. Voor veel adverteerders is Snapchat een onbekend medium; het is iets wat kinderen dagelijks doen, maar is dat wel zo?
In dit blog leg ik uit wat Snap Ads zijn, wat je er mee kunt en welke doelgroepen je kunt bereiken door middel van deze nieuwe manier van social advertising.

Snapchat

Snapchat is een populaire app, waar met name jongeren dagelijks gebruik van maken. Specifiek de jongeren tussen de 15-19 (67%) maken veel gebruik van Snapchat. Daarbij weten de oudere leeftijdscategorieën Snapchat steeds vaker te vinden. Inmiddels maakt 25% van de Nederlanders tussen 25-39 gebruik van het medium. Wereldwijd heeft Snapchat 166 miljoen gebruikers en in Nederland zijn dat er rond de 2 miljoen. Dagelijks zijn er maar liefst 960.000 gebruikers online in Nederland.
De App wordt grotendeels gebruikt voor messaging en om foto’s en video’s te delen. Snapchat is vooral populair wegens het feit dat video’s en afbeeldingen maar een beperkte tijd beschikbaar zijn; snaps maar een aantal seconden en stories verdwijnen na 24 uur weer. Waarom is Snapchat dan precies interessant voor een adverteerder? Dat komt omdat de gebruikers een hoge mate van betrokkenheid laten zien in de app. Gemiddeld opent een gebruiker de app 18x per dag!
De lenzen  zijn het meest populair, grote merken als Pepsi® en Gatorade™ spelen hier vrolijk op in. Tijdens de afgelopen Super Bowl waren het deze twee merken die het aandurfde om te investeren in Snapchat. Deze investering is zeer kostbaar en alleen voor bedrijven met hoge budgets weggelegd.

Next: Snap Ads

Snap Ads zijn de advertentie formaten die we kunnen opzetten in de Business Manager. Snap Ads zijn video’s die 3 tot maximaal 10 seconden mogen duren.

Snapchat format

Kijk hier voor alle specs

De video’s zijn verticaal en kunnen op verschillende manier geplaatst worden in de feed van Snapchat:

  • In de feed van de Stories van vrienden
  • Tussen de verhalen op de discoverpagina
  • Tijdens live video’s

Omdat de Snap Ads het karakter van de normale snaps overnemen, zijn de ads over te slaan. Het is dus belangrijk, gezien de tijdslimiet en de mogelijkheid tot skippen, dat je direct to the point komt.
Maar dat is natuurlijk niet alles. Net als bij Facebook kun je er een marketingdoelstelling aan hangen. Je kunt kiezen voor websiteverkeer, appinstallaties, merkbekendheid of mensen alleen de inhoud van de ad te laten zien.

snapchat doelstellingen

De doelgroeptargeting is enigszins beperkt binnen Snap Ads. Binnen Snap Ads begint de targeting met demografische kenmerken (leeftijd, geslacht) en lokatie. Regionale targeting kan op basis van provincies. Ook biedt Snap ads de mogelijkheid om te targeten op relatiestatus en het hebben van kinderen. De Predefined audience targeting biedt de mogelijkheid om te targeten op Lifetsyle en interesses, denk hierbij aan foodies en sportfanaten. Ook is er de mogelijkheid tot Lookalikes van CRM-lijsten. Remarketing kan vooralsnog niet, maar ik sluit niet uit dat deze functie op korte termijn wordt toegevoegd. As we speak kun je binnen Nederland ruim 3.750.000 gebruikers targetten.

snapchat audience size

Je kunt bijna zeggen dat Snap Ads qua functionaliteit op het punt staat waar Facebook 5 jaar terug stond. De mogelijkheden zijn beperkt, maar goed, kijk eens waar Facebook nu staat. Dan zie ik de toekomst van Snap Ads rooskleurig tegemoet.

On demand Geofilters

Een andere leuke mogelijkheid om Snapchat in te zetten als bedrijf zijn de On demand Geo filters. Deze zijn hyperlokaal in te zetten voor je winkel, bedrijf of evenement. Met een beetje creativiteit maak je zo een leuke filter die snappers op jouw lokatie kunnen gebruiken. Kijk hier voor meer info

Snapchat Geo filters

Wij zijn super enthousiast!

Dat Snap Ads eindelijk naar Nederland komt (op grote schaal), is iets waar wij bij Maxlead lang naar hebben uitgekeken. Snap Ads zijn een verrijking voor veel van onze klanten die een jongere doelgroep aanspreken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Snap Ads voor jouw bedrijf, merk en/of doelgroep?

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag