YouTube update voor kanalen

Nieuws
Maxlead
Geschreven door Maxlead
Geschreven op: 28 februari 2013Bewerkt op: 28 februari 2013
Maxlead -Bedrijfslogo

Na de grote veranderingen binnen Ads kan Youtube niet achterblijven. De Youtube One Channel Update is gericht op het bereiken van gebruikers op alle apparaten. Op dit moment nog in bèta maar vanaf 7 maart voor iedereen beschikbaar. Wat betekent deze update voor het bestaande (merk)kanaal? In deze blog een kort overzicht van de veranderingen en acties die men kan ondernemen.

De belangrijkste veranderingen in YouTube kanalen op een rijtje:

1. Nieuwe lay-out

In de nieuwe lay-out van Youtube kanalen wordt gewerkt met een schaalbare versie van het kanaal. De nieuwe ruimte voor de kanaalbanner is groter dan de bestaande banner en zal automatisch aangepast worden naar iedere schermgrootte. In de instellingen kan aangegeven worden hoe de banners op de verschillende devices vertoond moet worden.

De koppeling met Google+ account zorgt ervoor dat het kanaal icon uit Google+ overgenomen wordt.

2. Nieuwe bezoekers welkom heten op het kanaal

Tot de nieuwe mogelijkheden behoort ook een optie om nieuwe bezoekers op je kanaal een speciale welkomstvideo te laten zien. In deze video kan het Youtube kanaal geïntroduceerd worden en kun je de bezoeker overhalen om abonnee te worden.

3. Meer controle over video’s en playlists

De indeling van het kanaal biedt veel meer vrijheid en ruimte dan het oude design. Afspeellijsten, specifieke video’s of relevante video’s van anderen kunnen naar eigen inzicht ingedeeld worden. Voor ieder thema of doelgroep kun je een aparte selectie maken.

4. Image mapping zal verdwijnen

Er zijn een aantal nieuwe mogelijkheden maar er gaan ook een aantal opties ten onder met de komst van het nieuwe design. ‘Image mapping’ op de kanaalbanner zal niet meer mogelijk zijn. Dit werd veelal gebruikt om functionaliteiten (bijvoorbeeld knoppen met links naar externe sites) aan de kanaalbanners toe te voegen.

5. Geen achtergronden meer

Het gebruik van achtergronden is na de update niet meer mogelijk. Kanaalbanners, het kanaalicon en de indeling van de video’s en playlists maken het kanaal uniek en aantrekkelijk voor gebruikers.

6. Kanaal gadgets veranderen

Al eerder werd bekend dat het gebruik van ‘gadgets’ op kanalen mogelijk blijft maar dat er wel de nodige aanpassingen aan gedaan moeten worden. Belangrijkste verandering is dat Youtube op niet al te lange termijn alleen nog maar gadget in HTML 5 zal ondersteunen.

7. Youtube Adverteren verandert weinig

De advertentiemogelijkheden binnen Youtube blijven gelijk. Er is alleen een kleine wijziging in het kiezen van bestemmings URL’s. Zo kun je in de nieuwe opzet verkeer direct naar een specifieke deel binnen het kanaal sturen en bijvoorbeeld nieuwe bezoekers laten landen op de welkomsttrailer.

Welke acties moet ik ondernemen?

Vanaf 7 maart ziet u bij het inloggen een notificatie: ‘Probeer nieuwe Kanaal ontwerp’. Een help wizard gaat stap voor stap door de checklist om het kanaal te optimaliseren. Bestaande content, playlists en kanaal details worden automatisch meegenomen naar het nieuwe design. Een aantal elementen vragen echter wel om extra aandacht. Deze punten hebben we verwerkt in een checklist:

  • Timing: bepaal wat het beste moment is om te migreren. Stem dit af op de marketing campagnes.
  • Branding: Kies een nieuwe kanaal banner (aanbevolen formaat 2120x1193px)
  • Home tab: Geef aan welke content wordt aangeboden bij het bezoeken van het kanaal
  • Kanaal trailer: Maak voor nieuwe bezoekers een trailer die alleen vertoond zal worden aan niet-abonnees. SORTED Food heeft een goed voorbeeld van hoe een welkomsttrailer ingezet kan worden.

Wil je nog niet overstappen? De oude kanaalopmaak blijft voorlopig nog beschikbaar. Verwachting is dat het oude design medio juni definitief zal verdwijnen.

Uiteraard kun je de hulp inschakelen van één van onze Youtube specialisten. Zij helpen graag verder bij de migratie en het uitwerken van een strategie voor de inzet en indeling van het kanaal.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag